iPhone (11)

Összesen: 11
Rendezés

Találatok: 11

Legnépszerűbb termékeink

Milyen okostelefont érdemes választani?

Ha érdekelnek a technológiai innovációk, így folyamatosan figyeled az újdonságokat, és időről időre be is szerzel magadnak egy-egy számos hasznos funkcióval rendelkező kütyüt, biztosan pontosan tudod, milyen funkciókra van szükséged, amikor okostelefont vagy iPhone-t vásárolsz. Ha viszont csak ez lesz az első vagy második hasonló készüléked, vásárlás előtt nem árt tisztázni, pontosan mit is szeretnél, milyen tulajdonságokkal rendelkező okostelefonok és iPhone-ok között érdemes keresgélned.

Az iPhone története
Nem túlzást azt állítani, hogy az Apple termékeit ma egyfajta kultusz lengi körül. Olyasvalami, amit más gyártó nem mondhat el magáról. Ennek a kultusznak a fenntartásához nagymértékben hozzájárult az Apple sikerterméke, az iPhone. 

Az első készülék fejlesztése hozzávetőlegesen két és fél évig tartott, akkoriban az Apple mobil fejlesztése kapta a legnagyobb figyelmet a vállalatnál. Sőt, nem túlzás azt állítani, hogy az a két és fél év csak az iPhone-ról szólt a gyár mérnökei számára. Noha a bemutató napjára az első iPhone nem készült el, a sokféle prototípus osztatlan sikert aratott. Az ott ülő újságírók aligha vehették észre, hogy az egyik prototípus csak telefonálásra, a másik csak böngészésre, a harmadik zenehallgatásra alkalmas. A sikert azonban semmi sem tartóztathatta fel. Hamarosan elkészült a hibátlanul működő iPhone és meghódította a világot. Innen már csak egy lépés volt az App Store megnyitása, ami lehetővé tette a külső fejlesztők számára is, hogy alkalmazásokat fejlesszenek és azokat elérhetővé tegyék a világ számára. Az iPhone igazi úttörője a mobil világnak. Habár az univerzális Android operációs rendszer szinte minden készüléken használható, az okostelefonok ikonikus alakja örökre az iPhone marad.

Külső tulajdonságuk
Praktikus funkciói mellett az okostelefon külseje is fontos szempont. A mérete legyen akkora, hogy kényelmesen kézbe tudjuk fogni, ne érezzük túl nehéznek, egyszerűen tudjuk kezelni a gombokat vagy az érintőképernyőt, illetve természetesen a dizájn is tetszen, és passzoljon a saját stílusunkhoz. Az okostelefon felületet lehet gumírozott, matt vagy fényes is: lehetőleg olyan válasszunk, amelynek kellemes a fogása, azonban nem lesz olyan könnyen piszkos vagy ujjlenyomatos.

Kijelző
Bármire is használjuk az okostelefont – SMS-ezünk vagy épp az interneten böngészünk rajta –, valószínűleg a kijelzőjét fogjuk nézni közben, így fontos, hogy annak felbontása és mérete megfelelő legyen. A kijelző fényereje, illetve a visszatükröződés mértéke sem mindegy: a fényerő elsősorban akkor fontos, ha főként kültéren vagy jól megvilágított helyiségekben fogjuk használni a telefont. Az okostelefonok kijelzőjének mérete általában 2,2 és 5 hüvelyk között mozog: az ennél kisebb kijelzőn nehézkes az olvasás, a nagyobbat viszont nehéz kézben tartani. Az Extreme Digital kínálatában kisebb és nagyobb kijelzőjű érintőképernyős telefonokat, kártyafüggetlen és 8 megapixeles okostelefonokat is találhatsz.

Az akkumulátor kapacitása
Az akkumulátor kapacitása is lényeges szempont iPhone készülék, érintőképernyős telefon, kártyafüggetlen telefon vagy dual core telefon vásárlása során. Az akkumulátorkapacitás többek közt függ a telefon hardveres kiépítésétől, illetve attól, hogy milyen gyakorisággal és mire használjuk a telefont. Ha folyamatosan konnektorközelben vagyunk, és csak alkalmanként netezünk vagy telefonálunk, kevésbé fontos, hogy a telefon napokig bírja egy töltéssel. Ha viszont szabad téren dolgozunk, vagy egész nap az ügyfelekkel beszélünk telefonon, elengedhetetlen, hogy az iPhone vagy más okostelefon akkumulátora hosszú üzemidővel rendelkezzen. A beszélgetési és készenléti idő, amit a gyártó feltüntet, gyakran nem tükrözi a valóságot, hiszen a gyári mérések és a felhasználók gyakorlata erősen különbözhet. Ezért érdemes okostelefonteszteket olvasgatni az interneten, ahol pontosabb adatokat találunk.

A fentiek alapján válassz most egy iPhone-t, okostelefont, kártyafüggetlen telefont, érintőképernyős vagy 8 megapixeles telefont fehér, fekete vagy egyéb színekben az Extreme Digital kínálatából!