1 987 400 Ft

Canon EOS 1Ds

- tükörreflexes váz
- 4,48 megapixel
- cserélhetõ objektíves gép

Nem kapható

1 987 400 Ft

Részletes leírás

A Canon EOS-1D típusú készüléke a világ elsõszámú professzionális digitális fényképezõgépének fenntartott helyre pályázik. Az EOS-1D 50%-al gyorsabb, mint legközelebbi kihívója. Ez az egyedülálló fényképezõgép 8 kocka/mp. folyamatos felvételi sebességet képes produkálni akár egyfelvételes, akár követõ, AI Servo üzemmódban, és ezt 21 képkockából álló sorozatokban képes fenntartani. A nagyfelbontású XL (eXtra Large) CCD 4,15 megapixellel 11,7 MB-os, 2:3 képméretarányú fájlt hoz létre.

A nagy sebesség és a kiváló képminõség révén az EOS-1D az a gép a piacon, amely jelenleg legjobban ötvözi a fontosabb funkciókat. A fotós szakemberek mostantól nem kényszerülnek áldozatokat hozni a Forma 1-es sportfotók által támasztott sebesség, vagy a stúdiófelvételekkel szemben támasztott minõség miatt, az EOS-1D mindkettõvel megbírkózik.

A profi fotósok most olyan digitális fényképezõgépet vehetnek kezükbe, amelyben megtalálhatók a jelenlegi díjnyertes, az EOS-1V legfejlettebb funkciói is. Ezek közé tartozik a nagy területet lefedõ 45-pontos élességállítás, a 21-zónás kiértékelõ fénymérés, az ellenállóképesség és tartósság, valamint az EOS sorozatnál megszokott ergonómikus kialakítás.

Az EOS-1D azonban jóval többet nyújt, mint csupán hihetetlen sebességet és óriási felbontást.

Egyidejûleg ugyanazon kép kétféle formátumban is menthetõ a CF-kártyára. Egyrészt az egyszerû és gyors adatátvitelt biztosító, kisebb felbontású JPEG formátumban, másrészt pedig a kiváló archiválási minõséget és képkezelést lehetõvé tevõ Canon RAW formátumban is tárolhatók a képek. Fotóriporterek esetében a lapzártáig beküldendõ képek például elküldhetõk az alacsonyabb felbontású JPEG formátumban, azzal a biztos tudattal, hogy szükség esetén a kiváló felbontású RAW formátumban is rendelkezésre állnak.

Az gép új XL CCD-je 20%-al nagyobb, mint legközelebbi riválisáé, 1,3-as szorzójú gyújtótávolság növelést eredményez, így nagylátószögû képek készíthetõk, amelyek révén ledönthetõk a digitális SLR kamerákra vonatkozó eddig fennálló korlátok. A Canon új EF 16-35mm f/2,8 L USM objektívje így az 1,3-as szorzójú gyújtótávolság növeléssel 21-45,5mm nagylátószögû objektívnek felel meg. Ez a megoldás csökkenti a digitális gépek esetében különben nélkülözhetetlen speciális nagylátószögû objektívek szükségességét.

A felhasználók a keresõben kb. 100%-os képet láthatnak, így pontosan az lesz a képen, ami a keresõben látható. Pontosságot igénylõ kép-kompoziciók esetében ez rendkívül nagy segítséget jelent.

A vezetõ újítások közé tartozik még az is, hogy a kívánt színhõmérséklet a gépen beállítható. Ennek a segítségével különleges fényviszonyokban is elkészíthetõk a kívánt képek. A "filmérzékenység" sorozatfelvétel esetén rögzíthetõ a rekesz és a zársebesség, és 3 különbözõ érzékenységi értéken készül felvétel. Ezek az elõnyök nagyfokú kreatív rugalmasságot biztosítanak a fotográfusoknak.

Az EOS-1D nemcsak a másodpercenkénti kockák számában kiemelkedõ, de a profi fotósok igényeihez mérten kivételesen gyors zársebességet is biztosít. A fényképezõgép zársebessége elérheti a 1/16,000 mp. értéket, a vaku pedig 1/500 mp.-re szinkronizálható. Az FP vaku a teljes zársebesség tartományban mûködtethetõ.

Már a fényképezõgépen lehetõség van a fájlnév paraméterek beállítására, ez még inkább hatékony munkafolyamatokat biztosít.

Az EOS-1D kemény, az idõjárás viszontagságainak ellenálló magnéziumötvözet burkolattal, 70 nedvességálló tömítéssel és egy védõtömítéssel ellátott Ni Mh akkumulátorral rendelkezik. A zár 150.000 felvétel készítésére van tesztelve.

Az EOS-1D fényképezõgéphez teljesen új szoftver tartozik, amely új eszközöket tartalmaz képszerkesztéshez és a fényképezõgép beállításához, a szoftver mind Windows, mind pedig Mac operációs rendszerhez szükséges verzióban is rendelkezésre áll. A fényképezõgép I/II kompatibilis CF kártyával és egy nagysebességû IEEE1394 interfésszel rendelkezik.

Az EOS-1D több, mint 50 Canon EF objektívvel kompatibilis.

Az EOS-1D egyéb alapfunkciói közé tartozik többek között a 10 fehéregyensúly-üzemmód és a fehéregyensúly-sorozatfelvétel, ezen kívül pedig lehetõség van arra is, hogy a fehéregyensúly közvetlenül Kelvin fokban megadjuk. A fényképkészítés elsõbbséget élvez, így azonnal újabb fénykép készíthetõ, még akkor is, ha a kijelzõn éppen egy korábbi felvételt nézünk vissza.
Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
2469
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
11,0 megapixel
Valós pixelszám
11,4 megapixel
Szenzor típusa
CMOS
Kereső
van
Szenzor mérete
35,8 x 23,8 mm
Sorozatfelvétel
3 fps max 10 JPEG vagy RAW
Filmfelvétel
nincs adat
Tömörítetlen formátum
RAW
Kijelző
Zoom
objektívtől függ
zoom (35mm)
objektívtől függ
Digitális zoom
nincs adat
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF
Macro
nincs adat
Rekesztartomány
n/a
Zársebesség-tartomány
1/8000 másodperc
Fénymérés
nincs adat
Rekesz-elõválasztás
nincs adat
Zársebesség-előválasztás
nincs adat
Általános
LCD
2,0"
Fénykép szabályozás
Kategória
tükörreflexes
Expozíciókompenzáció
± 3EV 1/3 vagy 1/2EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Súly
1585 g
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (NB-2L)
Vaku
ISO értékek
100, 1 250
Fehéregyensúly
auto, 8 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs
Fő jellemzők
Beépített vaku
nincs
Vaku opciók
nincs adat
Videokimenet
nincs
USB
nincs
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.

 

Extra Garancia Prémium

A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Ha töréskár biztosítást is szeretnél, akkor ezt a csomagot válaszd!