Tudod, hogy milyen bőrtípussal rendelkezel?

face-1511873_960_720

A bőrtípus pontos meghatározása, első hallásra könnyű feladatnak hangozhat, de nem az. A legpontosabban természetes napfénynél, még bármilyen bőrápoló termék (például hidratáló nappali vagy éjszakai krém) felvitele előtt állapíthatod meg. Fontos, hogy ehhez először alaposan tisztítsd meg arcbőrödet a sminktől és a különféle szennyeződésektől.

Ugyanis ha helyesen állapítod meg bőrtípusodat, az annak megfelelő termékekkel ápolhatod arcodat, s könnyedén gyönyörűvé, élettel telivé varázsolhatod azt. Számos bőrtípus létezik, nézzük ezek pontos leírását…

Száraz bőr

Ez a fajta bőrtípus leggyakrabban a nők, s közülük is főleg az érettebb korosztály esetében jellemző. Az idő múlásával bőrünk veszít teltségéből, hidratáltságából, s rugalmasságából. A száraz bőrtípus esetén éppen ezért a hidratáló krémek gyakori használata elengedhetetlen!

Érzékeny bőr

Olyan típus, amely a különböző külső hatásokra kipirosodik, irritált, viszket vagy ég. Ebben az esetben tehát különös figyelmet kell szentelni a megfelelő termék kiválasztására, hogy az esetleges kellemetlen tünetek megjelenését elkerüljük.

Zsíros bőr

A zsíros bőr főleg a pubertás korban jellemző, s pár év alatt elmúlik, de vannak, akik egy életen át szenvednek tőle. Azt hihetnénk, hogy ezen típus nem igényli a hidratálást, de tévedés! A túlzott faggyútermelés ugyanis a túlzásba vitt bőrtisztítás következtében kialakuló dehidratáció jele is lehet.

Kombinált bőr

Az orr, homlok és áll területe zsíros, az orcák viszont szárazak- ismerős? Ebben az esetben kombinált bőrtípussal rendelkezel. Ez azt jelenti, hogy a zsírosabb és szárazabb területekre eltérő bőrápolási termékeket javasolt alkalmaznod, de akár kipróbálhatod a kifejezetten kombinált bőrtípusra kifejlesztett termékeket is.

Normál bőr

A normál bőr se nem zsíros, se nem száraz, s nem különösebben érzékeny a külső hatásokra sem. Ha azok közé a szerencsések közé tartozol, akiknek normál bőrtípusuk van, akkor sem szabad megfeledkezned a gyakori és alapos arcápolásról.
A L’Oréal Paris termékcsaládjában a különböző korosztályokra szabott termékek minden fentebb ismertetett bőrtípus ápolására megoldást nyújtanak.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.