2 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Kovács Kiss Gyöngy (szerk.) - Történelmünk a Kárpát-medencében (1926-1956-2006)

KOMP-PRESS, 2006234 oldalISBN: 9739373700

Részletes leírás »
2 900 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

A 2006-os év tágabb és szűkebb vonatkozásban - a magyarság és ezen belül az erdélyi magyarság, illetve a Korunk folyóirat számára - két jelentős évfordulót hordoz; 2006 két eseményhez kapcsolódik, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc ötvenedik, illetve a Korunk Dienes László általi, egy irodalomtörténeti korszakváltás küszöbén történő megalapításának nyolcvanadik évfordulójához. Társadalomalakító elképzelések és a hatalom mechanizmusai a Kárpát-medencében 1944/45-1968 között - ez volt a címe, témája és apropója a Korunk által 2005. november 11-12-én, a két évforduló "előzeteseként" szervezett történészkollokviumnak, amely a 20. század e monotonnak és eseménytelennek távolról sem nevezhető húsz-huszonöt évének történéseit, legrelevánsabb aspektusait kívánta körüljárni, és a történettudomány eddigi eredményei alapján mérlegre tenni, illetve tényszerűen értékelni. A kollokvium előadásai egyazon rövid korszakot jártak körül, ám - a választott témák okán - a valóság más-más aspektusait villantották fel. A kötet ezeket tartalmazza, kiegészítve a Korunkban az utóbbi évek folyamán az 1956-os momentumhoz kapcsolódó, jeles történészek szaktanulmányainak egy részével; az írások sorrendisége a történelem alapvető rendezőelvét, a kronológiai rendet követi, az általánosabb, tágabb tematikák felől közelítve a kifejezetten erdélyi konnotációk felé.
Teljes leírás

Specifikációk

Alapadatok
Cikkszám
91100
Gyártó
NO NAME

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!