999 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Canon EOS 1Ds Mark II digitális fényképezőgép váz

Professzionális tükörreflexes készülék
16,7 megapixeles felbontás
Full frame képérzékelő

Nem kapható

999 900 Ft

Részletes leírás

A Canon 2004. õszén bejelentette fényképezõgépei legújabb zászlóshajóját: a 35 mm-es, teljes képkocka méretû felvételekre képes, 16,7 millió képpontos EOS-1Ds Mark II digitális tükörreflexes fényképezõgépet. A fény-képezõgép minden bizonnyal a hivatásos fényképészek és a professzionális stúdió-munkát végzõ fotósok tetszését is elnyeri.

A 36 x 24 mm-es, teljes képkocka méretû, 16,7 megapixeles CMOS képérzékelõje révén az EOS-1Ds Mark II fényképezõgép kiváló színreprodukcióval és dinamikus színtartomány alkalmazásával készíti a felvételeket. Elegendõ felbontással rendelkezik olyan képfájlok létrehozásához, amelyek a vezetõ nemzetközi hírügynökségeknél ma már alapkövetelménynek számító 50 MB-os tömörítetlen TIFF képekké konvertálhatók 24 bites színmélységben. A fényképezõgép a díjnyertes 11,1 megapixeles EOS-1Ds-t váltja. Mivel a Canon második generációs, DIGIC II jelû képfeldolgozó processzorával rendelkezik, így másodpercenként akár 4 felvétel feldolgozására is alkalmas, s ezzel a sebességgel egymás után akár 32 JPEG, illetve 11 RAW kép is rögzíthetõ. A - szintén most bejelentett - külön megvásárolható vezeték nélküli adapter nagy sebességû IEEE802.11b/g szabványú vezeték nélküli hálózati (LAN) kapcsolatot, illetve 100 megabit/mp vezetékes LAN támogatást biztosít.
A digitális technika természetes elõnyei (pl. az azonnali ellenõrzés lehetõsége, a filmelõhívás költségeinek megspórolása) mellett a sokoldalú EOS rendszer is elnyeri majd a stúdiófotósok tetszését. Ez az elsõ alkalom, hogy a középformátumú fényképezõgépek képminõsége a világ legnagyobb választékú - a 14 mm-estõl az 1200 mm-esig terjedõ - professzionális objektívcsaládjához való hozzáféréssel párosul.

„Az EOS-1Ds Mark II megjelenése óriási eredmény, a Canon digitális fotótechnológiájának új csúcsa” - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetõje. „Ezzel a felbontással, képminõséggel, a vezeték nélküli adatátvitel közvetlenségével és a tükörreflexes rendszer rugalmasságával az EOS-1Ds Mark II a legtöbb hivatásos stúdiófotós és fotóriporter által használt középformátum elsõ igazi digitális alternatívája”.
A Canon fejlesztõi egyben azt is remélik, hogy az új fényképezõgép olyan területeken is elterjed majd, mint a divat-, az autó-, a naptár-, a reklám- és az épületfotózás.

A fényképezõgép fontosabb mûszaki adatai:

  • 16,7 megapixeles, teljes képkocka méretû, 36 x 24 mm-es CMOS szenzor
  • 0,3 mp-es üzembeállási idõ és 4 kép/mp-es exponálási sebesség
  • ISO 100-1600 érzékenység (L:50 és H:3200 értékekig kiterjeszthetõ)
  • Digital Photo Professional RAW-feldolgozó szoftver (1.5 verzió) sRGB, Adobe RGB és Wide gamut RGB színtér-támogatással, valamint különbözõ európai, észak-amerikai és japán szabványú CMYK színbontás szimulációjával
  • Nagy sebességû FireWire és videó kimeneti interfész a teljes csatlakoztathatóságért
  • Nagy teljesítményû SD és CF/CF-II kártya-foglalatok (a 2 GB-ot meghaladó kapacitást is támogatják)
  • Teljes kompatibilitás az összes EF objektívvel és EX sorozatú vakuval
  • 2,0" LCD képernyõ 230.000 képpontos felbontással, nagyított visszajátszással (1,5-10x)
  • RAW és JPEG képek egyidejû rögzítése
  • Az akkumulátor élettartama - kb. 1200 felvétel (20 C fok), illetve 800 kép (0 C fok hõmérsékleten) - a CIPA tesztelési szabványai alapján.
Felülmúlhatatlan képminõség
A teljes képkocka méretû, 16,7 megapixeles felbontású képérzékelõ beépített aluláteresztõ szûrõvel csökkenti a hamis színek és a moiré hatásait, amelynek eredménye az olyan finom, szabályos részletességû témák fotózásakor jelentkezik, mint amilyenek pl. a textíliák. A második generációs DIGIC II processzor teljesítménye 0,3 másodperces üzembeállási idõt, gyors sorozatfelvételeket, valamint RAW és JPEG képek egyidejû rögzítését teszi lehetõvé. A továbbfejlesztett képfeldolgozó algoritmusok révén most még jobb fehér-egyensúly, automatikus expozíció és általános képminõség érhetõ el. A fotósok a JPEG képekhez négyféle felbontás és 10-féle minõségi beállítás közül választhatnak. Az EOS-1Ds Mark II fényképezõgép támogatja az sRGB és az Adobe RGB színtereket, a módosítható színtelítettséget és tónusfokozatokat, továbbá 5 elõre beállított és két beállítható színmátrix-szal rendelkezik. A Digital Photo Professional szoftver használata esetén a RAW képfájlok feldolgozásához a Wide Gamut RGB színtér is felhasználható. A fehér-egyensúly értéke +/-9 fokozatban kétféle (kék/sárga, magenta/zöld) tartományban is kompenzálható, a fehér-egyensúly sorozat értéke pedig akár +/-3 Fé is lehet.

A tükörreflexes fényképezõgép rugalmassága a stúdióban A Canon EOS rendszerére váltó fényképészek egy csapással több mint 60 EF optikához nyernek hozzáférést, amelyek között egyaránt vannak perspektíva-korrekciós, makró, szuper telefotó és képstabilizátoros objektívek is. Az EOS-1Ds Mark II az EX sorozatú vakuk teljes skálájával kompatibilis, beleértve a két makró vakut, illetve számos vezeték nélküli többvakus megoldást. Az egyes középformátumú gépeken lévõ függõleges tájolású keresõk használatához szokott fotósok kedvéért a fényképezõgép a külön megvásárolható C szögkeresõvel is kiegészíthetõ.

Villámgyors vezeték nélküli képáttöltés
Ha a fotós a fényképezõgép IEEE1394/Firewire aljzatához egy külön megvásárolható vezeték nélküli LAN adaptert csatlakoztat, munkája teljesen zavartalanná válhat, mivel akár a nagy, teljes képkocka méretû RAW fájlok is automatikusan, másodpercek alatt töltõdnek át a stúdió helyi hálózatába .
„Egy londoni kiadó most már minden további nélkül magazinja címlapjára tervezhet egy másodpercekkel azelõtt Milánóban fotózott nyomdakész minõségû képet”, - emelte ki Jensen. „Ha egyszer az azonnaliságnak ez a szintje is közhellyé válik, nehezen lehet majd elképzelni, hogy bárki is vállalná a filmkidolgozással járó kockázatokat és költségeket.” A vezeték nélküli LAN adapter támogatja mind az IEEE802.11b, mind pedig az IEEE802.11g vezeték nélküli hálózati szabványt, és egy 100 megabites vezetékes Ethernet csatlakozóval is rendelkezik a képek automatikus és azonnali áttöltése érdekében bármilyen, nagy kiterjedésû (WAN) vagy helyi (LAN) hálózatban. A vezeték nélküli adatátvitelhez a rendszer átfogó titkosítási és biztonsági funkciókat kínál.

A CMOS által nyújtott elõny
Az EOS-1Ds Mark II fényképezõgép CMOS képérzékelõje - a más digitális gépekben használt szenzorokhoz képest - alacsonyabb zajszintet és elsõrangú dinamikus színtartományt kínál (azt a képességet, hogy rögzítse az árnyékos, középtónusú és világos részek közötti finom tonális átmeneteket). A Canon az egyetlen olyan fényképezõgép-gyártó, amely jelentõs kutatási és fejlesztési múlttal rendelkezik a képszenzorok elõállítása terén. Ennek köszönhetõen a digitális tükörreflexes fényképezõgépekben fellelhetõ CMOS szenzortechnológia kulcsfontosságú mozzanat a cég versenyhelyzeti elõnyének megtartásában. A CMOS képérzékelõk olyan díjnyertes fényképezõgépek hosszú sorozatán formálódtak, mint az EOS-1Ds, az EOS-1D és az EOS 10D. A Canon szenzorfejlesztési erejét igazolja, hogy idén már a harmadik új CMOS érzékelõjének felhasználását kezdte meg. A Canon elsõ üzleti szenzortechnológiája 1987-ben még az EOS automatikus élességállítási rendszerének képezte alapját, míg 2000-ben a CMOS elsõ ízben képérzékelõként is megjelent az EOS D30 fényképezõgépben.

RAW képfeldolgozás
A veszteségmentes RAW képfájlok nagy sebességû feldolgozását a Digital Photo Professional feldolgozóprogram 1.5 verziója biztosítja. A képek feldolgozása a Digital Photo Professional-lal kb. 6-szor gyorsabb, mint az EOS-1Ds-hez mellékelt File Viewer Utility használata esetén volt. A programban valós idõben jeleníthetõk meg a képeken a módosítások hatásai, és számos RAW, TIFF, illetve JPEG képfeldolgozási funkció segíti pl. a fehér-egyensúly, a dinamikus tartomány, az expozíció kompenzáció és a színtónusok szerkesztését. A program támogatja az sRGB, Adobe RGB és Wide Gamut RGB színtereket, és a RAW képekbõl konvertált TIFF és JPEG képekhez automatikusan ICC (International Colour Consortium) profilt csatol. Ez lehetõvé teszi a képek eredeti, valósághû színekben való megjelenítését az ICC profilokat támogató alkalmazásokban, pl. az Adobe PhotoShop-ban. A különbözõ paraméterek módosítását a képfeldolgozás során nem szükséges egyenként végrehajtani, ehelyett egy lépésben, „kötegelten” is el lehet végezni, ami nagy mértékben megnöveli a feldolgozási mûveletek hatékonyságát. A Digital Photo Professional program új verziója most már szimulálni tudja a japán, európai és amerikai nyomtatóiparban alkalmazott CMYK színbontást is.

(1) A hálózat sebességétõl és az aktuális adatforgalomtól függ.

 

Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
3276
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
16,6 megapixel
Képstabilizátor
nincs
Valós pixelszám
17,2 megapixel
Szenzor típusa
CMOS
Kereső
van
Szenzor mérete
36 x 24 mm
Sorozatfelvétel
4 kép/mp 32 JPEG vagy 11 RAW képig
Filmfelvétel
nincs
Tömörítetlen formátum
RAW
Kijelző
Zoom
objektívtől függ
zoom (35mm)
objektívtől függ
Digitális zoom
nincs
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF
Macro
objektívtől függ
Rekesztartomány
obkjektívtől függ
Zársebesség-tartomány
1/8000 - 30 másodperc + B záridő
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Általános
LCD
2,0"
Fénykép szabályozás
Kategória
tükörreflexes
Expozíciókompenzáció
± 3EV 1/3 vagy 1/2EV lépésköz
Állványmenet
van
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Akkumulátor mérete
nincs adat
Súly
1545g (akkuval és kártyával)
Megjegyzés
full frame készülék, professzionális célú használatra tervezve, gyors üzembeállási id?, DiGiC II processzor, 3 felhasználói fehéregyensúlybeállítás eltárolható
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (NP-E3)
Vaku
ISO értékek
50, 100, 200, 400, 800, 1 600, 3 200
Fehéregyensúly
8 előre beállított
Fő jellemzők
Beépített vaku
nincs
Külső vakupapucs
Canon saru
Memória
Szűrőméret
objektívtől függ
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.3 /88 Értékelés
5 csillag
67
4 csillag
5
3 csillag
4
2 csillag
1
1 csillag
11

(2007 márc. 5)

Canon EOS 1Ds Mark II digitális fényképezőgép váz
Canon EOS 1Ds Mark II digitális fényképezőgép váz

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Fair-i: nagylátószögû képeknél, fõleg olyanoknál, amely dupla oldalon jelenik meg (A3-as vagy nagyobb méretben) igencsak ki lehet használni a gép elõnyeit. Amit viszont jó nem elfelejteni: ez olyan fotográfusoknak készült, akik ebbõl élnek... a gyors AF (amit már az 1V-nél meg lehetett szokni) a porrvédett váz, a strapabírás... ez erre van kitalálva. Az áráról csak annyit: nem drága. Igaz, a fenti számot meglátva sokan elhûlnek ezen a véleményen, de azt is jó tudni, hogy ez egy munkáját végzõ - és normális országban elõ - fotográfusnak ez igenis megfizethetõ. Persze balfék sznobok is vesznek belõle jócskán, de ez nemcsak erre a termékre igaz. Nekem két vázat kellett vennem egyszere és ezért az 5D-knél maradtam. Nem bántam meg, de bevallom, hogy néha azért hiányzik az 1D széria autofókusza... Kicsit eljárt felette az idõ, lassan jön is az utódja. Gondolom az utód is 14 bites lesz, mint a mark3-é és javítanak is egy csomó dolgon benne. Azért 30D-vel nem lehet felváltani, de ha egy amatõr ilyet akar venni, az tényleg sznob vagy barom... :-)

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2007 márc. 3)

Canon EOS 1Ds Mark II digitális fényképezőgép váz
Canon EOS 1Ds Mark II digitális fényképezőgép váz

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Nikonnal összehasonlítani? Nem egy kategória... Hosszú évekig fotóztam Nikonnal (F2, F3, F4, F5...) és nagyon szerettem, de a digitális technológiában végérvényesen leszakadtak.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!