Alcor Access O819M tablet – Mese hab nékül

 

Alcore Access O819M Tablet

Alcore Access O819M Tablet


„Egészen elképesztő az akkumulátora, tulajdonképpen inkább laptopra emlékeztet, mint tabletre.”

„Úgy fogd, hogy ilyen gyors androidos készülék még nem járt a kezedben…”

Ez csak két véletlenszerű nyilatkozat mely elhagyta a számat, amikor az Alcor Acces O819M az Extreme Digital jóvoltából nálam járt tesztelésen. Ez a tablet egy nagyon jól összerakott, hihetetlenül gyors készülék, amely olyan hosszú üzemidővel rendelkezik, aminek jellemzésére inkább régészek vagy geológusok volnának alkalmasak.

 

Pár szó az Alcor Access O819M tablet sebességéről

Az Acces O819M-et egy Cortex A7-es nyolcmagos (magonként 1.6 Ghz órajelű) processzor hajtja, amelyhez 2 GB memória jár. Ez lényegét tekintve azt jelenti, hogy mindig minden arany, mindenhol. Semmiféle megakadásról, dadogásról, nem tudok beszámolni, a táblagép szorgosan és csendben teszi a dolgát. A böngészés gyorsabb volt, mint az asztali számítógépem (i5 4GB ram), olyan játékról pedig nem tudok jelenleg, amelyik ezt a konfigurációt képes lenne térdre kényszeríteni. Nálam a teljesítménye: 10/10.

Alcore Access O819M Tablet

Alcore Access O819M Tablet

Az Alcor Access O819M megjelenése

Az eszköz design díjat valószínűleg nem fog nyerni, bár az is igaz lehet, hogy túlzás az ehhez hasonló dolgokon fennakadni, tekintve, hogy miként az összes táblagép, az Alcor 0819M is egy lekerekített sarkú téglalap. A

 

hátulján a táblagép lelke, vagyis a sérülékenyebb részek fémborítást, míg alul felül egy-egy műanyag sávot kapott. A tablet felső részén ez a borítás lepattintható, itt férhetünk hozzá a különböző slotokhoz, mint például a Micro SD és a SIM kártya helye. (Bizonyám, SIM kártyát is kezel a kis aranyos, de ezekről majd később ejtek szót.)

Az egyetlen bosszantó dolog az O819M tablet külsejével kapcsolatban az, hogy a hátsó kamera nagyjából 1-2 milliméterre kiemelkedik a készülék hátulján, hasonlóan az iPhone 6-hoz. Emiatt minden lerakásnál csak azt figyeltem, hogy nehogy betörjem a kamerát, de egy tok persze erre is megoldást jelent.

Az előlapot uraló kijelző egy 8”-os kiváló betekintési szögű 1280×800 pixeles IPS képernyő, tűéles képpel és ragyogó színekkel. Érzésem szerint kategóriájában talán a legjobb színmélységet és kontrasztot hozza.

Akkumulátor és töltés

Nos, nem tudom, hogy ez a tesztpéldány sajátossága volt, vagy az összes O819M ugyanezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, de miután végre sikerült lemerítenem az akksit az első alkalommal, feldugtam a töltőjére, arra számítottam, hogy a szokásos módon másnap reggelre leveszem majd róla és akkor a gép ismét mobil eszközzé válik úgy egy-két napra. Várakozásaimmal ellentétben azonban azt a döbbenetes felismerést voltam kénytelen tenni, hogy az egész éjszakán (úgy kb. 10 órán át) tartó töltés a kijelző szerint mindössze 40%-os töltöttséget eredményezett. Folytattam a készülék töltését a 100%-ig ami az este vagy inkább éjszaka érkezett el és utána többé nem is tettem fel töltőre, a teszt ideje alatt vagyis másfél héten keresztül. Ilyen készenléti időt utoljára a Nokia 6310-es mobiltelefon esetében tapasztaltam. A másfél hét elteltével, (mivel a használat intenzitása már csökkent az első pár napéhoz képest) a készülék töltöttsége még mindig 40% fölött volt. Ezen idő alatt a Wifi folyamatosan be volt kapcsolva és minden állapot frissült. Meg voltam győződve arról, hogy a 8 magos processzor energiafelvétele miatt van szükség ilyen kapacitású akkumulátorra és, hogy ez nagyjából kompenzálni fogja az üzemidőt és kapok egy átlagos androidos tablet-et, de az Alcor Access O819 esetében nagyon pozitívan csalódtam.

Az Alcor Access O819M Kamerája

Tartozom egy vallomással: egyáltalán nem szoktam tablet-tel meg telefonnal fényképezni, szerintem másoknak sem kéne, az egyetlen indok erre az lehet, ha valamit információrögzítés miatt gyorsan meg kell örökíteni, mint például annak az autósnak a rendszámát, aki elsodorta a biciklimet. Erre az Alcor O819M kamerája tökéletesen alkalmas, sőt megkockáztatom, hogy ennél többre is. Hátul egy 5 megapixeles elől egy 2 megpixeles „szelfi/skype” kamera található, amely mellesleg szintén remek felvételeket készít. A Skype beszélgetéseket egyébként a beépített mikrofon, és a 3,5 mm-es szabvány füles aljzat is segíti.

Finomságok az Alcor Access O819M tabletben

Az O819-en, a legújabb android, a KitKat fut, amin az Alcor nem sokat változtatott. Nem feltétlenül lehet extrának nevezni, de nekem a régi készülékeimhez képest az volt, hogy ebben az árkategóriában is elérhetővé vált a – teljesítmény mellett – a SIM-es 3G modem, és a telefon funkció is. Tehát az Alcor O819M-et nyugodtan használhatjuk adott esetben akár egy multimédiás telefonállomásként is. Ez persze lehet, hogy nem a legpraktikusabb, de aki minden egyben eszközt keres elfogadható méretű kijelzővel, kedvező áron, annak nem kell tovább keresnie.

Beszélhetnénk még az előre telepített applikációkról, amelyekről azonban az egyedi igények és szokások miatt nem érdemes. Mindenkinek van „play” telepítve a telefonjára/tablet-jére, onnan elérheti azokat az applikációkat, amelyekre szüksége van. Az előre telepített alkalmazásokról ezen a készüléken nem is találunk sokat. Pedig a tárhely az O819-en igazán nem csekély méretű 16 GB ráadásul ezt egy maximum 32 GB-os microSD kártyával tovább tudjuk növelni.

 

Összegzés

Az Alcor O819 révén én egy nagyon becsületes készüléket ismertem meg. Egyszerű külső, elképesztő gyorsaság, hosszú üzemidő. Ezen kívül az ember nem vár el sokat egy ilyen készüléktől, csak azt, hogy lehetőleg ne kerüljön egy átlagfizetésbe. És az O819 nem kerül. Nálam felkerült a kívánságlistára, még úgy is, hogy tudom, hogy ezek a készülékek a használati idő során gyakran veszítenek a sebességükből, a felhasználói szokásoktól függően. Ennek ellenére az Alcor O819 nekem még akkor is több mint tökéletes lenne, ha fele ilyen gyors lenne és „csak” két napot bírná az akkumulátora. Az összeszerelés minősége, a SIM, és a képernyő pedig olyan, amilyet én egy prémium tablet-től várnék. 50 ezer forint körül az Alcor O819M ár/érték arányban az egyik legjobb üzletnek tűnik számomra, amivel valaha is szembesítettek.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.