teaser_header

 
Kár izmozni!

November 15-én erőlködés nélkül találod meg az ütős akciókat!

Iratkozz fel és tudj meg mindent elsőként az idei Black Friday-ról!
Ráadásul most egy több, mint 1 millió Ft értékű
Samsung 8K QLED TV-t NYERHETSZ!

Feliratkozom!

 

Kíváncsi vagy, mire számíthatsz? Most elárulunk pár ajánlatot!

 

BlackDecker-BDCD8

Black & Decker BDCD8 akkus fúró/csavarozó

13 990 Ft helyett

6 995 Ft

 

Beko-DS-7433-PAO

Beko DS 7433 PAO hőszivattyús szárítógép A++ 7kg kapacitás

134 990 Ft helyett

99 990 Ft

 

Samsung-Galaxy-A50

Samsung Galaxy A50 4GB/128GB Dual SIM mobil

Bomba ár!

79 990 Ft

 

Sony-KD55XG8096BAEP

Sony KD49X UHD SMART

LED Televízió 123 cm képátló

Bomba ár!

189 990 Ft

 

Lenovo-IdeaPad-330

Lenovo IdeaPad 330 81D100ALHV
15,6" HD notebook

109 990 Ft helyett

79 990 Ft

 

GoPro-Fusion-sportkamera

GoPro Fusion
sportkamera

129 990 Ft helyett

89 990 Ft

 

Honeywell-XC70-HU-A

Honeywell XC70-HU-A
szénmonoxid érzékelő

13  990 Ft helyett

8 990 Ft

 

Sennheiser-HD

Sennheiser HD 4.5 BT NC
Bluetooth fejhallgató

54 990 Ft helyett

37 990 Ft

 

LEGOClassic-10717

LEGO® Classic
10717 Kockavalkád

19 990 Ft helyett

11 990 Ft

 

Samsung-Galaxy-Tab-A

Samsung Galaxy
Tab A 10.1 tablet

99 990 Ft helyett

69 990 Ft

 

Asus-RT-AC57U

Asus RT-AC57U Mbps Dual-band
gigabit WIFI router

18 490 Ft helyett

11 990 Ft

 

tefal

Tefal Ingenio Essential
edényszett, 8 db-os

24 990 Ft helyett

17 990 Ft

 

Nespresso--Delonghi-Inissia

Nespresso-Delonghi Inissia EN80.B

kapszulás kávéfőző

28 990 Ft helyett

17 990 Ft

 

BlackDecker-NVB115JL

Black&Decker NVB115JL

akkus morzsaporszívó

14 990 Ft helyett

5 990 Ft

 

Clatronic-DKI-3609

Clatronic DKI 3609
indukciós főzőlap

31 990 Ft helyett

17 990 Ft

 

Sony-MDR-XB50APB

Sony MDR-XB50APB.CE7 XTRA Bass
fülhallgató

9 990 Ft helyett

4 990 Ft

 

 

Iratkozz fel
és tudj meg mindent elsőként
az idei Black Friday-ról!

Ráadásul most egy több,
mint
1 millió Ft értékű
Samsung 8K QLED TV-t NYERHETSZ!

 

Feliratkozom!

Nyereményünk:  Samsung QE65Q950RBTXXH 8K QLED SMART Televízió, 1 249 990 Ft értékben

 

1. Regisztrálj
 

időben weboldalunkon, csak néhány kattintás, néhány adat és felkészülten várhatod az akciókat!
 

 

 

2. Add meg szállítási címed
 

előre, így nem kell bajlódnod rendeléskor és sietned sem kell a pontos adatok megadásakor!
 

 

szallitas_button_szallitas

 

 

 

3. Hiteligénylés
 

Az online hiteligénylés a Black Friday kampány alatt nem lesz elérhető, kérd rendelésed bolti átvétellel és utólag is tudsz hitelt igényelni.

 

szallitas_button_hitel

 

 

 

Amit még jó tudni
 

 

A Black Friday ajánlatok csak korlátozott ideig lesznek elérhetőek, ne maradj le az év akciójáról!

 

Akciós ajánlataink darabszáma korlátozott, maximum 5 darabot tudsz kosárba tenni az egyes cikkekből.

 

 

Hamarosan többet is elárulunk a közelgő Black Friday akcióról, és, hogy
addig se unatkozz, hoztunk néhány érdekességet a Black Friday világából.

 

 

Hitted volna, vagy sem...

Ennek a jeles napnak a hazája nem is lehetne más, mint Amerika, ahol minden megtörténhet. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány fun fact-et, amiről talán még nem hallottál:

 

#1

Korábban a Hálaadás november utolsó csütörtökére esett, amit a kereskedők túl késeinek éreztek, hogy felkészüljenek az ünnepek előtti vásárlási időszakra. Ezért kilobbizták az amerikai elnöknél, Franklin Rooseveltnél, hogy a Hálaadás kerüljön előrébb, így került végül november 4. csütörtökére a végső dátum.

#2

Bár Amerikában még nem nyilvánították hivatalosan is ünnepnappá, mégis több államban is szabadnapot kapnak a közalkalmazottak. Aki pedig nem ilyen szerencsés… nos, a statisztikák szerint feltűnően sokan betegednek le pont ezen a napon.

#3

Furcsán hangozhat, de az amerikai vízvezeték-szerelők számára ez az év legforgalmasabb napja. Az előző nap során megmaradt nagy mennyiségű ételmaradékot az emberek megpróbálják lenyomni a konyhamalac torkán vagy a vécében eltüntetni, ami ennek következtében eldugul.

#4

Az elmúlt években megindult egy ellenmozgalom is, a “Buy Nothing Day”, azaz a tartsd zárva a pénztárcádat nap. A törekvés Észak-Amerikában, Finnországban és Svédországban egy időben van a fekete péntekkel, míg más területeken szombati napra időzítették.

 

 

 

A Black Friday mítosz

Talán még sosem gondolkodtál el azon, hogy vajon honnan indul ez az egész őrület, miért pont fekete és miért pont péntek. Pedig ahogy szokás mondani, mindennek története van, és ez alól a Black Friday sem kivétel. Ráadásul az eredetét több mítosz is körbelengi, ha a neve nem volna eléggé sejtelmes.

 

Az első megnevezést a közhiedelemmel ellentétben nem az ünnepeket megelőző vásárlási hullámra használták, hanem az 1869. szeptember 24-én bekövetkező amerikai aranypiac összeomlására. Történt ugyanis, hogy két nagyratörő álmokat dédelgető Wall street-i cápa, Jay Gould és Jim Fist, elkezdte felvásárolni az aranykészleteket annak érdekében, hogy az árakat az egekbe tolják, és később hihetetlen profit mellett értékesítsék azt. A tervük azonban “pénteket” mondott, aminek következtében a tőzsde szabadesésbe kezdett, csődbe sodorva így a gazdagabb és szegényebb rétegeket egyaránt.

 

A kereskedelemhez már sokkal jobban köthető - bár kissé pontatlan és sokak által elutasított - az a teória, miszerint a vállalatok könyvelésük során a veszteséges napokat pirossal, míg a nyereségeseket már feketével jegyezték fel. A Hálaadást követő pénteken a legtöbb kereskedő számviteli kimutatásai pozitív eredményekről árulkodott, így ezt a napot feketének könyvelhették el.

 

A megnevezés valódi gyökere valójában valamikor az 1950-es években indult burjánzásnak. Ekkortájt a philadelphiai rendőrség aposztrofálta fekete péntekként a Hálaadást követő káoszt, ugyanis turisták és külvárosiak tömkelege áramlott az utcákra, hogy részt vegyenek a másnapi Army-Navy football meccsen. Bár a kereskedelem számára - a lopásoktól eltekintve - ez az embertömeg megnövekedett forgalommal kecsegtetett, addig a helyi rendfenntartók hosszú és bosszantó műszaknak nézhettek elébe.

 

Az 1960-as évekre a Black Friday már önálló fogalommá forrta ki magát Philadelphiában, de a mögöttes jelentéstartalom sajnos még mindig negatív kicsengéssel bírt. Ennek elfojtása illetve a kedvezőbb megítélés érdekében fogtak össze a kereskedők, hogy ez a nap inkább a karácsonyi bevásárlás kezdetéről és a várakozásról szóljon. A kezdeményezés olyannyira jól sikerült, hogy az 1980-as évek végére már egész Amerikát lázba hozta a kifejezés, és folytatta begyűrűződését a többi kontinensre is.

 

 

 

Black Friday az Extreme falai között

 

xbox

Magyarországon az első Black Friday megmozdulások 2010 körülre vezethetők vissza, azonban ekkor még csak a kiskereskedelmet érintették. Szerencsére nem váratott sokat magára, hogy az e-kereskedelemben is felüsse a fejét a shopping láz, ráadásul az éllovasok között ott vágtatott az Extreme Digital is.

2013-ban elsőként hirdettünk fekete pénteket annak érdekében, hogy olyan felhasználók számára is vonzóvá tegyük az internetes vásárlást, akik idegenkednek tőle, vagy csak nagyon ritkán éltek ezzel a lehetőséggel.

 

A kínálatba pedig a hagyományosnak mondható portékák - tévék, laptopok és okostelefonok - mellet, néha olyanok is bekerülnek, amelyek alapvetően nem képezik az Extreme Digital portfólióját. Ezek egyike volt a Zar Formenti cég egyedi gyártású luxusmotorcsónakja, amely 25% kedvezménnyel került 2015-ben a fekete pénteki katalógusba.

Mindezek tükrében elmondható, hogy az Extreme Digital mindig igyekszik újító szemmel tekinteni a Black Friday által állított kihívásokra, és évről-évre olyan ajánlatokkal előrukkolni, amelyek mindenkit a megrendelés gomb lenyomására ösztönöznek.

 

Hamarosan jövünk a folytatással, ne maradj le!


*A feliratkozással beleegyezésed adod, hogy az edigital.hu oldal e-mailben értesítsen ajánlatairól. Ha a továbbiakban nem szeretnéd megkapni hírlevelünket, könnyen leiratkozhatsz a hírlevél alján található Hírlevél leiratkozás gomb segítségével. A nyertest 2019. november 19.-én sorsoljuk ki, az általa megadott elérhetőségeken értesítjük, illetve nevét a sorsolás és adategyeztetés után a blogunkon is megjelentetjük. Játékszabályzat:itt találod.