Hogyan tanulj meg vezetni a karantén alatt?

Girl sitting in her car and showing key

A koronavírus járvány ideje alatt számtalanszor hallhattuk, hogy a karantén okozta depresszív hangulat enyhítésének legjobb módja, ha elsajátítunk valamilyen új tudást-, készséget. Ezáltal nemcsak rövidtávon terelhetjük el gondolatainkat a járványról- de hosszú távon is építkezhetünk az újonnan tanultakból.

Sokak számára ilyen lehet a jogosítvány megszerzésének célja, vagy korábban megkopott vezetési tudásuk javítása. Szerencsére, a jogosítvány szerzést elhatározók elé gördülő első feladat, a KRESZ tanfolyam már évek óta online kurzus formájában otthonunk kényelmében is teljesíthető. A tanfolyam sikeres elvégzését követő KRESZ vizsga ugyan 2020 tavaszán rövid időre szünetelt a járványhelyzet miatt, manapság azonban az egészségügyi előírásokat betartva ezt is abszolválni tudjuk.

auto_5

Miután elsajátítottuk az elméleti alapokat, következik csak az igazán izgalmas rész, a jogosítvány megszerzésének gyakorlati oldala. A vezetés során igyekezzünk olyan oktató mellett tanulni, aki változatos utakon- és szituációkon keresztül tanít minket és megbízható autója van. Fontos figyelembe vennünk ugyanis, hogy a jogosítvány megszerzése előtt most utoljára lesz lehetőségünk teljes biztonságban, szakképzett személyzet mellett gyakorolnunk.

auto_2

A gyakorlati órák időszakában kiemelten figyeljünk oda a közlekedési szituációkra, bármilyen helyzetben is utazunk. A vezetés gyakorlati alapjainak elsajátítása sokak számára gyors folyamat lehet, azonban ez csak egy része a közlekedésnek. Minden esetben tudatában kell lennünk a környezetünkben zajló eseményeknek, és tudnunk kell milyen típusú utakon- milyen szabályok szerint közlekedhetünk. Ne féljünk kérdezni barátainktól, családtagjainktól, igyekezzünk a velük való közös autózás során a tapasztaltabb sofőröktől tanácsokat elfogadni. Emelett az autó is nagyon fontos: kényelmes, számunkra biztonságot nyújtó autót válasszunk.

A sikeres forgalmi vizsgát követően fontos a folyamatos gyakorlás, rutinszerzés. Ha van lehetőségünk, igyekezzünk akár egyedül- akár tapasztalt sofőr társaságában vezetni. Nem mindegy az sem, milyen komforthelyzetet teremtünk magunk számára az utazás során. Egy jó navigációs készülék mindig hasznos útitárs, főleg azokban a helyzetekben, amikor számunkra ismeretlen terepen közlekedünk. Ha biztosra akarsz menni, válassz egy navigációs eszközt. Az Extreme Digital-nál biztosan megtalálod a számodra leginkább megfelelő készüléket.

Ha mégis inkább a telefonodra letölthető applikációk közül választanál, két dologra biztosan szükséged lesz. Egy autós telefontartóra és egy vezetékes- vagy vezeték nélküli töltőre a kocsiban.

Ha tartót keresel, közel 200 ajánlat- és számos rögzítési mód áll rendelkezésedre melyekből választhatsz az Extreme Digital oldalán, online. Ha biztosra akarsz menni, keresd mágneses tartóinkat, ezeket az autó megfelelő felületén stabilan tudod rögzíteni. Vannak, akik a szellőzőrácsra csíptethető megoldásokat kedvelik, ezekből is számos típust találsz nálunk.

auto_3

Figyelj arra,hogy utazás közben ne merüljön le készülékünk. Ha extra kábelt, vagy autós töltőt keresel, nálunk mindkettőt megtalálod. A töltő vagy kábel beszerzése után, már csak egy probléma adódhat. Ha megszólal a telefonod vezetés közben… A vezetés közben kézben tartott telefonhasználatot a KRESZ bünteti, így ha mégis válaszolni akarunk a hívásra, érdemes egy headsetet is beszerezni telefonunk mellé. A Bluetooth változatok talán kényelmesebbek, ha mégis a vezetékes technológia- és a kedvezőbb áru ajánlatok mellett tennénk le voksunkat, arra is van pár remek tippünk.

A vezetést segítő kütyük mellett nem szabad megfeledkeznünk a hagyományos technikai felszerelésekről sem.

Könnyen előfordulhat, hogy autónk akkumulátora az idő előrehaladtával, esetleg valamilyen véletlen folytán (égve hagyott világítás, meghibásodott generátor) lemerül. Amennyiben az akkumulátor nem hibásodott meg, töltéssel meg tudjuk oldani a problémát. Ha nem rendelkezel akkumulátor töltővel, érdemes egyet a kocsiban tartanod. Az Extreme Digital oldalán is találsz párat.

auto_4

Szintén problémát okozhat, ha autónk kerekében nem megfelelő a nyomás. Ha éppen nincs a közelben egy benzinkút, hasznos eszköz lehet otthonra egy kompresszor, amivel megelőzhetjük az útközbeni defektet.

Rengeteg további autós tartozék van, mely hozzájárulhat a biztonságos utazáshoz- és az utazás közbeni komfortérzetünk növeléséhez. Elég csak a téli közlekedés során- egyes helyeken kötelezően alkalmazandó hóláncra gondolnunk. Vagy az esetleges kerékcsere bekövetkezésekor elengedhetetlen emelőre. Ha nincs ilyen autónkban, érdemes átgondolni a beszerzésüket.

Az említett autós eszközök- és felszerelések mellett sok-sok további hasznos kiegészítőt kínál az Extreme Digital az autózás mellett elkötelezett felhasználóinknak:

Balesetmentest 2021-et kívánunk mindenkinek! Reméljük, hogy számodra is hobbivá válik a vezetés!

Miért válaszd az Extreme Digital-t?

Online rendelni manapság már sok helyről tudsz, megbízhatóan, kényelmesen, házhoz szállítással azonban kevés oldalon. Az Extreme Digital kínálata és megbízhatósága is a segítségedre lesz. Rendeld akár szaküzletbe akár házhoz szállítással új eszközeidet.

auto_6

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.