2 600 Ft

tudtad?

Rendelésedet ingyen átveheted szaküzletünkben vagy eMAG easybox  csomagautomatában!  Rendelj akár most!

Hasonló elérhető termékek

Petőcz András - Idegenek - Harminc perccel a háború előtt

Új Palatinus Könyvesház Kft., 2007240 oldalISBN: 9639651547

Részletes leírás »
2 600 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

- Hazudni anyám tanított - mondja a regény elején az elbeszélő, egy nyolcéves kislány. Majd így folytatja: "De azért azt el kell mondanom, hogy ez a történet nem a hazugságról szól. Az anyám megtanított hazudni, hogy életben maradjak. Ennyi. Nem tudom, minek kellett életben maradnom. Sokkal egyszerűbb lenne minden, ha én is úgy végzem, ahogy Amélie. Akkor most nem kellene elmesélnem ezt a történetet. Mint ahogy azt sem tudom, hogy azért maradtam-e életben, mert tényleg tudok hazudni. És azt sem tudom, hazudtam-e egyáltalán. Nyilván, hogy hazudtam. Mindenki hazudik. A felnőttek is. Szavakkal, mozdulatokkal, viselkedéssel. Ki, ahogy tud. Mert mindig mindenki túl akar élni. Túlélni valamit. Csak tudnám, minek. Amikor Amélie meghalt, úgy emlékszem, egyáltalában nem szenvedett. Mi szenvedtünk. Akik láttuk a halálát. Az övét, és a többiekét." Az elbeszélő szavaiból nem derül ki, pontosan hol és mikor játszódik az Idegenek. Valahol Európában, vagy Európa peremén, de az is lehet, hogy az amerikai kontinensen, vagy Ázsiában. Talán a huszadik században, de az is lehet, hogy a huszonegyedik század első évtizedében. Biztosan csak annyi tudhatunk, hogy éppen harminc perccel vagyunk a háború előtt. Az Idegenek, Petőcz András új regénye, egy kislányról szól, aki az elnyomás, a terror világában is emberi értékeket képes megőrizni. A történet végén sem lehetünk biztosak abban, hogy a narrátor, a nyolcéves kisgyerek eljut-e a szabad és békés világba, ahol nincsenek merényletek, ahol nem katonákról és terrorról szólnak a hétköznapok. A regény századunk már megtörtént eseményeit dolgozza fel, sűríti azokat egybe, úgy, hogy - ezzel talán enyhítve a borzalmat - a konkrét eseményeket fikcióvá, szépirodalommá alakítja át. Persze, képzeletünk nem tud olyan borzalmat megjeleníteni, amit a valóság ne írna felül: ismerve századunk eddigi történéseit, joggal mondhatjuk, hogy ez a regény, az Idegenek, az évszázad regénye lehet. Azé a XXI. századé, amelyiknek eddig eltelt 6 évében nap mint nap olyan borzalmak történtek egészen kicsi gyerekekkel, amilyenekről ennek a regénynek a főhőse számol be.
Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
91080
Gyártó
NO NAME

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!