Hogyan alakíthatod ki a megfelelő arctisztítási rutint?

smink

A bőrápolás alapvetően egy összetett, több lépésből álló folyamat, amely az arc megtisztításával kezdődik. A bőr megfelelő, alapos tisztítása kulcsfontosságú, ugyanis nagymértékben járul hozzá a különböző bőrhibák, pattanások és mitesszerek kialakulásának megakadályozásához és a bőr friss, üde érzetének eléréséhez.

Az arcbőrt naponta kétszer, reggel és este javasolt tisztítani. Sokan kihagyják a reggeli arctisztítást, ám ez ugyanolyan fontos, mint az esti. A bőr ugyanis alvás közben, az éjszaka folyamán megújul, továbbá a testünk méregtelenítési folyamatának részeként a felesleges anyagokat a bőrön keresztül adja le. Emellett a tökéletesen tiszta és megfelelően hidratált arcbőrön a smink is sokkal szebben mutat.

A reggeli arctisztítás során elég csupán langyos vízzel megmosni az arcodat, majd a bőrtípusodnak megfelelő micellás víz alkalmazásával eltávolítani az éjszaka során termelődött felesleges szennyeződéseket.

Az esti arctisztításnak már jóval alaposabbnak kell lennie, ugyanis ekkor a sminket és a nap folyamán a bőrön megtapadt szennyeződéseket egyaránt el kell távolítani. A levegőben lévő baktériumok mellett ugyanis elég, ha csak párszor megérinted az arcodat a nap folyamán, már elég szennyeződést vihetsz fel ahhoz, hogy makacs mitesszerek és pattanások alakuljanak ki.

Először távolítsd el a sminket és a szennyeződéseket vattakorong és sminklemosótej segítségével. A sminklemosó tej előnye, hogy gyengéden, mégis alaposan távolítja el a felesleges faggyút és sminket. Használata után mosd le arcodat bő vízzel, végezetül pedig a megfelelő hidratálásról se feledkezz meg.

A L’Oréal Paris arctisztító micellás vizei különböző bőrtípusok számára nyújtanak gyengéd ápolást. A kék címkével ellátott termékek a normál és vegyes bőrre, a rózsaszínnel jelölt termékek pedig a száraz és érzékeny bőrre lettek kifejlesztve.

A „rózsaszín” micellás víz és arctisztító tej összetétele rózsakivonatot és jázmin kivonatot tartalmaz, amelyek az érzékeny bőr ápolására nyújtanak segítséget. A rózsakivonat bőrpuhító és a bőr kellemetlen érzetét enyhítő hatásáról, a jázminkivonat pedig bőrvédő és nyugtató tulajdonságairól ismert.

A „kék” micellás víz és arctisztító tej pedig a rózsakivonat mellett lótuszkivonatot is tartalmaz, amely bőrkiegyenlítő és védő tulajdonságairól ismert.
Valamennyi termék egy praktikus 400 ml-es kiszerelésben kapható, amely tökéletesen illik a fürdőszobába.

Próbálja ki az arctisztítás új irányvonalát, amely értékes virágok erejével nyújt segítséged a bőr alapos, mégis gyengéd tisztítására.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.