Sennheiser Ambeo Smart Headset teszt

IMG_9663

Két hétig volt szerencsém tesztelni a Sennheiser úttörő, D3 videohangzás felvételre képes fülhallgatóját.

Első benyomások:
Már a kibontáskor szembesülünk a német minőséggel. Anyaghasználata és összeszerelése a felsőkategóriás headsetek közé emeli. A dobozban a headset mellett 3 gumiharang (S;M;L), tok és egy üzembe helyezési útmutatót találunk. A kábel hossza 116 cm, kellemes tapintású, ideális helyen a kezelőház, lightning csatlakozóval a végén.

IMG_9635

Kényelem:
A megfelelő harang kiválasztása után első felvétel készítésénél nem gondoltam volna, hogy a horog alakú kialakítással huzamosabb ideig lehetne kényelmesen használni a headsetet. Tévedtem, több óra használat után se vált kényelmetlenné, zavaróvá a zenehallgatás. A horgok kialakítása, anyagának köszönhetően észrevehetetlen az egyébként nehéz kezelőszerv.

IMG_9645

Használhatóság és hangminőség:
Kifejezettem Apple kompatibilis eszközhöz hűen, minden funkció teljesen egyértelmű. A három gomb, a gyári Apple fülessel megegyező. Az alsó kapcsolóval az aktív zajszűrést tudjuk ki/be kapcsolni. Itt található egy piros LED, ami videó készítés közben jelzi, hogy aktívak a headset mikrofonjai. Itt térjünk is ki a hangfelvételre, tényleg elképesztő minőségre képes ez a kis kütyü. Használata pofonegyszerű, csak a telefonhoz csatlakoztatjuk és elindítjuk az általunk preferált videó alkalmazást.

Ezzel már aktiváltuk is a hedsetben lévő mikrofonokat, így videóink már térhangzású hanggal készülnek. Szavakkal nehéz megfogalmazni az eredményt, a youtube-on rengeteg mintavideót találunk. Az árkategóriának megfelelően kifogástalan minőségű hangást kapunk. Ideális mennyiségű mély, természetes hangázás, minden zenei stílus hallgatása valódi élvezetet nyújt.

IMG_9655

Összegzés:
A borsosnak tűnő árért kapunk egy valóban úttörő, nagyon jó minőségű térhangzásra képes mikrofont, valamint magát a headsetet. Kizárólag zenehallgatásra vannak a piacion jobb ajánlatok, de ha sokat videózunk, szeretnénk minőségi hangot párosítani a felvételhez, nem érdemes tovább keresni.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.