1 987 400 Ft

Hasonló elérhető termékek

Canon EOS 1Ds

- tükörreflexes váz
- 4,48 megapixel
- cserélhetõ objektíves gép

Nem kapható

1 987 400 Ft

Részletes leírás

A Canon EOS-1D típusú készüléke a világ elsõszámú professzionális digitális fényképezõgépének fenntartott helyre pályázik. Az EOS-1D 50%-al gyorsabb, mint legközelebbi kihívója. Ez az egyedülálló fényképezõgép 8 kocka/mp. folyamatos felvételi sebességet képes produkálni akár egyfelvételes, akár követõ, AI Servo üzemmódban, és ezt 21 képkockából álló sorozatokban képes fenntartani. A nagyfelbontású XL (eXtra Large) CCD 4,15 megapixellel 11,7 MB-os, 2:3 képméretarányú fájlt hoz létre.

A nagy sebesség és a kiváló képminõség révén az EOS-1D az a gép a piacon, amely jelenleg legjobban ötvözi a fontosabb funkciókat. A fotós szakemberek mostantól nem kényszerülnek áldozatokat hozni a Forma 1-es sportfotók által támasztott sebesség, vagy a stúdiófelvételekkel szemben támasztott minõség miatt, az EOS-1D mindkettõvel megbírkózik.

A profi fotósok most olyan digitális fényképezõgépet vehetnek kezükbe, amelyben megtalálhatók a jelenlegi díjnyertes, az EOS-1V legfejlettebb funkciói is. Ezek közé tartozik a nagy területet lefedõ 45-pontos élességállítás, a 21-zónás kiértékelõ fénymérés, az ellenállóképesség és tartósság, valamint az EOS sorozatnál megszokott ergonómikus kialakítás.

Az EOS-1D azonban jóval többet nyújt, mint csupán hihetetlen sebességet és óriási felbontást.

Egyidejûleg ugyanazon kép kétféle formátumban is menthetõ a CF-kártyára. Egyrészt az egyszerû és gyors adatátvitelt biztosító, kisebb felbontású JPEG formátumban, másrészt pedig a kiváló archiválási minõséget és képkezelést lehetõvé tevõ Canon RAW formátumban is tárolhatók a képek. Fotóriporterek esetében a lapzártáig beküldendõ képek például elküldhetõk az alacsonyabb felbontású JPEG formátumban, azzal a biztos tudattal, hogy szükség esetén a kiváló felbontású RAW formátumban is rendelkezésre állnak.

Az gép új XL CCD-je 20%-al nagyobb, mint legközelebbi riválisáé, 1,3-as szorzójú gyújtótávolság növelést eredményez, így nagylátószögû képek készíthetõk, amelyek révén ledönthetõk a digitális SLR kamerákra vonatkozó eddig fennálló korlátok. A Canon új EF 16-35mm f/2,8 L USM objektívje így az 1,3-as szorzójú gyújtótávolság növeléssel 21-45,5mm nagylátószögû objektívnek felel meg. Ez a megoldás csökkenti a digitális gépek esetében különben nélkülözhetetlen speciális nagylátószögû objektívek szükségességét.

A felhasználók a keresõben kb. 100%-os képet láthatnak, így pontosan az lesz a képen, ami a keresõben látható. Pontosságot igénylõ kép-kompoziciók esetében ez rendkívül nagy segítséget jelent.

A vezetõ újítások közé tartozik még az is, hogy a kívánt színhõmérséklet a gépen beállítható. Ennek a segítségével különleges fényviszonyokban is elkészíthetõk a kívánt képek. A "filmérzékenység" sorozatfelvétel esetén rögzíthetõ a rekesz és a zársebesség, és 3 különbözõ érzékenységi értéken készül felvétel. Ezek az elõnyök nagyfokú kreatív rugalmasságot biztosítanak a fotográfusoknak.

Az EOS-1D nemcsak a másodpercenkénti kockák számában kiemelkedõ, de a profi fotósok igényeihez mérten kivételesen gyors zársebességet is biztosít. A fényképezõgép zársebessége elérheti a 1/16,000 mp. értéket, a vaku pedig 1/500 mp.-re szinkronizálható. Az FP vaku a teljes zársebesség tartományban mûködtethetõ.

Már a fényképezõgépen lehetõség van a fájlnév paraméterek beállítására, ez még inkább hatékony munkafolyamatokat biztosít.

Az EOS-1D kemény, az idõjárás viszontagságainak ellenálló magnéziumötvözet burkolattal, 70 nedvességálló tömítéssel és egy védõtömítéssel ellátott Ni Mh akkumulátorral rendelkezik. A zár 150.000 felvétel készítésére van tesztelve.

Az EOS-1D fényképezõgéphez teljesen új szoftver tartozik, amely új eszközöket tartalmaz képszerkesztéshez és a fényképezõgép beállításához, a szoftver mind Windows, mind pedig Mac operációs rendszerhez szükséges verzióban is rendelkezésre áll. A fényképezõgép I/II kompatibilis CF kártyával és egy nagysebességû IEEE1394 interfésszel rendelkezik.

Az EOS-1D több, mint 50 Canon EF objektívvel kompatibilis.

Az EOS-1D egyéb alapfunkciói közé tartozik többek között a 10 fehéregyensúly-üzemmód és a fehéregyensúly-sorozatfelvétel, ezen kívül pedig lehetõség van arra is, hogy a fehéregyensúly közvetlenül Kelvin fokban megadjuk. A fényképkészítés elsõbbséget élvez, így azonnal újabb fénykép készíthetõ, még akkor is, ha a kijelzõn éppen egy korábbi felvételt nézünk vissza.
Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
2469
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
11,0 megapixel
Valós pixelszám
11,4 megapixel
Szenzor típusa
CMOS
Kereső
van
Szenzor mérete
35,8 x 23,8 mm
Sorozatfelvétel
3 fps max 10 JPEG vagy RAW
Filmfelvétel
nincs adat
Tömörítetlen formátum
RAW
Kijelző
Zoom
objektívtől függ
zoom (35mm)
objektívtől függ
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF
Macro
nincs adat
Rekesztartomány
n/a
Zársebesség-tartomány
1/8000 másodperc
Általános
LCD
2,0"
Fénykép szabályozás
Kategória
tükörreflexes
Expozíciókompenzáció
± 3EV 1/3 vagy 1/2EV lépésköz
Távkioldó
nincs
Állványmenet
van
Önkioldó
2 másodperc, 10 másodperc
Súly
1585 g
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (NB-2L)
Vaku
ISO értékek
100, 1 250
Fehéregyensúly
auto, 8 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs
Fő jellemzők
Beépített vaku
nincs
Videokimenet
nincs
USB
nincs
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!