Hasznos tippek, hogy biztosan jó tévét válassz!

tv-bigfoot-03_6lwf54e6

Milyen TV-t válassz? Okosat vagy hagyományosat? Ultra-HD-t vagy full-HD-t? LED-et vagy OLED-et? Olyan gyorsan fejlődik a technológia, hogy már a lapostévék között sem egyszerű eligazodni. Mi segítünk kiválasztani az igényeidhez legjobban passzoló új televíziót!

Ideális felbontás HD (720p) Full-HD (1080p) Ultra-HD 4k (2160p)
Sima tévézéshez Elegendő Tökéletes A jövőben várhatóan ez lesz az alap tévéadás-minőség
Sportközvetítések nézéséhez Legfeljebb kis, hálószobai tévének Tökéletes A jövőben várhatóan ez lesz az alap tévéadás-minőség
Videojátékokhoz Nem ajánljuk Tökéletes, PC-hez és konzolhoz is Nagyteljesítményű számítógéppel kifejezetten ajánlott
Házimozizáshoz Nem ajánljuk Elegendő Tökéletes
Ideális képernyőméret felbontástól és üléstávolságtól függően HD (720p) Full-HD (1080p) Ultra-HD 4k (2160p)
0,5 méterig 32 col 32 col 32 col
0,5-1 méter között 32 col 32 col 37 col
1-1,5 méter között 32 col 32-37 col 40-43 col
1,5-2 méter között Nem ajánljuk 40-43 col 48-49 col
2-2,5 méter között Nem ajánljuk 48-50 col 50-55 col
2,5-3 méter között Nem ajánljuk 55-60 col 65 col
3 méternél távolabb Nem ajánljuk 65 col vagy nagyobb 65 colnál nagyobb

Okostévét vagy hagyományost vegyél?
Milyen felbontású tévét vegyél?
Hogyan működik egy LED-tévé?
Hogyan működik egy OLED-tévé?
LED-tévét vagy OLED-tévét vegyél?
Milyen kontrasztarányú tévét vegyél?
3D-s tévét vegyél?
Milyen képfrissítésű tévét vegyél?
Mekkora tévét vegyél?
Ívelt vagy sík lapostévét vegyél?
Monitort vagy tévét vegyél?
Mi az a tévétuner?
Milyen tuner legyen a tévében?
Mire való a tévék játékmódja?
Milyen hangzás kell egy tévébe?
Milyen energiaosztályú tévét válassz?


Okostévét vagy hagyományost vegyél?

Milyen TV-t vegyek, okosat vagy hagyományost? Ezt a kérdést leginkább az ár dönti el, bár az alkalmazások – például YouTube – futtatására alkalmas okostévék is egyre olcsóbbak. A gyártók közül a Philips és a Sony a Google Android szoftverét használja új okostévéin, míg az LG a webOS-t, a Samsung pedig a Tizen nevű platformot használja. A TV választás során szinte lehetetlen eldönteni, hogy melyik technológia jobb vagy rosszabb a másiknál, mindenesetre nem teljesen azonos az egyes appokra elérhető alkalmazások köre. A mai okostévék leginkább zene-, és videószolgáltatások használatára alkalmasak. Bár a neve alapján azt hinnénk, de az Android TV-n sem lehet minden androidos játékot és appot futtatni, csak azokat, amelyeket kifejezetten okostévés használatra optimalizáltak, ez pedig az összes appnak csupán a töredéke. De az LG és a Samsung tévéire is jóval kevesebb app érhető el, mint az okostelefonokra. Okostévéből érdemes beépített wifivel szerelt típust választani, hiszen ez jóval nagyobb szabadságot enged a készülék elhelyezése során, mintha az internet drótjához kellene igazodni.

Milyen felbontású tévét vegyek? Full-HD vagy Ultra-HD legyen?

A TV vásárlás során háromféle felbontás közül lehet választani: a HD-ready (1366*768 pixel) típusok mintegy 1 millió, a full-HD-sek (1920*1080 pixel) összesen 2 millió, az ultra-HD/4K típusok (3840*2160 pixel) pedig már több mint 8 millió képpontot tartalmaznak. A Samsung SUHD típuselnevezéssel árulja prémium tévékészülékeit, ám ezek is ugyanúgy ultra-HD típusok, mint a többi. Sok tévé neve mellett a 4K elnevezés szerepel, ez a köznyelvben az ultra-HD-vel azonos minőséget jelöl, és arra utal, hogy az ilyen képernyők vízszintes felbontása megközelíti a 4000 pixelt.

Ma már az alap HD-ready minőség leginkább csak konyhai, kicsi hálószobai tévének elegendő. Nappaliba már legalább full-HD-s készüléket érdemes venned, vagy még inkább ultra-HD/4K felbontásút, hiszen a legtöbb tévéműsor és film ebben a minőségben érhető el, illetve lesz elérhető. TV vásárlásakor jó tudnod, hogy egyre olcsóbbak az ultra-HD-típusok is. Ugyan, ennyire óriási felbontásban, még kevés tartalmat sugároznak, egy ilyen formátumban nézett film kemelkedő látványt nyújt. Ultra-HD/4K tévén legalább full-HD-s filmeket érdemes nézned. Mivel az ultra-HD tévék felbontása egy nagyságrenddel nagyobb, azaz jobb az eddig elterjedteknél, így a full-HD-nál alacsonyabb felbontásban sugárzott tévéadások képe kevésbé szép lehet rajtuk. A napjainkban kapható játékkonzolok egy része sem tud még ultra-HD felbontásban futtatni játékokat, de várhatóan ezek is egyre terjednek majd. Bár a helyzet jelenleg ez, a jövő az ultra-HD felbontásé, így a 4K/ultra-HD tévéké, és amennyiben hosszú távon gondolkodsz a tévé megvásárlásakor, érdemes lehet ezt a típust választanod.

Hogyan működik egy LED-tévé?

Az LED-tévék valójában LED-es háttérvilágítású LCD-tévék. Esetükben a LED-ek, vagyis a világító diódák csak háttérvilágítást szolgáltatnak, a televízión megjelenő színes kép a háttérvilágítás elé helyezett folyadékkristály-rétegen keresztül jelenik meg. Tehát az egyes képpontok önmagukban nem bocsátanak ki fényt, csupán különböző módon eresztik át a mögülük beérkező fényt, így állítva elő színeket. A prémium LED/LCD-tévék háttérvilágítása nem folyamatos, hanem LED-ekből álló mátrixból áll, amelyekkel egyes diódáinak fényerejét is szabályozni lehet. A háttérvilágítás egyes részeinek kikapcsolásával megoldható, hogy a képernyő jobb alsó sarkában minden sötét legyen, a bal felsőben pedig jól látszódjon a főszereplő.

Hogyan működik egy OLED-tévé?

Az OLED-tévék képernyője OLED-ekből, vagyis szerves fénykibocsátó diódákból áll. Ezek olyan szerves vegyületek, amelyek elektromos áram hatására világítanak. Így ezekben – a LED/LCD-tévékkel ellentétben – nincs szükség háttérvilágításra sem, csupán az egyes képpontokat kell elektromos úton vezérelni, hogy azok a megfelelő színeket állítsák elő. Ezzel a módszerrel nagyon jó kontrasztot és színhűséget lehet elérni, a sötét jeleneteknél sem derengenek át fénypászmák a háttérvilágításból.

LED-tévét vagy OLED-tévét vegyél?

Az OLED-tévék egyelőre kizárólag prémium kategóriában, félmillió forint feletti áron érhetők el, de egy komolyabb típus akár kétmillió forintba is kerülhet. Ennek az árnak a töredékéért már egy elég jó tudású LCD/LED-tévét lehet venni. Ha az ár nem akadály, jobb választás lehet az OLED-tévé.

Milyen kontrasztarányú tévét vegyél?

A kontrasztarány annak az arányát mutatja meg, hogy hogyan viszonyul egymáshoz az adott tévén a legsötétebb (fekete), és legvilágosabb (fehér) szín. Elvileg a nagyobb érték jobb teljesítményt jelent, mivel azt jelöli, hogy a készülék több árnyalatot tud megjeleníteni. Ma már mindegyik tévé képernyője elég fejlett, ráadásul a kontrasztarány mérése nem szabványos az iparágon belül, ezért az értékei gyakran semmitmondóak, önmagában ez alapján nem érdemes készüléket választanod.

3D-s tévét vegyél?

A 3D-tévé néhány éve számított világújdonságnak, akkor a gyártók csaknem minden készülékükbe beépítették a funkciót. A televíziók egy optikai illúzió segítségével tudják a térhatást előállítani: a bal és a jobb szem számára más-más szögből rögzített képet közvetítenek, ez állítja elő a térhatást. Mostanra a 3D-funkció visszaszorulóban van, ezért ha valaki nagyon vágyik otthonában a 3D-tévézés élményére, vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy a készülék alkalmas-e rá.

Kétféle 3D-tévét lehet megvásárolni: az aktív szemüveges tévék esetében a 3D-szemüveg a másodperc töredékrésze alatt felváltva a jobb és bal szemünk előtti képet takarja ki, mozgásával szinkronban pedig a tévé képernyőjén mindig a megfelelő szemnek szánt kép jelenik meg. Ezek a szemüvegek drágábbak, mivel elektronika működteti őket és akkumulátorról működnek.

A passzív szemüvegek olcsóbbak, ezekben nincs elektronika, nem kell elemet sem rakni beléjük, mert a lencsék polarizációja eltérő, és egyik szemünkkel csak a képernyő páros, a másikkal pedig csak a páratlan pixelsorait látjuk. Létezik olyan tévé is, ahol a polarizációs megoldással meg lehet oldani, hogy a tévé előtt ülő két ember úgy játsszon videojátékot, hogy mindketten a saját játékterüket látják a tévén.

Milyen képfrissítésű tévét vegyél?

100Hz-es, 200Hz-es, 600Hz-es TV vásárlása során ehhez hasonló jelzések láthatóak a legtöbb lapostévé paraméterei között. Mit jelez ez az érték? A lapostévék képernyője a valóságban 50-60 hertzes képfrissítést használ (ennyiszer vált képet egy másodperc alatt), a több száz hertzes értékkel a gyártók a tévékbe épített képjavító algoritmusok képességeit szemléltetik. Ezek az algoritmusok abban segédkeznek, hogy a gyors jelenetek – például egy hokimeccs gólja, vagy egy filmes autós üldözés – minél élesebben, elmosódás nélkül látszódjanak. Ezeket a képjavító algoritmusokat leginkább sportközvetítéseknél érdemes használni, sokan a filmeknél kikapcsolják őket, mert a képkockák eredetitől eltérő rátája megváltoztatja a filmek látványvilágát.

Mekkora tévét vegyél?

Ha egy kis hálószobában lesz elhelyezve a készülék, és közelről fogod nézni, elegendő 32-37 colos, tehát nagyjából 80-90 centiméteres képátlójú készülék. Egy nappaliba szánt tévét általában nem közvetlen közelről néznek, hanem két-három méteres távolságból, ezért érdemes 40-50 colos (100-130 centiméteres) képátlójú tévét választani. Egy nagyobb tévén nem csak a filmszereplők, de a feliratok is jól kivehető méretben jelennek meg.

Ívelt vagy sík lapostévét vegyél?

A tévégyártók legújabb őrülete az ívelt képernyő, ami ideális látószöget biztosít. Ez azonban csak akkor érvényesül, ha pontosan szemben, és nem túlságosan messze ülünk a készülék előtt. Ha például többen néznek egy tévét, és nem pontosan előtte ül mindenki, egy teljesen sík képernyőn jobban fogják élvezni a filmezést.

Monitort vagy tévét vegyél?

Ma már a tévék és a monitorok is lapos kivitelben készülnek, és lehet azonos méretben kapni őket, viszont általában egy nagy képernyős tévé olcsóbb egy hasonló méretű monitornál. Ez többek közt azért van, mert egy profi, grafikai munkára is használt monitornak tökéletesen színhelyesnek kell lennie, míg a jellemzően távolabbról nézett, nem grafikai munkára használt tévék esetén nem ekkorák az elvárások. A tévéket ráadásul tévétunerrel is felszerelik, ez alakítja át az antennán vagy kábelen beérkező jeleket nézhető formátumra. Ugyanakkor ma már kaphatóak tévétuneres monitorok is, amelyek ugyanerre képesek, távirányító is jár hozzájuk, és van beépített hangszórójuk is. A monitorokból léteznek speciális, 21:9-es, ultra széles képarányú típusok, kifejezetten videojátékosoknak optimalizált funkciókkal. Konyhába vagy olyan helyre, ahol nincs sok hely, egy tévétuneres monitor jó választás lehet egy normál tévé helyett.

Mi az a tévétuner?

A tévétuner felelős azért, hogy az antennán vagy kábelen beérkező jeleket a képernyőn megjelenő adássá alakítsa. A mai tévék tunerei digitális adásokat dekódolnak, mert a régi, analóg tévéadást 2013-ban lekapcsolták, annak frekvenciáit pedig manapság mobilinternetes szolgáltatások használják. Léteznek olyan tévék, amelyeket duál, vagyis kettős tévétunerrel szerelnek fel, ezekkel osztott képernyőn egyszerre két csatornát is nézni lehet, vagy úgy lehet rögzíteni az egyik adást, hogy közben mást nézünk. A tévétunerek szerepe ma már nem olyan jelentős, hiszen egy kábeltévés beltéri egységet HDMI-csatlakoztatón keresztül akár egy hangszóróval felszerelt monitorhoz is lehet csatlakoztathatni, és ugyanúgy élvezhető lesz a műsor, mint egy tévén.

Milyen tuner legyen a tévében?

Magyarországon a földi sugárzású, antennával fogható digitális tévéadást, a MinDig TV-t DVB-T szabvánnyal, MPEG4 tömörítéssel szórják az éterben. Ahhoz, hogy a MinDig TV ingyenes csatornáit elérjük, a tévébe szerelt tunernek ezt kell támogatnia. A MinDig TV fizetős csatornáinak vételéhez viszont dekóderkártyára van szükség, amit a CI+ vagy Conax elnevezésű csatlakozóba lehet bedugni a tévén, ha előfizetünk rájuk. Ha nincs ilyen a tévén, akkor egy beltéri egységre lesz szükség a fizetős csatornák vételéhez.

A legtöbb háztartásban már a kábeltévé is digitális formátumban érkezik, DVB-C szabvánnyal továbbítva. Önmagában azonban az, hogy egy tévé támogatja a DVB-C-t, nem garancia arra, hogy beltéri egység nélkül, egy CI+ csatlakozóba dugott dekóderkártyával nézni lehet majd a tévécsatornákat: a legjobb megkérdezni a készülék pontos típusszámát a kábeltévé-szolgáltatónál a biztonság kedvéért. Nem véletlen, hogy a legtöbb ilyen cég saját beltéri egységgel kínálja szolgáltatásait.

Mire való a tévék játékmódja?

A videojátékok esetében nagyon fontos, hogy a tévén minden, az irányítóval végzett mozdulat késleltetés nélkül látszódjon a képernyőn, mert csak így lehet megfelelően irányítani a játékokat. A tévék játékmódját bekapcsolva, a megjelenítés erre lesz optimalizálva, ilyenkor a több száz hertzes képjavító algoritmusokat is kikapcsolják a tévék, mert azok késleltetést okoznának.

Milyen hangzás kell egy tévébe?

Bár a gyártók feltüntetik az adatlapokon a tévék hangzásával kapcsolatos adatokat: a legolcsóbb tévéket 10 wattnál is kisebb teljesítményű beépített hangszórókkal szerelik fel, a drágábbak akár ennek többszörösét is nyújthatják. Ezek az adatok önmagukban nem értelmezhetők, a kiemelkedő hangzást nyújtó tévék e képességét általában a leírásban külön kihangsúlyozzák. A legtöbb tévéhez azonban érdemesebb erősítőt vagy házimozi-hangrendszert, illetve hangprojektort csatlakoztatnod a jó hangzáshoz.

Milyen energiaosztályú tévét válassz?

Az EU előírásainak megfelelően a gyártóknak kötelező energiacímkével ellátni az újonnan árult tévékészülékeket, amelyből kiderül az adott készülék besorolása (A+++ a legtakarékosabb, az A++ és A+ még elég takarékosnak mondható, a D pedig a legtöbbet fogyasztó készülékekre kerül), valamint az éves áramfogyasztás becsült költsége is. A-nál rosszabb energiabesorolású készüléket ma már nem érdemes vásárolnod.

Ha tévét választasz, a legfontosabb eldöntendő dolog tehát felbontás és a készülék mérete. Ne aggódj, egy 40 colos készülék általában egy kisebb szobában is elfér, nagyobbra azonban csak akkor érdemes költened, ha távolabbról nézed a műsort. Egy full-HD felbontású tévé jelenleg univerzális választás: ezen még a normál és a HD felbontású műsorok is jól mutatnak. A jövő viszont az ultra-HD felbontású készülékeké, melyek egyelőre házimozis célokra a leginkább ideálisak. Ha van otthon Blu-ray filmgyűjteményed, ez lehet a jó választás.

Vásárláskor érdemes utánanézned a kiegészítőknek is és megfontolnod az extra garanciát.

15 hozzászólások

 1. Fachs Ágnes

  Kedves E-digital!
  Szeretnék új televíziót vásárolni. Kapható jelenleg olyan, ami nem smart tv?
  Legalább 49″ -s, UHD-t keresnék.
  Köszönöm.
  Fachs Ági

  Válasz
  1. István

   Tudtommal az UHD-s TV-k csak “okos” változatban készülnek.

   Válasz
  2. Attila

   – Van UHD tv, ami nem rendelkezik az okos-tévék operációs rendszerével. Horizon, Orava, és jó-pár márka, bizonyos készüléke, többnyire kínai termékek. Értem ez alatt azt, hogy Kínában nem annyira szükséges egy TV készüléknek okosnak lennie ahhoz hogy nézzék. Sajnos azonban minél nagyobb a készülék, annál kisebb az esély arra, hogy ne legyen okos. Amiket találtam, azok közül is 40-43 colos készülékek vannak, és csak kevésről gyanús, hogy 50-55 col, és nincs semmi benne, ami okosságra utalna.
   – Amit kevésbé értek, hogy miért?
   A nem okos UHD TV-k mindegyikére jellemző, hogy szándékosan kihagyták az okosságot biztosító paneleket, spórolás céljából. A rossz hír azonban, hogy pont a készülék tömegcikként gyártott olcsóságait hagyták ezzel, ki, így nem olcsóbb szinte semmivel sem. ( 5-10% )
   Hiszen, maga az UHD kijelző panel a leghúzósabb tétel benne.
   – Ami a kezelését illeti amíg csak bekapcsoljuk, az év 364 napján, és kapcsolgatjuk a csatornákat, meg játszunk a hangerővel, addig semmi különbség nincs az okos, és a primitív tv között. Azon az adott 1 napon amikor a szolgáltatók manipulálják éves csatornakiosztásukat, azokon van némi eltérés. Kb. abban, hogy nem a potmétert kell tekergetni, hanem egy automata csatornakeresőt nyomni. Ez a különbség utoljára az Orion 60-as, és a Munkácsi 35-45 éves TV-mhez képest változás csak. A 30 éve vásárolt Sztereo Videoton már tudta az automata csatornaállítást, így nincs sok eltérés.
   – Ha van egy okos TV-nk, amire nem teszünk az antennán kívül semmit, és TV-zésre, TXT olvasásra használjuk, akkor ugyan az mint a buta társa.

   – Kapható olyan UHD TV, aminek itt- ott, egyesek szerint gyengécske a wifije, zavaros az oprendszere, és hasonlóan nyűglődős. Ez azonban nem befolyásolja a TV nézést.

   – 150.000.- Alatt pl lehet kapni Philips TV-ket 50-55′-ost.
   – Vannak olyan típusok, amiket brutális áreltéréssekkel forgalmaznak. Láttam már olyan Kínai TV-t, amit helyi kiskereskedő Bt. 80.000.- Ft különbséggel árult. (100-180) Így a kereskedő sem mindegy sokszor. Persze tudni kell, hogy manipulálták-e a készüléket. Azaz javított, szépséghibás, stb.
   Jelenleg az “edigital” ~140.000.- ért kínálja az 50′-os Philips 6162-es készülékét, aminek a képe, képminősége tökéletes, TV nézésre kiváló. a nem tetszene a hangja, kapható hozzá kis párezer ft-os USB-s 2.1-es hangfalszett. (Ez utóbbival én jól el vagyok pl.)

   https://edigital.hu/led-televizio/philips-50pus616212-uhd-smart-led-televizio-p511788

   – Miért ez? Tessék keresni olyan 50 colos TV-t, ami bekapcsolva 61 Wattot fogyaszt!
   (71-93-120-és több…)
   Ha csak átlagosan veszünk 50 Watt többletet, azzal évente, súlyos 10.000-ekkel fizethetünk többet. Az Én régebbi TV-mhez képest 3 év alatt visszaspóroltam a készülékem teljes vételárát. 😉
   Ráadásul 10.000.-ért van még 2 év garancia az amúgy is 2 éves gyári mellé. 4 év alatt vissza is jöhet az ára, egy másikhoz képest, ha megy egész nap.

   Válasz
   1. Zoltán

    Elsőre majdnem elhittem a számítást, amely hibás és teljesen félrevezető.

    Tudom, hogy ősrégi a poszt, de hátha valaki idetéved és fenntartásokkal kezeli a leírtakat.

    Ha 50 watt különbözettel kalkulálunk és feltételezzük, hogy 24 órán át folyamatosan be van kapcsolva a TV, akkor naponta 1200 watt (1,2 kW) energia fogy el, ami erősen felfelé kerektve kb 50 Ft. Ez évente 18.250 Ft. 3 év alatt pedig 54.750 Ft. Ha tehát 3 éven át folyamatosan (!!!) be van kapcsolva egy 60 W-os TV, akkor is csak 54.750 Ft-ot lehet megspórolni egy 110 W-ot fogyasztó TV-hez képest.

    Ez a pénz is sok, de nem reális. Az állítás, miszerint visszahozza az árát, konkrétan nem igaz.
    Napi 6 óra tévézés esetén 3 év alatt ez az összeg máris csupán 13.700 Ft-ra csökken.

    Válasz
 2. Csalótzky Annamária

  Elromlott a hagyományos TV-m. Szeretnék egy kisebb, lapos képernyős új TV-t de fogalmam sincs milyet. “okos” TV nem, mert az “okos” telefonnal is megőrülök. A kezelése legyen műszakilag egyszerű és ne legyen nagyobb a nézhető “lap” mint a régi hagyományosnak volt, azaz olyan 45 cm. körül.Semmi extra trükköt nem igényelek rajta.Szállítást és beüzemelést is kérnék.
  Kedves E-digital segítesz ?

  Várom válaszodat, üdvözlettel Annamária (műszaki hülye)

  Válasz
  1. Taky

   Kedves Annamária!
   Nagyon sajnálom, hogy az okostelefon esetében rossz tapasztalataid vannak. Bár mivel ezek elég könnyen elsajátítható eszközök (gyerekeknek is könnyen megy), feltételezem, hogy egy lassabb, rosszabb típust sikerült kifogni.

   Mindezektől függetlenül szerencsére egy okostévé lényegesen kevesebb dologban tér el “buta” változatától, mint egy telefon.
   Ugyanúgy bekapcs, kikapcs, csatornaváltás, hangerő, mint a régieken (már ha utóbbi nem a set-top-box-on történik, amit a szolgáltató adott)

   Az “okos” funkciók jellemzően külön menüben érhetők el, így ha ezekre nincs szükséged, kényelmesen meg lehet lenni nélkülük is. Nem zavarnak be.

   Bár vannak hasznosak. Pl pendrive-ról filmet lejátszani kimondottan jó dolog, illetve a Youtube sem árt, ha kéznél van néha.

   Bátran választhatsz okostévét is, nem nehezebb használni, mint a “buta” társait.

   Kérdéseid amúgy szerintem ne itt tedd fel, hanem személyesen az boltban, esetleg telefonos ügyfélszolgálaton.

   Legjobb tudásom szerint az Edigital beüzemelést nem vállal. Ilyen ügyben a szolgáltatót lehet megkérdezni, esetleg egy TV-szerelőt. De a boltban vagy telefonon ezt is meg fogják mondani.

   Üdv: Taky (NEM edigital munkatárs, csak éppen erre jártam :) )

   Válasz
 3. Csabai László

  Tisztelettel köszöntöm e sorok olvasóját!

  Januárban 10 éves lesz az LG 32LT75 típusszámú tévém.
  Összességében nagyon elégedett vagyok vele, de az előrehaladt kora mellett egyéb szempontok alapján is egyre indokoltabb egy új, korszerűbb tv készülék után néznem. Nem vagyok túl igényes a hangzásra, (főleg nem a mély-hangzásra!); de ennek (az akkori ismertetők ellenére) kezdettől fogva ez az egyik nagyon gyenge pontja. A beépített számos állítási lehetőséggel élve is fátyolosan rossz hangzású és különös módon úgy 30% felett lineárisan nem is hangosítható. Ma már túl magasnak tűnik a 170 W fogyasztása is!
  Nem ragaszkodva az LG-hez, olyan új tv-t keresnék, ami:
  – ami 32 – 42 colos
  – téresen nagy, beépített merevlemezzel rendelkezik, szabadon kapcsolható felvétel-lejátszás, megállítás, csúsztatás sat. funkciókkal. Ez fontos, mivel majd 10 éve rendkívül bevált a mostaniban!
  – kis fogyasztású
  – átlagos igényhez mérten is jó hangzású
  – a digitális vételre közvetlenül alkalmas
  – lehetőleg két tuneres
  – komoly sebességű, egyszerű, közvetlen internetes használatot lehetővé tevő.

  Tisztelettel kérdezem, hogy mely, a fentieknek megfelelő tv-k ajánlhatóak?

  Köszönettel: Csabai László

  Válasz
 4. Mivan?

  Biztos? “sem derengenek át fénypászmák a háttérvilágításból.” (oled)

  Válasz
 5. Németh Éva

  Tisztelt Cím!

  Van egy 1993-ban vásárolt Videoton tévém, a mai napig működik, van rajta teletext szolgáltatás, azt mindig használom, mert hallássérült vagyok és fontos hogy ne csak elérhető legyen a képújság, hanem nagyítható is legyenek a betűk, könnyebbé téve az olvasást.

  Melyik új tévében elérhető a képujság nagyítható változata? Teletext nélküli tévét nem vásárolok. Fontos a filmek nagyítható feliratozása, ezt jelenti az infokommunikációs akadálymentesítés, amit az ENSZ nemzetközi egyezményben és az országgyűlés által elfogadott 1998-as magyar fogyatékosügyi törvényben rögzítve vannak

  Köszönöm, ha válaszolnak erre.

  Válasz
 6. Misa

  Tisztelt E-digital !

  Szeretnék 20,22 maximum 24 ” képátlójú led tv-t venni nagyobb nem fér el . Lényeges hogy lentről nézve se romoljon a képminőség , jó legyen a betekintési szöge ha magasra rakjuk a tv-t és lentről nézzük is ! Sajnos tavaly előtt vettem Philips 22″ ledtv-t full hd-s volt minden téren tökéletes de lentről nézve katasztrofális és nézhetetlen volt a képe . DVB-T tuneres , min HD -ready , jó kép , usb , hdmi , matt kijelző is előny de nem kizáró ok a fényes kijelző sem . Kedvező ár ! Előre is köszönöm !

  Válasz
 7. Tamás

  Üdv!

  Az után érdeklődnék, hogy 3m távolról elégséges egy 65″-os 4K felbontású televízió ezt értem. De érdemes venni QLED vagy OLED technológiát vagy elég ilyen távon a hagyományos LED?

  Válasz
 8. Pál János Endre

  tisztelt edigital.
  eddig egy 129 cm full hd plazma tv t használtam. főleg külső meghajtóról, filmnézésre. a legtöbb filmet 720, vagy 1080 felbontásban.
  esetenként 2160 ban.
  Most sajnos vennem kell egy új televiziót, 200 000-250 000 forintot tudok rászánni.
  ugyanúgy főleg filmeket néznék az új tv-n. Televizió adást szinte egyáltalán nem nézek. (néha max forma-1 mtv full hd ban)
  azt szeretném kérdezni hogy érdemes e 65 colos tévét (4K) vennem
  ( a tvt 3 méterről tudom nézni max (a szoba mérete ekkora távolságot tesz lhetővé) kérdésem hogy ekkora méretnél a 720, 1080 filmek élvezhetőek lesznek e? Élesek stb (a plazmán nagyon szépek voltak eddig) hogy ez a szépség még szebb lesz e, vagy a méret miatt nem fogom olyan szépnek találni , mint eddig?
  vagy a nagyobb méretet inkább minőségibb 55 colos tv re áldozzam be? (qled, oled, uled stb)
  Volt aki azt mondta, hogy 3 méterről a kisebben lesz szebb a 720-1080-2160 as tartalom)
  Egyrészt vágyom a nagyobbra, de nme áldoznám be a látási minőséget!
  nagyon sokat segítenének a válaszukkal.
  Már nézegetem a tv ket önöknél, sokat vásáorol önöknél, a televiziót is itt venném trem.
  köszönettel: pjejr

  Válasz
  1. Feri

   2160-ban (4k-ban) megjelenítő plazma tévéd biztosan nincs, mert olyat soha gyártottak…

   Válasz
 9. Barna Tibor

  Üdvözlöm! Sony 160cm res tévét szeretnék venni.Csak nem tudom,hogy milyet érdemes venni.Üdv Tibor

  Válasz
 10. Juhász Sándor

  Tisztelt E digitál! 50-60 cm képátló körüli normál LED TV-t szeretnék vásárolni,/ekkora helyem van a konyhában/Elvárásom: DVBC-/kábeles/ átalakításra képes tunerrel illetve normális hangképzéssel/nem rikácsoló éles/ rendelkezzen!

  Válasz

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.