844 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Canon EOS 1D Mark II

8,2 megapixeles felbontás
cserélhető objektíves gép
2"-os LCD kijelző

Nem kapható

844 900 Ft

Részletes leírás

Az óriási sebesség és a kiemelkedő felbontás kombinációját nyújtó EOS 1D Mark II másodpercenként kb. 8,5 képet készít 8,2 millió képpontos felbontásban, és a Canon EOS-1D utódjaként a világ legnagyobb teljesítményű digitális tükörreflexes fényképezőgépe.

A nagy sebesség és felbontás érdekében a Canon három új technológiát épített az EOS 1D Mark II-be: a Canon új generációs DIGIC II processzorát, egy új CMOS képérzékelőt és egy extra méretű puffert. Ezek a technológiák közösen 8,5 kép/mp sebességgel egy menetben 40 JPEG, illetve 20 RAW kép elkészítésére képesek - és ez a kiemelkedő teljesítmény egyszeri (Single Shot AF) és folyamatos (AI Servo AF) élességállítás esetén is rendelkezésre áll.
"Tiszteletet parancsoló sebességével és fenomenális képminőségével az EOS 1D Mark II új mércét állít a sportfotósok hírügynökségi fotóriporterek elé" - mondta Mr. Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. "Ezen kívül az EOS-1D felbontását megduplázó EOS 1D Mark II a digitális tükörreflexes fényképezőgépek számára a divat-, a természet- és az eseményfotózás felé is megnyitja az utat".
A legjobb választás a professzionális ügynökségeknek Az EOS-1D már most világszerte komoly részesedést szerzett a sport- és magazinfotó világában: a világ vezető hírügynökségei - többek között a Reuters, a Getty Images és az AFP - a Canon professzionális termékeit választották fotóriportereik számára. "A mi fotósaink a világ legjobbjai között vannak, legyen szó nemzetközi híradás, sportesemény vagy szórakoztató műsor készítéséről, így a legkülönbözőbb elvárásoknak kell megfelelnünk. Csúcstechnológiája révén a Canon élen a profi fotósok igényeinek megértésében és kielégítésében." - mondta Adrian Murrell, az Operations, News and Sport EMEA & Asia Pac for Getty Images alelnöke.

Új CMOS képérzékelő
Az új 28,7 x 19,1 mm-es APS-H méretű CMOS szenzor képpontjai 8,2 µm-es négyzetek, hasonlóan a díjnyertes EOS-1Ds 8,8 µm-es négyzetes képpontjaihoz. Az új zajszűrő áramkör gyakorlatilag megsemmisíti a véletlenszerű képzajt. A képérzékelő előtt lévő alul-áteresztő szűrő csökkenti a hamis színek és a moiré megjelenését, míg az infravörös szűrő csökkenti azokat a vörös széleket, amelyeket az érzékelő tükröződései, vagy a köd okozhatnak.

A CMOS előnye
A piac legtöbb szereplőjével ellentétben a Canon nem külső gyártóktól szerzi be a CCD szenzorokat, hanem évek óta saját CMOS-fejlesztési programján dolgozik. A kutatási és fejlesztési befektetések olyan képérzékelők megalkotását eredményezték, amelyeknek a konkurens CCD technológiával való összehasonlításban nagyobb a sebessége és a felbontása, viszont kevésbé zajos képeket rögzítenek, és alacsonyabb a fogyasztásuk. Az EOS 1D Mark II bejelentése egyben a Canon stratégiai lépése is, hiszen ezentúl az összes digitális tükörreflexes gépét saját CMOS szenzorral szerelheti fel.
A Canon jelentős stratégiai előnyként értékeli, hogy házon belül gyártja a digitális tükörreflexes gépek kulcsfontosságú alkatrészeit. Ma a Canon az egyetlen gyártó, amely a digitális tükörreflexes fényképezőgépeket 3 különböző méretű szenzorral felszerelve kínálhatja

Második generációs DIGIC
Az új generációs DIGIC II processzor számítási teljesítménye egyedülálló felbontást és sebességet biztosít. A CMOS, a DIGIC II és az új puffer rendszer technológiai kombinációja révén az EOS 1D Mark II másodpercenként több mint 69 millió képpontnyi adat rögzítésére és feldolgozására képes. A bekapcsolás utáni üzembeállási idő 0,5 másodperc alatt van. A processzor megnövelt kapacitása fejlettebb képfeldolgozó algoritmusok alkalmazásához vezetett: így jobb lett a fehér-egyensúly beállítása, az automatikus expozíció és a felvétel általános minősége is. A fotósok 4-féle felbontású JPEG formátum közül választhatnak, és mindegyikhez külön beállíthatják a tömörítést is. Az EOS 1D Mark II támogatja az sRGB és az Adobe RGB színtereket a felhasználó által beállítható színtelítettséggel és árnyalatokkal, de 5 előre beállított és 2 beállítható színmátrixot is kínál. A fehér-egyensúly a kék/borostyánsárga és a bíborvörös/zöld irányban is +/- 9 fokozatban módosítható, és a fényképezőgép +/- 3 értékig fehér-egyensúly sorozatot is készít.

Megbízhatóság minden esetben
A zár tartóssága 33%-kal javult, így már 200 ezer exponálásra képes - ami 10 éven át naponta 55 felvételt jelent. A fényképezőgépet tartós magnézium-ötvözet burkolat és 70-nél is több nedvességálló szigetelés védi.
A kritikus szituációkhoz tervezett "Back-Up" módban a fényképezőgép a felvételeket egyidejűleg a CF és az SD memóriakártyára is elmenti. Ha az egyik kártya megtelik, akkor lehetőség van a Back-Up módból való kilépésre, és csak annak a kártyának a használatára, amelyiken még van hely. Az "elkülönített rögzítési módban" a gép vagy a CF vagy az SD kártyára ír (választható). Ha a kiválasztott kártya megtelik, megjelenik a "Card Full" (Kártya megtelt) üzenet, és a felhasználó átválthat a másik kártyára.

A fényképezőgép beállításai a kártyára menthetők, ami azoknak a profiknak kedvez, akik egyedi igényeiknek megfelelően állítják be a gépeket, és szükségük van a preferált beállítások hordozhatóságára (pl. ha bérelt felszereléssel dolgoznak), és azoknak az ügynökségeknek is, akik nagy számú fotóst foglalkoztatnak, és szükségük van a fényképezőgép beállításainak vagy a fájlok formátumának egységesítésére.

Vakuvezérlés tárgytávolsággal
Az EOS 1D Mark II fényképezőgép a Canon új E-TTL II vakurendszerével optimális vakus megvilágításra képes, ami különösen a mozgó és a nem középponti témáknál szembetűnő. Az új vakuvezérlési algoritmus a fényképezőgéptől és az objektívtől kapott tárgytávolságot, valamint az elővillantással kapott 21 zónás kiértékelő vagy átlagoló fénymérést ötvözi. A fényerő kiszámításakor a rendszer nem veszi figyelembe a rendellenesen magas értékeket, amellyel nagymértékben csökkenti a téma visszaverő-képességéből eredő esetleges hibák esélyét.

Teljes körű vezérelhetőség
A fényképezőgépen a széles, 100-tól 1600-ig terjedő ISO érzékenység-tartomány szükség esetén tovább bővíthető az extrém alacsony (50 ISO) és magas (3200 ISO) értékek kiválasztásával. A fénymérési rendszer a lehetséges 21 zóna értékei alapján dolgozik, és magában foglalja a kiértékelő (bármely AF ponthoz kapcsolt), a részleges, a középpontos szpot, az AF ponthoz kapcsolt szpot, a többpontos szpot és a középre súlyozott átlagoló módot. A 230 ezer képpontos LCD monitoron a képek automatikusan elforgathatók, könnyen ellenőrizhető élességük és a téma kompozíciója, míg a 15 lépéses 10-szeres zoom lehetővé teszi a részletes elemzést is. A fényképezőgép videó-kimenettel (NTSC és PAL formátum), IEEE1394 (Firewire) és USB interfésszel is rendelkezik. A gép PictBridge és Direct Print kompatibilis, így a képek számítógép nélkül is kinyomtathatók bármilyen arra alkalmas fotónyomtatón. A felvételek megjelenítése során az expozíciós és az RGB hisztogram is rendelkezésre áll. A záridő 1/8000 mp és 30 mp közötti tartományban módosítható (40 milliszekundumos zárkésleltetéssel), a 26-os egyedi funkcióval pedig beállítható a képzaj szűrése.

RAW képfeldolgozás
Az új Digital Photo Professional képfeldolgozó szoftver lehetővé teszi a veszteségmentes RAW fájlok gyors feldolgozását. A Digital Photo Professional kb. 6-szor gyorsabb képfeldolgozásra képes, mint a korábban mellékelt File Viewer Utility. A szoftver lehetővé teszi a képek valós idejű megjelenítését és a módosítások azonnali alkalmazását, számos funkciót kínál a RAW, TIFF vagy JPEG formátumú képek szerkesztéséhez, amelyek segítségével olyan értékeket állíthat be, mint a fehér-egyensúly, a dinamikus tartomány, az expozíció kompenzáció és a színek. A szoftver az sRGB, az Adobe RGB és a Wide Gamut RGB színprofilokat támogatja, az ICC (International Color Consortium) profilt pedig automatikusan a TIFF vagy JPEG formátumokba konvertált RAW képekhez csatolja. Ez lehetővé teszi, hogy az ICC profilokat támogató más szoftverek is (pl. Adobe Photoshop) valósághű színekkel jelenítsék meg a képeket. A különböző képfeldolgozási műveleteket a program most már egymás után, "kötegelt" módban is elvégzi, ahelyett, hogy a felhasználónak egyenként kellene ezzel bajlódnia, ami jelentősen megnöveli a nagy számú képmódosítások alkalmazásának hatékonyságát.
Ezen kívül a mellékelt EOS Viewer Utility segítségével módosíthatja a fényképezőgép beállításait: a fehér-egyensúlyt, a színgörbét, a színmátrixot, a JPEG képek minőségét és az egyedi funkciókat.

Az objektív és a vaku kompatibilitása
Az EOS 1D Mark II több mint 60 Canon EF objektívvel (az EF-S-sel nem) és az összes EX sorozatú vakuval kompatibilis.

Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
1478
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
8,2 megapixel
Valós pixelszám
8,5 megapixel
Szenzor típusa
CMOS
Kereső
van
Szenzor mérete
28,7 x 19,1 mm
Sorozatfelvétel
8.5 fps max 40 JPEG or 20 RAW
Filmfelvétel
nincs adat
Tömörítetlen formátum
RAW
Kijelző
Zoom
objektívtől függ
zoom (35mm)
objektívtől függ
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF
Macro
nincs adat
Rekesztartomány
obkjektívtől függ
Zársebesség-tartomány
1/8000 - 30 másodperc
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Általános
LCD
2,0"
Fénykép szabályozás
Kategória
tükörreflexes
Expozíciókompenzáció
± 3EV 1/3 vagy 1/2EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Súly
1565 g
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (NB-2L)
Vaku
ISO értékek
100, 3 200
Fehéregyensúly
auto, 8 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs
Fő jellemzők
Beépített vaku
nincs
Memória
Szűrőméret
objektívtől függ
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!