Drón, kiegészítő

Találatok: 88

Drón vásárlási tippek

A drón tulajdonképen egy pilóta nélküli repülőgép. Profi változatait használják a katonaságnál, filmforgatáson, de akár eltűnt személyek felderítésében is hasznos segítséget nyújthat. Kisebb, olcsóbb verziói azonban nagyszerű eszközök a repülés szerelmeseinek, szórakozásra, vagy gyönyörű tájképek készítéséhez.

Kül- vagy beltérre?
Drón vásárlás esetén először azt kell eldöntenünk, hogy kül- vagy beltéren szeretnénk reptetni a készüléket. Amennyiben benti használatra szánjuk, kisebb méretű, rotorvédővel felszerelt modell ajánlott, mely a bútorokat, s önmagát is védi az esetleges balesetektől. Kültérre pedig inkább nagyobb, keret és burkolat nélküli verzió lehet a tökéletes választás, mert ez kevésbé érzékeny a széllökésekre, és nagyobb távolságból is jól látható. Természetesen olyan multicopter is létezik, mely mindkét felhasználási területre alkalmas. Ezek általában közepes méretű, szerelhető, variálható készülékek.

Kamerával vagy anélkül?
A következő fontos kérdés, hogy szükség van-e kamerára. Ha csupán a repülés vagy pontosabban a reptetés öröméért veszünk drónt, nem feltétlenül szükséges pluszt pénzt adnunk a kameráért. Ha viszont fényképeken, vagy videókon is megörökítenénk a felderített táj szépségeit, kamerás drónra lesz szükségünk. Többféle drón kamera is létezik. Van amelyik gyengébb, amatőr felvételeket készít, de magasabb árkategóriában, félprofi készülékek között már Full HD felbontásossal is találkozhatunk.

Mivel irányítsuk?
Azt sem árt eldönteni, hogy telefonnal, tablettel, vagy inkább valódi kontrollerrel szeretnénk irányítani. Utóbbi nem csak egyszerűbb, de jóval élvezetesebb is. Bár jóllehet a telefonos irányítás olcsóbb, de ez meríti az akkumulátort és ahogy már említettük, kevésbé szórakoztató.

Mi mennyiért?
Végül pedig gondoljuk át az ár és az érték viszonyát. A drone árak leginkább a méretekkel vannak összefüggésben. Egy mini drón például jóval olcsóbb, mint egy nagyobb multicopter. Persze e nagyobb gépek nem csak erősebbek, vagy strapabíróbbak, hanem jóval fejlettebbek is. Jobb kamerával vannak ellátva, GPS rendszerrel rendelkeznek, s rengeteg extra funkcióval kecsegtetnek. Ilyen gépek azonban csak gyakorlottabb pilótáknak ajánlottak, hiszen még ezek a készülékek is igen sérülékenyek, szervizelésük pedig jóval drágább, mint olcsóbb társaiké.

Nézz körül az Extreme Digital kínálatában, s vásárolj egy Neked tetsző drón készüléket! Vedd kezedbe az irányítást, és hódítsd meg az eget!