Digitális alkotás

Handsome Young Man Working In Comfort of His Home

Mióta az eszemet tudom érdekel a vizuális képalkotás és annak különböző formái. Kicsi gyermekként még csak ceruzával, krétával, vízfestékkel vetettem papírra a képzeletemet, később az analóg fényképezés ragadott magával és a filmtekercsekbe égetve igyekeztem megörökíteni egy-egy érzést, hangulatot. Bár idővel fontosságuk elhomályosult a hétköznapi életben, de hobbiként a mai napig örömteli perceket okoznak.

Természetesen a művészetek ezen ágaira is hatással van a technika fékezhetetlen fejlődése, és az analógot, ha nem is felváltotta, de legalábbis kiegészítette a digitális. Van, aki szívesen vitatja az ilyen eszközök létjogosultságát, mondván a lélek vész el az alkotási folyamatban, azonban én csak az újabb lehetőségeket látom kreativitásunk kiaknázására.

Kreatív eszközök

A fotózás világát is számos technológia irányából közelíthetjük meg hobbiművészként. Könnyedebb szórakozást nyújthatnak a kompakt fényképezőgépek, de kicsit el is mélyedhetünk a fotózásban a cserélhető objektíves tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépek, vagy tükör nélküli (MILC) fényképezőgépek segítségével. Számomra megbízható oldal az Extreme Digital, hiszen a termékpalettája változatos, a termékek származása megbízható, garanciális kérdésekkel és házhoz szállítással is tudok hozzájuk fordulni.

foto_4

Nemcsak a fotó készítésének folyamata és az elkapott pillanat, de annak továbbgondolása is magával ragadó. Hosszú órákat vagyok hajlandó a képeim utómunkájával eltölteni, megtalálni a tökéletes színeket, finomhangolni a kontrasztokat, esetleg javítani az összképet zavaró hibákat.

foto_2

Ehhez két eszközre van a leginkább szükségem, egy jó monitorra, ami legalább megközelítőleg színhelyes képet ad vissza, és egy precíz beviteli eszközre. Ez lehet egy nagyobb érzékenységű egér is, de sajnos én sohasem tudtam egérrel igazán jól dolgozni, ezért nagy kedvencem a Wacom Cintiq digitalizáló tábla. Ezt a sokoldalú perifériát laikusként is számtalan módon tudom használni a jó közérzetemhez elengedhetetlen alkotáshoz. :) Ahogy említettem a fotózásban is igen hasznos lehet, számomra sokkal könnyebb egy ceruzával elvégezni a precízebb mozdulatokat igénylő utómunkát. Elengedhetetlen azonban megemlíteni, hogy elsősorban rajztáblaként alkalmazom a leggyakrabban, így közvetlenül a számítógépre, digitális fájlként készíthetem el rajzaimat, festményeimet. Az interaktív kijelző semmilyen gátat nem szab a megálmodott mű megalkotásában, a nyomásérzékeny tollak valóban olyan érzetet adnak, mintha közvetlenül a felületen dolgoznánk, a végtelen számú ecset pedig bármilyen technika megvalósítására lehetőséget ad.

Az igazán jó eszközök nem csak megkönnyítik, de ösztönözhetnek is bennünket az alkotásra. A teremtés és kreáció, mint olyan, pedig egyaránt értéke lehet a professzionális művészeknek és az amatőr hobbikalandornak is. Kutass a számos termék között kényelmesen online, otthonodban, az Edigital.hu hobbikereső oldalán.

foto_6

Miért válaszd az Extreme Digitalt?

Online rendelni manapság már sok helyről tudsz, megbízhatóan, kényelmesen, házhoz szállítással azonban kevés oldalon. Az Extreme Digital kínálata és megbízhatósága is a segítségedre lesz, rendeld akár szaküzletbe akár házhoz szállítással új eszközeidet.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.