3 998 Ft

Hasonló elérhető termékek

Hans-Peter Ebert - Fatüzelés - (Zöldkönyvek sorozat)

Cser Kiadó, 2007120 oldalISBN: 9639759503

Részletes leírás »
3 998 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

Tartalom: Előszó a német kiadáshoz Előszó a magyar kiadáshoz A tűz varázsa Mi szól a fafűtés mellett? Az erdő kicsiny, de kimeríthetetlen energiaforrás A fa elégetése és a szén-dioxid (CO2) A tartamos tűzifa-kitermelés még nem rablógazdálkodás az erdőben A létért folytatott küzdelem A gazdasági erdő Rablógazdálkodás Tartamos fahasználat A tűzifa beszerzése Hol vásárolhatunk tűzifát? Milyen tűzifa választékok kaphatók? Erdei árverés A tüzelőanyag szállítása A saját felkészítésű tűzifa kétszer melegít Munkaruházat Jó szerszám a kedvtelésből végzett erdei munkához Motorfűrész Kengyeles fűrész Ékek Balta Fejsze Profi eszközök Fűrészbak Hasítótönk Alapvető munkaszabályok A motorfűrészes munka A fák döntése A fák gallyazása A fák szétfűrészelése: darabolás Munka lejtős terepen Az elszállítás A tűzifa tulajdonságai Milyen száraz a fa? Nedves fával drágán tüzelünk A tűzifa szárítása Tűzifa-rakodótér A fa fűtőértéke Apríték Az aprítékok tárolása Pelletek – fából sajtolt termékek Egyéb tüzelőanyag-formák A fa égésének elmélete Tűzrakás fával A fa meggyulladása A fa elégése A fa elégésének fokozatai A fatűznek kétszer kell levegő A kémény A fahamu Égéskamra Hőcserélő Távozógáz-hőcserélő Hőszállítás és hőhordozók A fa elégésének minősége Milyen következtetések vonhatók le az optimális fatüzelés eléréséhez? Miről ismerhető fel, hogy a fa jól ég el? Mit kell tudnunk a fakályhákról A fakályhákban végbemenő égés folyamata A fafűtéses kályha hatásfoka Mit kell egy fafűtéses kályha vásárlásakor figyelembe venni? A helyesen meghatározott fűtési teljesítmény Fatárolók Hamufiók Tisztítócsappantyúk A levegő vezérlése Egy jó kályha egyéb jellemzői A fafűtéses kályha elhelyezése A fakályhák különféle típusai Szobakályhák, egy-egy helyiséget fűtő kályhák Konyhai tűzhely A kandallótűz szívet-lelket melegít Nyitott tüzekhez különleges tűzifa kell Kandallókályha Cserépkályha Falazott cserépkályha Meleg levegős cserépkályhák Különleges cserépkályhák A különböző fafűtési rendszerek előnyei és hátrányai Nyitott kandalló Kandallókályha Cserépkályha Fatüzelésű központi fűtés Fatüzelésű tömbfűtő-berendezések Falazott sütő Fával üzemeltetett központi fűtéses kazán Hőtárolásos fafűtés Automatikus fűtés Sajtolt faelemek tüzelésére alkalmas automatikus kályha Központi fűtések automatikus pelletkazánjai A pellet tárolóhelye Az apríték tárolótere Automatikus aprítékfűtések Tüzelési módok Előkályha Betolásos tüzelés A füstgáz tisztítása nagy berendezésekben Kis körzetek „táv”-hője – a fafűtés ígéretes alkalmazási lehetősége Fagázosítók a kombinált energiahasznosításhoz Pirolízis Energiatermelés forrógáz-motorokkal Függelék Fakályhák és fafűtések árai Energia- és teljesítményegységek és azok átszámítása
Teljes leírás

Specifikációk

Alapadatok
Cikkszám
93408
Gyártó
NO NAME

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!