1 890 Ft

tudtad?

Rendelésedet ingyen átveheted szaküzletünkben vagy eMAG easybox  csomagautomatában!  Rendelj akár most!

Hasonló elérhető termékek

Lőrincz György - Pusztulás

Magyar Napló Kiadó, 2007300 oldalISBN: 9789639603448

Részletes leírás »
1 890 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

Köblös Orsolya asszonyalakja Németh László márványból faragott asszonyhőseire: Kurátor Zsófira, Égető Eszterre emlékezteti az olvasót. Az ő őszinte hinni tudása és bátor cselszövőkészsége lehet a példázata annak, hogy "Sajgóföldön" (ahogy az író a Székelyföldet mintegy "beszélő" elnevezéssel jelöli) - persze nem kicsiny erőfeszítések árán - mégis lehetséges az emberi közösségeket felőrlő történelmi és társadalmi viszonyokkal szembeforduló ellenállás és ennek következtében a felemelkedés. Én Köbös Orsolya alakjának a megformálását tartom a regény legnagyobb epikai, egyszersmind erkölcsi értékének, és szívesen helyezem el ezt az asszonyi alakot az erdélyi magyar történelem nagyformátumú, legendás asszonyhősei: Báthori Zsófia, Lórántffy Zsuzsanna, Árva Bethlen Kata, Varga Katalin, Teleki Blanka, Gyarmathy Zsigáné Háy Etelka mellett. Örvendetes lenne, ha Erdély magyar leányifjúsága bennük találná meg a maga hőseit és példaképeit.
Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
91380
Gyártó
NO NAME

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!