A varrás, mint hobbi

Happy female designer sitting at desk smiling at camera

Pár tipp egy olyan hobbiról, melyet otthonodban, bármikor végezhetsz és akár online is megtanulhatsz. A varrás egy megnyugtató, kikapcsoló hobbi. Tudj meg róla többet!

Hogyan kezdj hozzá a varráshoz

Szüleink, még inkább nagyszüleink háztartásában alapeszköznek számított a varrógép. Ha valami elszakadt, azt nem kidobták, hanem megvarrták, vagy anyagokat vettek különböző méteráru boltokban, és személyre szabták az adott öltözéket. Ez mindennapi, otthoni tevékenységnek számított.
Tekinthetjük ezt akár felelős fogyasztásnak is, hiszen így egy-egy ruha élettartama sokkal nagyobb volt, mint manapság.

Miért jó a varrás?

A varrás kikapcsol, nyugtató hatású is lehet akár. A COVID-19 alatt otthonainkban találjuk meg azt a kikapcsolódást, ami igazán felüdít minket.
Ha az anyagokat színt színnel, megfelelően illesztik össze, varrás közben már nem kell sokat gondolkodni azon, hogy mit is kell csinálni. A végeredmény pedig egy kézzel fogható termék, amit akár fel is lehet venni vagy dekorálhatod vele otthonodat.

Hogyan kezdj neki?

Varrni viszonylag egyszerű, akár kézzel vagy géppel. Szép varrni már kicsit bonyolultabb. Ha szükséged van elméleti tudásra, ezen az oldalon minden hasznos információt megtalálsz.

Hogy milyen varrógépet válassz? A legismertebb márka a Singer, már biztosan Te is hallottál róla. Emelett a Brother és Toyota varrógépeket ajánlom. Az első varrógépednek nem kell bonyolultnak lennie, egy egyszerű géppel is el tudod készíteni kedvenc darabjaidat. Ma már akár online, biztonságosan, házhoz szállítással is tudsz rendelni varrógépet, például az Extreme Digital oldaláról.

varras_3

Hol találsz jó anyagokat és kiegészítőket?

Jó anyagokat nehéz online találni, a Király utca és Keleti pályaudvar közelében találsz számos kisebb-nagyobb méteráru boltot. Ha online szeretnél vásárolni, már nehezebb dolgod van. Facebookon találsz pár csoportot, ahol jó áron, megbízható és jó minőségű anyagokat tudsz vásárolni.

Kiegészítőket rövidárú boltokban vásárolhatsz, vagy akár bizonyos lakástextileket online is be tudsz szerezni, az Extreme Digital oldalán is.

varras_2

Hogyan folytasd?

A kellékek és kis tudás elsajátítása után fontos a szabásminta és a varrógép használata. A legtöbb Singer varrógép rendelkezik magyar használati utasítással és Youtube-on is találsz videókat, amik hasznosak lehetnek.
A legegyszerűbb, ha lakástextillel, párnahuzattal kezdesz. Egyszerű varrni még nesszeszert, szoknyát is. A rugalmas anyagokkal óvatosan, a gépet is állítsd át hozzájuk.
Szabásmintát is be tudsz szerezni, akár online, webshopokon keresztül. A Burda mellett a Makerist német oldalt ajánlom, ingyenes, egyszerűbb mintákat pedig Pinteresten is találsz.

Sok sikert hozzá, remélem meghoztuk a kedvedet a varráshoz!

varras_4

Extra tipp

Egy nagyon hasznos, apró eszköz, amivel még megmentheted kibolyhosodott ruhádat. A textil borotva, mely elérhető az Extreme Digital oldalán.

Miért válaszd az Extreme Digitalt?

Online rendelni manapság már sok helyről tudsz, megbízhatóan, kényelmesen, házhoz szállítással azonban kevés oldalon. Az Extreme Digital kínálata és megbízhatósága is a segítségedre lesz. Rendeld akár szaküzletbe akár házhoz szállítással új eszközeidet.

1 hozzászólás

  1. Némethhné Vidovszky Ágnes

    Szuperül reklámozza a varrógépek csak éppen egyik sem kapható! Hurrá ez aztán a reklám!

    Válasz

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.