233 900 Ft

Canon EOS 350D kit (18-55 mm + 55-200 mm + markolat) digitális fényképezőgép

8 megapixeles felbontás
cserélhető objektíves gép
1,8"-os LCD kijelző

Nem kapható

233 900 Ft

Részletes leírás

"A digitális tükörreflexes gépek forradalmát kirobbantó, minden idők legjobb eladási statisztikáival büszkélkedő EOS 300D-t 1 most az EOS 350D Digital váltja fel, amelynek máris lényeges szerepe van a Canon digitális tükörreflexes stratégiájában" - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. "A Canon becslései szerint 2006. végére a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piaca megduplázódik."

Az EOS 350D Digital az újonnan kifejlesztett, második generációs, rendkívül zajmentes, 8,0 millió képpontos APS-C méretű CMOS képérzékelőt tartalmazza - mindössze 12 hónap leforgása alatt a Canon-nak ez már a negyedik új CMOS szenzora. A kimagasló teljesítményt a képérzékelő mellett a Canon professzionális termékeiben is megtalálható DIGIC II képfeldolgozó processzor garantálja, amely másodpercenként 3, egy sorozatban pedig 14 kép elkészítését, valamint a nagy sebességű USB 2.0 interfész használatát, a RAW és a nagy méretű JPEG képek egyidejű rögzítését, továbbá a mindössze 0,2 másodperces üzemkész állapotba állási időt is lehetővé teszi. A fényképezőgép több mint 10%-kal könnyebb és 25%-kal kisebb, mint az EOS 300D.

"Ez a fényképezőgép a könnyed használatot a Canon professzionális EOS gépeire jellemző csúcstechnológiával párosítja. Ezt a technológiát választotta a 2004. évi athéni olimpián jelenlévő fotóriporterek több mint 70%-a" - jegyezte meg Jensen. "Most jött el az a pillanat, amikor valamennyi digitális EOS fényképezőgép a Canon eredeti CMOS szenzorát és DIGIC II processzorát tartalmazza." A sebesség és a felbontás tekintetében a Canon immár valamennyi digitális tükörreflexes szegmensben vezető szerepet tölt be; valamennyi termék tavaly január óta jelent meg a piacon:

  • EOS-1Ds Mark II - 16,7 millió képpont, teljes képkockás, 35 mm-es képérzékelő, 4 kép/mp
  • EOS-1D Mark II - 8,2 millió képpont, APS-H méretű képérzékelő, 8,5 kép/mp
  • EOS 20D - 8,2 millió képpont, APS-C méretű képérzékelő, 5,0 kép/mp
  • EOS 350D Digital - 8,0 millió képpont, APS-C méretű képérzékelő, 3,0 kép/mp.
A megcélzott felhasználók köre
A soknyelvű menürendszer, az intuitív kezelőszervek és a választott alapbeállítások egyaránt a mindennapi használatot segítik. Az EOS 350D Digital-t a Canon egyrészt azoknak a digitális kompakt fényképezőgép-tulajdonosoknak szánja, akik szeretnék bővíteni kreatív lehetőségeiket, másrészt viszont azoknak a filmes tükörreflexes gépet használó fotósoknak is ajánlja, akik ebben az árszegmensben egy 8 megapixeles modell megjelenésére vártak. A fényképezőgép váza külön, illetve az új EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II objektívvel együtt is kapható.

Új fejlesztések az EOS 300D-hez képest Az EOS 300D továbbfejlesztésének csúcspontját az új CMOS képérzékelő és a nagy teljesítményű DIGIC II processzor együttműködése jelenti. A további fejlesztések között található az E-TTL II távolságkapcsolt vakus fénymérés is, amellyel könnyen készíthetők kiegyensúlyozott és precíz vakus felvételek. A felhasználók már háromféle élességállítási mód közül választhatnak: a One-Shot AF, az AI SERVO és az AI Focus közül. Az adatok memóriakártyára való mentése 3,5-szer gyorsabb lett, a képek áttöltését pedig immár a nagy sebességű USB 2.0 interfész támogatja. A fényképezőgép most már képes a tükör felcsapására és a második redőnyre időzített vakuszinkronra is.
A fényképezőgépen ugyanaz a Fekete-fehér mód is elérhető, amely az EOS 20D modell jellemzője volt, lehetővé téve, hogy a felhasználók egy sor szűrő-effektussal készítsenek fekete-fehér felvételeket. A fehér-egyensúly ±9 fokozatban a kék/sárga és a magenta/zöld irányban is kompenzálható, a fehér-egyensúly sorozat pedig a magenta/zöld opcióval bővült. Az alapszoftverek mellett a Canon a Digital Photo Professional RAW képfeldolgozó programot is mellékeli a fényképezőgéphez - ugyanazt a professzionális szoftvert, amely a 8000 eurós 3 EOS-1Ds Mark II tartozéka is.

Szinte zajmentes képérzékelő és precíz optika A CMOS képérzékelőben a Canon újratervezte a pixelek szerkezetét, és az így megnövelt kapacitás révén elérte, hogy a szenzor izolálni tudja a pixelváltás után fennmaradó töltéseket. A fényképezőgép ezután a kapott értékeknek megfelelően úgy módosítja az expozíciót, hogy megszüntessen gyakorlatilag bármilyen véletlenszerű zajt. A képminőség terén végrehajtott fejlesztések különösen hosszú záridők és nagy ISO értékek használata során szembetűnők, és még a monoton témák - pl. a kék égbolt - fotózásakor is jobb képet eredményeznek. A második generációs CMOS képérzékelő zajszűrése az ISO 100-tól ISO 1600-ig terjedő teljes tartományban tiszta felvételeket biztosít. Az APS-C méretű képérzékelő a 35 mm-es fényképezőgépekhez mérve 1,6-szoros nagyítási szorzót jelent. A fényképezőgép EF-S objektív bajonettje gond nélkül használható több mint 60-féle Canon EF objektívvel - a világ legnagyobb cserélhető optikai rendszerével. A bajonett emellett négyféle EF-S optikával is kompatibilis, amelyeket a Canon kifejezetten az APS-C formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeihez (az EOS 20D-hez és az EOS 300D-hez) tervezett, beleértve a legújabb fejlesztésű EF-S 60mm f/2.8 Macro USM objektívet.

Gyorsabb feldolgozás - jobb eredmény A fényképezőgép kiváló teljesítményét többek között a Canon professzionális, EOS-1D Mark II és EOS-1Ds Mark II modelljeiben is megtalálható nagy sebességű DIGIC II (Digital Image Core) processzornak köszönheti. A DIGIC II a Canon második generációs képfeldolgozó processzora, amely kifejezetten a maximális képminőséghez szükséges bonyolult algoritmusok végrehajtására, valamint a fehér-egyensúly és a színreprodukció optimális kezelésére készült. Mivel az összes kulcsfontosságú funkció egyetlen processzorban van, a DIGIC II a fényképezőgép reakciókészségének feláldozása nélkül biztosít kiváló minőségű felvételeket. "A digitális képek minősége három tényezőtől függ: az optika minőségétől, a képérzékelő teljesítményétől és a képfeldolgozó processzor alkalmasságától" - hangsúlyozta Jensen. "A Canon egyidejűleg fejlesztője, tervezője és gyártója is az említett három kritikus ponton alkalmazott alkatrészeknek: az objektívnek, a CMOS

képérzékelőnek és a képfeldolgozó processzornak. Az EOS 350D Digital erejét éppen az adja, hogy gyártója vezető szerepet tölt be valamennyi lényeges technológiai területen."

Még jobb élességállítás
Az élességállítás most már a következő módokban is lehetséges: One Shot AF (egyszeri élességállításhoz), AI SERVO AF (akár 50 km/óra sebességgel mozgó és akár 10 méteres távolságra lévő témák követő élességállítása ) és AI Focus AF (a téma mozgásának függvényében automatikusan vált a One Shot AF és az AI SERVO AF módok között). Ezáltal immár közvetlenül is választani lehet a háromfajta élességállítási mód között. A még rugalmasabb élességállítás érdekében az AF pont a négyirányú választógomb mellett a főtárcsával is kiválasztható. A folyamatos kézi élességállítás valamennyi EF autofókuszos objektívvel lehetséges, míg az új Precision Matte élességállítási mattüveg révén a kép még tisztábban kivehető a keresőben, ami még pontosabb kézi élességállítást jelent.

Továbbfejlesztett vaku
A 13-as kulcsszámú beépített vaku még az EOS 300D vakujához képest is nagyobb mértékben (95,5 mm) emelkedik az optikai tengely fölé, ami növeli a vörös-szem effektus csökkentés hatékonyságát, és csökkenti az objektívtubus által vetett árnyék megjelenésének esélyét. A lefedési szög növelése lehetővé teszi az akár 17 mm-es nagy látószögű optikák használatát. A 1/3 vagy 1/2 Fé lépésekben beállítható, összesen ±2 fényértékű expozíció kompenzáció a beépített vaku mellett valamennyi EX sorozatú külső Speedlite vakuval használható.

Nyomtatás és ellenőrzés
Ha az EOS 350D Digital-t a mellékelt USB kábellel bármilyen PictBridge kompatibilis fotónyomtatóhoz csatlakoztatja, akkor laborminőségben nyomtathatja ki képeit anélkül, hogy szükséges volna a számítógép használata. Az új, villámgyors USB 2.0 csatlakozás jelentősen csökkenti az áttöltési időket, emellett az USB 1.1 és a Picture Transfer Protocol (PTP) szabványokkal is kompatibilis az illesztőprogram-mentes áttöltések érdekében.
Az 1,8" LCD képernyő kiválóan használható a nyomtatni kívánt képek megjelenítéséhez és kiválasztásához, valamint a nyomtatási paraméterek beállításához. A képek megjelenítése során lehetőség van a képek közötti - dátum szerinti, egyenkénti, illetve tízes vagy százas csoportokban végzett - gyors ugrásokra is. A megjelenítési lehetőségek is bővültek, így pl. a képek a képadatok nélkül is megtekinthetők.

Csúcsminőségű expozíciós vezérlés
Az EOS 350D Digital fényképezőgép az EOS 300D precíz, 35 zónás TTL rendszerű fénymérését örökölte. A három fénymérési mód (kiértékelő, részleges és középre súlyozott átlagoló) most már kézzel is kiválasztható, emellett mind az expozíció kompenzáció, mind az expozíció sorozat 1/2 Fé lépésben is beállítható az EOS 300D 1/3 fényértékű lépésköze mellett. Az EOS 350D Digital megőrizte az EOS 300D népszerű témaautomatika (PIC) módjait is, így továbbra is az Éjszakai portré, a Sport, a Makró, a Tájkép, a Portré és a Kikapcsolt vaku mód továbbra is rendelkezésre áll.

Rugalmas felvételkészítés
A záridők tartománya immár 30 másodperctől 1/4000 másodpercig terjed, amit a hosszú idejű bulb expozíció és a nagy sebességű 1/200 másodperces vakuszinkron egészít ki. A memóriakártya foglalata akár 2 GB vagy nagyobb kapacitású CompactFlash (Type I és II) kártyák fogadására is képes. A fényképezőgéphez külön megvásárolható vezetékes és infravörös vezeték nélküli távkioldó is használható. A hét előre beállított (Felhős, Izzólámpa, Fluoreszcens stb.) és a felhasználó által beállítható fehér-egyensúly, valamint a fehér-egyensúly sorozat révén biztosra vehető, hogy a kép színei megegyeznek a fotós által látott színekkel.

Széleskörű bővíthetőség, szoftverek és online hozzáférés Az EOS 350D Digital fényképezőgépet egy sor tartozék egészíti ki: NB-2LH akkumulátor, akkumulátortöltő, USB kábel, videokábel, valamint egy széles, hímzett, csúszásmentes vállszíj. A külön megvásárolható új BG-E3 akkumulátor markolat csatlakoztatása egy csapásra professzionális külsőt kölcsönöz a gépnek (különösen hosszabb optikák használata esetén). A markolat saját exponáló gombbal a főtárcsával rendelkezik, és remekül használható a függőleges/portré fotózáshoz. A markolat kétféle tárat fogad: az egyikbe 6 db AA méretű elem, a másikba 2 db NB-2LH lítium-ion akkumulátor helyezhető. A Digital Photo Professional RAW képfeldolgozó program mellett a fényképezőgép tartozéka még a ZoomBrowser EX 5.1 (Windows) és az ImageBrowser 5.1 (Mac) program is, amelyek segítségével könnyedén megoldható a képek áttöltése a fényképezőgép és a számítógép között, valamint a képek rendszerezése és kinyomtatása, illetve a RAW képek megjelenítése és átalakítása is. A látványos panorámaképek készítését a PhotoStitch program teszi lehetővé. A programok sorában megtalálható az Arcsoft PhotoStudio is, amellyel a fotós művészi, kreatív módon manipulálhatja felvételeit.

1 - Az árak Európa országain belül eltér ő k lehetnek 2 - Az AF témakövetés sebessége az EF 300mm f/2.8L IS USM optika használatára vonatkozik 3 - Az illeszt ő program-mentes áttöltéshez az operációs rendszer saját PTP illeszt ő je Windows XP SP1 (vagy újabb) és MAC OS-X rendszeren használható.


A doboz tartalma:
- EF-S 18-55mm/F3,5-5,6 II optika
- EF-S 55-200 mm -es optika
- markolat
- NB-2LH Li-ion akkumulátor
- akkumulátor töltő
- USB-kábel
- videokábel
- nyakpánt
- védősapka az objektív foglalathoz
A fényképezőgéphez memóriakártyát nem mellékelnek.
Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
6476
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
8,0 megapixel
Képstabilizátor
nincs
Valós pixelszám
8,2 megapixel
Szenzor típusa
CMOS
Kereső
van
Szenzor mérete
22,2 x 14,8 mm
Sorozatfelvétel
2,8 fps, 14 JPEG vagy 4 RAW kép
Filmfelvétel
nincs adat
Tömörítetlen formátum
RAW
Kijelző
Zoom
objektívtől függ
zoom (35mm)
objektívtől függ
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF
Macro
objektívtől függ
Rekesztartomány
obkjektívtől függ
Zársebesség-tartomány
1/4000 - 30 másodperc
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Rekesz-elõválasztás
nincs adat
Zársebesség-előválasztás
nincs adat
Általános
LCD
1,8"
Fénykép szabályozás
Kategória
tükörreflexes
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3 vagy 1/2EV lépésköz
Állványmenet
van
Önkioldó
10 másodperc
Burkolat anyaga
műanyag
Akkumulátor mérete
nincs adat
Súly
540 g
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (NB-2L)
Vaku
ISO értékek
auto, 100, 200, 400, 800, 1 600
Fehéregyensúly
6 előre beállított
Fehéregyensúly finomhangolás
nincs adat
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Vaku opciók
automata, vörösszem-hatás csökkentő
Memória
Szűrőméret
58 mm
Videokimenet
-
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.7 /38 Értékelés
5 csillag
32
4 csillag
2
3 csillag
2
2 csillag
2
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2005 dec. 9)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Nem éri meg. Ha erre a szettre így van pénzed, akkor vegyél vázat meg egy esetleg használt jobb Sigma objektívet... Vagy egy picit még gyûjtögess. Ezt a két obit idõvel úgyis lecserélnéd... Maga az EOS 350D jó, az megéri a maga árát.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2005 dec. 9)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Nem éri meg. Ha erre a szettre így van pénzed, akkor vegyél vázat meg egy esetleg használt jobb Sigma objektívet... Vagy egy picit még gyûjtögess. Ezt a két obit idõvel úgyis lecserélnéd... Maga az EOS 350D jó, az megéri a maga árát.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2005 dec. 19)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Ugyanezt (az elõzõ értékelésben megfogalmazottakat) olvasom mindenütt, vagyis a 350-es váznál, és ugyanaz a szimpla obival árult variációval: 1.a váz nagyszerû, 2.cseréljük le az obit. Eldobható obit nem szeretnék venni, ezért szeretnék tanácsot kérni. Mindenkit szakértõnek látok, mert én nem vagyok az. Tehát várom a helyettesítõ választ is: az -amúgy nagyszerû vázhoz- milyen obi a "méltó" partner minõségben?! Egy alapobira, egy (szuper)zoom-ra és egy vaku-tanácsra lenne szükségem. A tokot vállalom. Nagyon megköszönném.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.

 

Extra Garancia Prémium

A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Ha töréskár biztosítást is szeretnél, akkor ezt a csomagot válaszd!