iHealth okos vérnyomásmérő teszt

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

Manapság már mindenből lehet okos készüléket kapni, miért ne lenne ez így az egészségünk megőrzésére, megfigyelésére alkalmas készülékekkel is. Az iHealt Lab pontosan erre érzett rá pár évvel ezelőtt és folyamatosan hozza az okos eszközeit.

Nekem az okos vérnyomásmérőt volt alkalmam tesztelni, nem véletlenül. Van magas és alacsony vérnyomással rendelkező, küszködő családtagom is, így kézenfekvő lenne, ha nekem is lennének ilyen problémáim. Van is otthon hagyományos vérnyomásmérőm, amit természetesen csak akkor veszek elő, ha úgy érzem, valami nincs rendben és természetesen rendre alacsony vagy éppen magas értékeket mérek. Szerencsére, mint kiderült kutya bajom, de nem rohanok előre, a teszt végén úgy is kiderül.

És, ha eddig nem lett volna egyértelmű, ez a vérnyomásmérő attól okos, hogy a telefonunkon tabletünkön keresztül tudunk vele vérnyomást mérni.

Kicsomagolás, design

Az IHealth vezeték nélküli okos vérnyomásmérő letisztult egyszerű, mégis szép készülék, olyan apple-ös megjelenésű, nincs sok gomb vagy kijelző rajta. A doboz a megfelelő leírásokat, töltőt és USB csatlakozókat tartalmazza, valamint magát a készüléket egy hordozható műanyag átlátszó dobozban.

Bár iPhone-om van picit megijedtem, hogy a készülék csak iPhon-hoz, iPad-hez vagy iPod-hoz csatlakoztatható, mivel a doboz elején csak ez látszik, de a leírásból kiderül, hogy ugyanúgy használható Androidos készüléken.

Használat

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

Mielőtt el kezdenénk használni, le kell tölteni a telefonra, tabletre az ingyenes iHealth alkalmazást, majd párosítani kell a készülékeket (gyorsan és akadálymentesen megtörtént).

Ezután nincs sok tennivaló. A készüléket fel kell csatolni a csuklónkra, mely érzékeli ezt és be is kapcsol magától.

Az app-ban ki kell választani, hogy vérnyomást akarunk mérni, mivel az iHealt Lab-nak más okos kütyüje is van.

A kiválasztás után 3 lépésben bemutatja az app, hogy hogyan kel helyesen felcsatolni a vérnyomásmérőt, és hogyan kell helyesen tartani a kezünket, majd le is teszteli ez utóbbit, és segít, hogy úgy tartsuk a kezünket, ahogy kellene.

Mozgatva a kezünket, látjuk, hogy hol kellene tartani, és hogy hogyan tartjuk, így könnyedén be lehet lőni a helyes tartást.

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

Ha minden rendben jöhet is a mérés. A készülék elszorítja a csuklónkat (amit bármikor le tudunk állítani), majd kiengedve leméri a vérnyomásunkat.

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

3 értéket mér, alsó, felső érték és pulzus, amelyeket egy szép szürke körben jelenít meg.

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

Ha már van több mérési eredmény ezeket a köröket pörgetni tudjuk és az adott mérésre kattintva meg tudjuk nézni, hogy a mért érték mennyire tarozik bele a normális határokba.

Az adott mérési eredményeket egy színskálán is megjeleníti az app, hogy el tudjuk dönteni mennyire volt jó az adott érték.

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

A mért értékeket nem csak a körökben, hanem egymás mellett összehasonlítva is meg tudjuk nézni. szintén színekkel jelezve, hogy mennyire volt jó az adott vérnyomás

 

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

Az egyes mérésekhez megjegyzéseket tudunk írni (pl korán reggel KV előtt, vagy futás után 3 perccel).

 

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

Mitől jobb az okos vérnyomásmérő a hagyományoshoz képest?

Nekem abban tudott többet nyújtani, hogy egyrészt láttam, hogy a mért érték mennyire jó, vagy rossz. Persze ezt az ember magtól is tudhatja, kortól függetlenül kb 120/80 a normál, de az app összesen 6 típusba tudja sorolni a mért értékeket

Tetszett, hogy összehasonlítható módon vissza tudom nézni az eredményeket, és akár a dokimnak is meg tudom mutatni anélkül, hogy fel írogatnám. Ez utóbbi meg is történt, engem is ledöntött egy megfázás, és a dokim rutinszerűen azt is megkérdezte, hogy a vérnyomásom rendben van-e. Csak előkaptam a telefonomat és már mutattam is a méréseket, neki is tetszett, ráadásul a mért értékek is teljesen jók voltak.

Az otthoni hagyományos vérnyomásmérővel a legtöbbször az a baj, hogy vagy le van merülve az elem, vagy nincs is elem. Bár ez nem az okos vérnyomásmérő egyedi jó tulajdonsága, de ez akkumulátoros, ráadásul nagyon sokáig bírja, 2 hét alatt egyszer kellett töltenem, pedig naponta 3-4-szer mértem vele

Az app-ról pár szóban

Picit talán régebbi design-ja van az app-nak, de ezt folyamatosan fejlesztik. Magyarul sajnos nem érthető el, de szerintem nagyon alap angoltudással is könnyedén használható. Miután csináltunk egy saját fiókot, akárhonnan be lehet lépni és le lehet kérni az adatokat. Az app-on belül a fiókokat gyorsan lehet váltani, ha tehát a családban többen használjuk, akkor sincs gond.

iHealth okos vérnyomásmérő

iHealth okos vérnyomásmérő

Egy appon belül lehet kezelni az összes iHealth terméket, így ha beszerezzük az összest, egy egész kis komoly diagnosztikai eszközünk lesz

Összességében nekem nagyon tetszett az iHealth okos vérnyomásmérő. Nem sokkal több, mint egy hagyományos, de pont annyival, hogy érdemes legyen megvenni. Ráadásul az ára sem vészes, picivel, pár ezer forinttal drágább csak a hagyományos vérnyomásmérőktől.

4 hozzászólások

 1. SZABÓ MIHÁLYNÉ

  ilyen vérnyomásmérőm van, és most az a problémám,hogy ha olyan helyre megyek hosszabb időre ahol nincs számitógép azaz USB csatlakozású töltési lehetőség, csak fali áramellátás, hogy tudom használni,ill.feltölteni ???gondolom vennem kell vmi.powerbank félét, de melyiket ??
  köszönöm a választ….

  Válasz
 2. Vermes András

  Én is vettem egyet, de sem a telefonomra (iPhone 6) sem az apedemre nem tudom csatlakoztatni. Azt írja a Bluetooth-os próbálkozásra, hogy nem támogatott eszköz.
  ???
  Köszönök. Minden segítséget

  Válasz
  1. Ő. Dávid

   Ha még aktuális, vagy másnak is gondot okoz, nem kell közvetlen csatlakoztatni iPhone-on, csak a bluetooth-t kell engedélyezni a programnak, bekapcsolni, de nem kapcsolódni az eszközhöz, az app csatlakozik magától a mérőre.

   Válasz

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.