Asus PadFone S tablet és telefon egyben

asus padfone s

Az Asus Padfone egy olyan okostelefon, mely egy mozdulattal tabletté alakítható a hozzá tartozó dokkoló egység segítségével. Ez tulajdonképpen egy kettő az egyben készülék mely szükségtelenné teszi, hogy két külön készüléket kelljen vásárolni. Nagyon praktikus készülék és úgy gondoltuk, hogy le is teszteljük mire tudja használni egy hétköznapi felhasználó és hogy mennyire váltja valóra a hozzáfűzött reményeket.

A PadFone megjelenése

  • A csomagolása egyszerű, letisztult, nem túl kirívó. Amikor kinyitottam a dobozt, a tablet felül helyezkedett el és alatta, külön a mobiltelefon a többi megszokott tartozékkal együtt.
  • A készülékek külsejüket tekintve letisztultak voltak. Személy szerint tetszett és design-osnak tartottam. Ha külön kellene elemeznem őket, akkor a telefon vonalvezetése egy kicsit szögletes volt, nagyságát tekintve kényelmesen elfért a kezemben, így könnyen kezelhető volt az érintő képernyője. A tablet súlyát tekintve nehezebb volt a „megszokott” tablet súlytól, de ettől eltekintve látványos, szemnek és kéznek kellemesnek mondható.

 

Az Asus PadFone műküdése

Kiragadtam néhány elemet a működés során tapasztaltak közül a teljesség igénye nélkül. Nem vagyok profi tesztelő, ezért egy laikus szemével próbáltam megközelíteni, ami nekem fontos egy készülékben.

  • Ami legjobban tetszett benne, az a gyorsasága és a fényképezője, amik a legfontosabbak számomra egy telefon vagy tablet esetében. Egyezer sem akadt meg használat közben és minden alkalmazás gyorsan betöltődött, ahogy azt elvárja az ember egy hasonló árfekvésű készüléktől
  • A képernyő felbontásával is elégedett voltam, a videók jól mutatnak a képernyőn és a színek is élethűnek, természetesnek hatottak.
  • Nekem is Android-os készülékeim vannak, így kézre állt benne minden. Könnyen megtaláltam az alkalmazásokat.

 

Kettő az egyben:

Az hogy két készülék funkcióját látja el az Asus PadFone az kíváncsivá tett és bevallom őszintén tartottam attól, hogy ez a minőség rovására megy és bár ezt nem jelenthetem ki kategorikusan, de végül nem győzött meg a készülék arról, hogy jobb a kettő az egyben készülék.

  • Egy-két szempontból hasznos, hogy a telefon képernyője „felnagyítható” a tablet-hez csatlakoztatva. Képeket lehet rajta nézni, vagy prezentációkat egyszerűbben is lehet írni rajta, de ezeket a felhő alapú adattárolással is elérhetem (Google Drive, Dropbox), ha nincs is egy ilyen készülékem, így nekem a teszt során nem derült fény arra, miért jobb nekem ez a kettő az egyben funkció.
  • Ezen kívül zavaró lenne nekem hosszú távon, hogy csak egyfajta modellel működik, tehát ha le szeretném cserélni a telefonom, akkor azzal már nem kompatibilis a tablet és megint ott vagyok ahol az elején.

 

Asus Padfone s telefon és tablet egybenÖsszességében elmondhatom, hogy a telefon önmagában tetszik, de a tablet-re nem feltétlenül lenne szükségem hozzá, tehát a kettő az egyben funkció számomra nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az Asus PadFone ne lenne jó készülék, kifejezetten különleges és nem szokványos a megjelenése, viszont az specifikus, hogy mely felhasználónak felel meg és melynek nem. Alapvetően úgy gondolom, hogy aki a tablet funkciót részesíti előnyben, annak ez a készülék nem fogja belopni magát a szívébe, viszont azoknak, akik a telefonjuk funkcióját szeretnék kibővíteni, illetve egy nagyobb képernyőn használni a telefonjukat, azoknak kifejezetten jó megoldás lehet az Asus Padfone.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.