Honor 10 – Tükörsima

IMG_1173_2

Az utóbbi évek kitartó munkájának köszönhetően a Huawei-Honor konszern 2018-ra felküzdötte magát a második helyre. Jelenleg a nagyon szoros mobilpiacon csak a Samsung előzi meg őket. Ma már mindenki ismeri a Huawei nevét és az emberek tudják, hogy jó ár/értékű, megbízható telefonokat gyártanak.

A Honor 10 mobiltelefonokat itt tekintheted és rendelheted meg.

A Honor érdekességét mindig az ára képezte. Egy jobb kozépkategóriás telefon áráért cserébe miénk lehet a Huawei legerősebb hardvere, kiemelkedő és egyedi dizájnja. Megkapjuk ugyanazt az üvegházat, kijelzőt, processzort, akkumulátor, gyorstöltést, szoftvert és mindezt körülbelül 50 ezer forinttal olcsóbban, mint a P20-ban.

IMG_1149

Kívülről a telefont szemlélve igazi prémium érzetet kapunk. A telefon fogása kiváló, tapintása kényelmes. A készülék 4 színben érhető el: Fekete, szürke, zöld és kék. Utóbbi két szín az igazán érdekes, mert színátmenetesek. Attól függően, hogyan esik, rá a fény úgy változik a színe. Az új irány a gyártóknál a „notch” illetve a lehető legkisebb keretek használata. Ez gyakorlatban egy sokkal praktikusabb telefont, nagyobb kijelzővel tesz lehetővé. Az előd Honor 9 egy 5,15”-os kijelzővel dolgozik, amíg a 10 egy 5,84”-es panelt használ. Ennek ellenére méretben a két telefon azonos, ami nagy szó. Megőrizte a 3,5mm jack bemenetet, aminek sokan fognak örülni, hiszen a kábeles fülhallgató még mindig nagyon népszerű nálunk. A töltés USB-C csatlakozón keresztül történik és a mellékelt gyorstöltőt használva akár 0-65%-ra 30 perc alatt fel tudjuk tölteni.

IMG_1124

Sokan, köztük én is szeretek jack csatlakozón keresztül fejhallgatóval zenét hallgatni, a legjobb minőség érdekében. Persze tökéletesen érthető, aki a kényelmet preferálja és inkább a bluetooth mellett dönt, manapság már annyira jó a vezeték nélküli technológia, hogy nincs számottevő különbség.

Az előlapon egy 24MP-es szelfi kamera dolgozik, akárcsak a P20 és P20 Pro esetében. Hátul egy duál kamera rendszer teljesít, 16MP színes illetve 24MP-es fekete-fehér szenzorokkal. Minőségről később mesélek.

Elől a legérdekesebb dolog az egyedülálló előlapba épített ujjlenyomatolvasó olvasó. Az érzékelő kicsit lassabb, a hátlapon dolgozó társainál, de jól használható. Szerencsére vezérlésre is alkalmas, így a virtuális gombok helyett érintéssel lehet kezelni. 1 rövid érintés a „vissza” funkció, ha hosszan nyomjuk „menü” gomb, oldalra húzással pedig az alkalmazás választó érhető el.

IMG_1156 Az üzemidő illetve akkumulátor teljesítmény átlagos. Nálam általában másfél-2 napot bírt, de nem játszottam rajta és nem ment aktívan a GPS.

Jelenleg Android 8.1 fut a készüléke, a Huawei saját EMUI felületével. Ízlések és pofonok, de nekem nem elég kézenfekvő és nem szeretem, ha minden ikon kint van asztalon. Szerencsére, aki hozzám hasonlóan vélekedik, annak sem kell elvetni a telefont. Nova Launcher(vagy bármilyen launcherrel) könnyedén megváltoztatható és nyomát sem látni az eredeti témának. A notch 1 kattintással elrejthető, ha valakinek nem szimpatikus. A készülék teljesítményére nem lehet panasz, abszolút hozza azt a szintet, amire 2018-ban szükség lehet.

A kamera az egyik fő vonzereje a készüléknek. Évről évre sokat fejlődnek a mobilgyártók és a Honor 10 erősen a top ligában játszik. 2x zoom opció is rendelkezésünkre áll és az AI nagyon jó eredményeket hoz. Nem véletlenül reklámozzák a kamera hátulján is, remekül működik a téma felismerés. Nem kimondottan egy Galaxy S9 vagy iPhone X, de körülbelül fele annyiba kerül. Az autófókusz gyors, a fehéregyensúly jól működik, jó a dinamikája a képeknek. A képek élesek és napfényben zajmentesek. Este is nagyon elfogadható szintet hoz, bármikor szívesen előveszem.

Jelenleg nem sok ellenfele van a készüléknek. Sokan a OnePlus 6 és tesztünk alanya között próbálnak dönteni, de a jelenlegi 330 forintos EUR árfolyam mellett 35-40.000 forint különbség van. A OnePlus 6 inkább a P20 ellenfele lenne árkategóriát tekintve.

A Honor 10 mobiltelefonokat itt tekintheted és rendelheted meg.

Aki egy remek, sokoldalú, egyedi és könnyen használható készüléket keres, ami évekig kiszolgálja, annak bátran ajánlom, nem fogja megbánni!

IMG_1162_2

2 hozzászólások

 1. Magyar Vilmos

  Tisztelt Webárúház!
  Nagyon érdekelne, hogy ebben a kiváló telefonban(Honor 10) NFC van-e?
  Szerintem ezt akkor is fel kellene tüntetni, ha nincs.
  Köszönettel: M. Vilmos

  Válasz
  1. Túri Krisztián

   Igen van benne NFC, nekem is ilyen telefonom van!

   Válasz

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.