Teszteltük: Sony Xperia Z5

Az Sony Xperia Z5 is megtartotta azt a jellegzetes formát ami az egész sorozatra jellemző a szögletes, téglalap alak. Sőt ezt még tovább is fejlesztette azzal, hogy elülső és hátsó fedlapja is üvegből van, csak annyi különbséggel, hogy a hátlap matt. Ez sugallja azt, hogy egy modern, elegáns, prémium termékről van szó. Sajnos hátránya is akad, hogy könnyebben össze tudjuk törni ha leesik, ugyanis elég csúszós, könnyen kiesik az ember kezéből valamint a többi Z­-hez képest fura érzés, hogy nincsen lekerekítve az éle, élesnek érezzük.

Sony Xperia Z5 teszt - Extreme Digital

Sony Xperia Z5 teszt – Extreme Digital

Ugyebár mint mindegyik Sony Xperia Z víz és porálló ezért a nyílásokon is lett egy kisebb átalakítás, jobb minőségű gumit kapott, hatékonyabb a vízállósága.  Az 5.2″-os készüléknek jót tett a 7.3 mm-es vastagság, hiszen sokkal jobban a kézbe illik, bár így is nagyobb tenyér szükséges hozzá, hogy kényelmesen megfoghasd. A gombokról még annyit, hogy ami nekem nagyon hiányzott az a megszokott bekapcsológomb. Ez sajnos eltűnt, cserébe viszont kaptunk egy ujjlenyomat-olvasót, ami süllyesztve van és így nehézkes a ki-­be kapcsolása a telefonnak. Még egy érdekesség, hogy a biometrikus telefonzár feloldó gomb eltérő a váz színétől, ami alapvetően nem lenne baj, de reflexből megnyomjuk ha fényképezni akarunk. Ugyebár miért ne a legnagyobb gomb kelljen az exponáláshoz. Negatívum még a simkártya és memóriakártya berakása. Ez egy rekeszben van, és ha ki szeretnénk cserélni a memóriakártyát akkor bizony a sim kártya is jön vele együtt. Ez azt jelenti, hogy minden egyes cserénél újra fog indulni a telefon, ami nem pár másodperc.

Teszteltük: Sony Xperia Z5 - Extreme Digital

Teszteltük: Sony Xperia Z5 – Extreme Digital

Természetesen a legújabb Android fut a telefonon, ami elég stabilnak bizonyult. Mint minden általános felhasználó beleértve engem is a kamera és az aksi üzemideje érdekli leginkább. Akkumulátorról annyit, ha nem kapcsolok netet, és nem használom a telefont akkor 1 hetet is simán kibír (4 napig volt nálam 65%­ig ment le úgy, hogy éjjel-nappal ment). nagyobb terhelés mellett azért eszi az áramot, de 2 db 2 órás Youtube film simán belefér, és még marad is benne tartalék. Igaz a 2.900 mAh akkumulátor nem számít bajnoknak, de egy átlagos használat mellett napon belül biztosan nem kell konnektorért nyúlni.

Sony Xperia Z5 teszt - Extreme Digital

Sony Xperia Z5 esti kép – Extreme Digital

Mint köztudott, hogy az akksi melegszik, sajnos ezt a sony még mindig nem tudtam megoldani rendesen. Több alkalmazás futtatása egyszerre (kb 10 db) igazából nem okozott problémát, hasít a gépezet, a 8 magos processzor jól teszi a dolgát. Átlépés egyik alkalmazásból a másikba, valamint a menük közötti navigálás, a memória kártyáról betöltés is gyorsan ment, nem szaggatott. Kijelzője full HD és 4K­s képminőséget is tudja produkálni, szép képeket és videókat csinál a 23 MP­es kamera, bár a képstabilizátoron és a makróján van mit javítani, de így is remek képeket készít. Rengeteg funkciót tartogat a felhasználóknak a kamera, csak győzzük mindegyik kipróbálni, főleg akik manuálisan szeretik a legjobb beállításokat elvégezni a tökéletes képhez. Habár csak egy LED fény segíti az esti fotózást, kimondottan jól teljesít 

A 32 GB-os belső memóriából kb. 26-27 GB használható, azonban ez bőségesen elég még a hardcore fotósoknak is, több ezer teljes felbontású képet készíthetünk. Ha ez sem lenne elég a microSD bővíthetőségnek hála akár a csillagos ég a háttér tárhely mérete.

 

Sony Xperia Z5 teszt - Extreme Digital

Sony Xperia Z5 teszt – Extreme Digital

Összességében, egy remek telefon, bár van még mit javítani rajta.

Sony Xperia Z5 mobiltelefon az Extreme Digital áruházban >>>

1 hozzászólás

  1. Mari

    A Sony X peria Z5 volt életem legrosszabb telefonja. Sokat lefagy, nem találja meg a wifit, szétkapcsol. Nagyon rossz, soha többé nem vennék

    Válasz

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.