Amit az epilálásról tudni érdemes

Epilátorok, arcepilátorok az Extreme Digitálnál

Ha szőrtelenítésről van szó, úgy tűnik, minden nő ugyanazt szeretné: sima, selymes bőrt, a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben, fájdalommentesen. Itt összefoglaltuk, amit az epilálásról tudni érdemes, hogy Ön is élvezhesse az akár 4 hétig tartó sima, gyönyörű bőr érzését.

Hogyan távolíthatjuk el a nemkívánt szőrszálakat

A legtöbb nő általában az alábbi módszerek egyikével végzi a szőrtelenítést:

braun

Mit mondanak a szakemberek? “Maga a szőrszál nem él. A szőrszálat képező sejtek kialakulásuk után elpusztulnak és megkeményednek, így jön létre maga a szőrszál. Ezután a szőrszál a szőrtüszőn lévő nyíláson keresztül fölfelé, a bőr felszíne fölé hatol.”

Az epilálás előnyei 

Az epilálás a szőrszálat a gyökérből eltávolítja, így az újranövekedés hosszabb időt vesz igénybe, és a bőrfelszín alatt sincs látható szőrszál. Az újonnan visszanövő szőrszál sokkal vékonyabb, ezért kevésbé látható. Az epilátorok hosszan tartó simaságot biztosítanak minden nő számára, és számos további előnyt is nyújtanak a többi szőrtelenítő módszerrel szemben.

braun3

Mit mondanak a szakemberek? “A legmodernebb epilátorok a szőrszálak akár 80%-át is eltávolíthatják már az első mozdulatnál, így a nagyobb területek, a lábak és a karok szőrtelenítése gyors és hatékony.”

Epilálás a test különböző területein

Epilálással a test bármely részén tökéletesen eltávolíthatjuk a szőrszálakat. A speciális tartozékok, kiegészítők, illetve a különleges kialakítású epilátorok még a legkényesebb és nehezen hozzáférhető területekhez – mint mondjuk az arcepilátor – is megbízható megoldást kínálnak.

Arc epilátorok

Az arc szőrtelenítéséhez még jobb választás az erre a célra kialakított arcepilátor. A keskeny epilátorfejnek köszönhetően úgy tarthatjuk a készüléket, akár egy szempillaspirált, így tökéletesen irányíthatjuk még a nehezen hozzáférhető helyeken is. Tökéletes választás az állon lévő szőrszálak eltávolításához, a felső ajak és a homlok szőrtelenítéséhez, vagy ha tökéletes formájú szemöldököt szeretnénk.

Mit mondanak a szakemberek? “Szőrszálaink különböző ütemben növekednek testünk különböző részein. Leggyorsabban a hajunk növekszik. Az évek múlásával ezek a szálak egyre idősebbekké válnak. A lábon vagy az arcon lévő szőrszálak növekedése mindössze néhány hónapos, ráadásul mindössze fele olyan gyorsan nőnek, mint a hajunk.”

Megnézem az arcepilátorokat >>>

Hogyan tehetjük kényelmesebbé az epilálást

Az epilálásra gondolva sokan valami nagyon kellemetlen dologra számítanak, pedig a valóságban egyáltalán nem ilyen rossz a helyzet. -Az epilálás idővel egyre könnyebbé válik, mivel kevesebb szőrszál nő vissza, 2-3 használat után pedig teljesen hozzászokunk az érzéshez. Addig is szeretnénk néhány ötletet adni, hogyan tehetjük kényelmesebbé az epilálást.

Lazítsunk

Hangulatunk nagyban befolyásolja tűrőképességünket, azt, hogy egy-egy dolgot hogyan élünk át. Az epiláláshoz mindig nyugodt hangulatban kezdjünk hozzá, előtte csináljunk valamit, ami ellazít, mondjuk hallgassunk zenét vagy kortyoljunk el egy pohár bort. Használjuk ki a vezeték nélküli üzemmód és a tölthető akkumulátorral rendelkező epilátorok nyújtotta előnyöket, így kényelmesen elhelyezkedhetünk.

Csak egy kis víz kell

Ha a kádban vagy a zuhany alatt használjuk az epilátort, a meleg víz jelentősen csökkentheti a kellemetlen érzést. A meleg nemcsak nyugtató érzést kelt a bőrön, de javítja a vérkeringést is, bőrünk pedig kevésbé lesz érzékeny. Mindez nagyban csökkenti a csipkedő érzést, és ideális választás azok számára, akik még csak most ismerkednek az epilálással. Figyeljünk oda arra, hogy az epilátor vízálló legyen.

Egy kis figyelemelterelés

Vannak olyan epilátorok, amelyek masszírozófejet is tartalmaznak. Ezek epilálás közben gyengéd masszázst alkalmaznak az adott területen a szőrszál kihúzása előtt és után, így csökkentik az epilálás okozta kellemetlen érzést. Mindez „megtéveszti” a bőrben lévő érzőidegeket, és enyhíti a kellemetlenséget.

Gyengéd fokozat

Egyes modellek lassúbb, gyengédebb sebességi fokozatot is kínálnak, amely még kényelmesebbé teszi a kezelést, elsősorban a kezdők számára.

Az epiláláshoz mindig várjuk meg a megfelelő szőrszálhossz elérését

A modern epilátorok már a legrövidebb (0,5 mm) szőrszálakat is eltávolítják. Nem kell megvárnunk, hogy a szőrszálak elég hosszúak legyenek, mint mondjuk a gyantánál.

Kényeztesse bőrét

A bőrradírozó rendszeres használatával elkerülhetjük a szőrszálak benövését, és biztosíthatjuk, hogy az epilátor könnyedén hozzáférjen a szőrszálakhoz. Egyes epilátorokhoz bőrradírozó kefe is tartozik, amely sokkal hatékonyabban radírozza a bőrt, mintha a kezünkkel radíroznánk.

Ha epilálás után hidratálót használunk, nemcsak megnyugtathatjuk, hanem széppé és még simábbá varázsolhatjuk bőrünket.

Megnézem a bőrradírozó készülékeket >>>

Smartlight™

Az igazán hatékony epilálás során még a legvékonyabb szőrszálakat is látnunk kell, hogy tökéletesen eltávolíthassuk azokat. Éppen ezért, egyes modern epilátorok már rendelkeznek az úgynevezett Smartlight™ technológiával. Ez egy olyan erőteljes fényalapú rendszer, amely az epilált területen homogén, árnyékmentes fényhatást biztosít. Ez különösen hasznos lehet, ha fürdőszobánk nem tökéletesen megvilágított.

Megnézem a Smartlight™ epilátorokat >>>

Mi történik, amikor epilálunk

A henger és a csipeszek
Az epilátor működés közben elkapja a bőrfelületen lévő szőrszálakat, és a csipeszek segítségével gyengéden eltávolítja azokat a gyökerükkel együtt. A forgó henger az eszköz legfontosabb egysége. Ezen számos csipesz található, amelyek a szőrszálakat egyben a hengerbe terelik.

braun4

A csipeszek forgás közben folyamatos nyitó-záró mozgást végeznek, és ahogy a szőrszálak bekerülnek a csipeszek közé, a forgó mozgással szorosan megfogják és gyengéden kihúzzák azokat a szőrszál gyökerével együtt.

A megfelelő epilátorfejekben ezen egységek működése tökéletesen összehangolt. Így már a legrövidebb, akár a 0,5 mm-es szőrszálakat is el tudják távolítani – ez nagyjából egy homokszem átmérője. További funkciójuk, hogy a bőrre lapuló szőrszálakat is kiemelik, és egyenesen a csipeszekhez terelik azokat.

Mit mondanak a szakemberek? “Az általános mítosszal ellentétben az epilálás nem serkenti a szőrszálak növekedését. Ha így lenne, a kopaszodó férfiak valószínűleg már évszázadok óta epilálnák a fejbőrüket. Az igazság az, hogy az epilálás hatására a szőrszálak csak vékonyabbak lesznek.”

Tartozékok

Használjuk ki az epilátorok által nyújtott funkciók teljes tárházát a tartozékok segítségével. Ezekkel a kiegészítőkkel egyszerűbb a nehezebben hozzáférhető területek elérése, és kényelmesebbé tehetik az epilálást.

braun5

1. Masszírozó tartozék
A masszírozó tartozék stimulálja a bőrfelszínt, és csökkenti a csipkedő érzést az epilálás alatt, így a lehető legkényelmesebb érzést nyújtja a bőr számára. Olyan érzés ez, mint amikor szülőként megdörzsöljük gyermekünk térdét, amikor elesett.

2. Borotva
Azok, akik csak testük bizonyos területeit szeretnék epilálni, borotvafejet is használhatnak az epilátorhoz. Mint ahogy a neve is mutatja, ez a tartozék leborotválja a szőrszálakat, nem pedig eltávolítja azokat.

3. Vágóelem
Ez a tartozék nem kihúzza, hanem egy bizonyos hosszúságúra vágja le a szőrszálat. Ez különösen az intim területeken lévő szőrszálaknál lehet kényelmes megoldás. Epilálás előtt, az optimális eredmény elérése érdekében ezzel a tartozékkal tökéletes hosszúságúra vághatjuk a szőrszálakat.

4. Kiegészítő az érzékeny területekhez
Kialakításának köszönhetően tökéletes megoldást nyújt az érzékeny testrészek epilálásához, például a hónalj és a bikinivonal területén. A hagyományos tartozékokhoz képest kevesebb csipesszel dolgozik, és hatékonyan távolítja el a szőrszálakat a kisebb területeken is.

5. Hatékonyságot növelő kiegészítő
A hatékonyságot növelő kiegészítő minden szőrkihúzásnál megfeszíti a bőrt. A tartozékban lévő kefe segítségével az epilátor minden egyes szőrszálat meg tud fogni, így még hatékonyabb a szőrtelenítés. A bőrfelület kontúrjához való optimális illeszkedésnek köszönhetően gyors és alapos epilálást biztosít.

6. Arcepiláló tartozék
Az arcepiláló tartozék kisebb, mint az érzékeny területekhez tartozó kiegészítő, és a normál fejnél jóval keskenyebb. Ebben a tartozékban kevesebb csipesz található, így könnyedén távolítja el az arcon lévő szőrszálakat azokon a területeken, ahol maximális precizitásra van szükség.

Bőrradírozó kefe
Egyes epilátorokhoz bőrradírozó kefe is tartozik. A bőrradírozó kefe a masszírozó mikrorezgések segítségével eltávolítja az elhalt sejteket, így visszaadja bőre természetes fényét. Az eredmény: mintha profi arckezelésen vett volna részt. A bőrradírozás minimálisra csökkenti a szőrszálak benövését, és biztosítja, hogy az epilátor minden eltávolítandó szőrszálat elérjen.

Epilátorok, arcepilátorok az Extreme Digital kínálatában!

Az Extreme Digital epilátor és arcepilátor kínálatában Te is biztosan megtalálhatod a számodra leginkább hozzád illőt. A készülékeken kívül rengeteg kiegészítőt, tartozékot is találhatsz meglévő epilátorodhoz.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.