429 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Canon EOS 5D digitális fényképezőgép váz

12,8 megapixeles felbontás
Full frame képérzékelő
magnézium-ötvözet váz

Nem kapható

429 900 Ft

Részletes leírás

 

Canon EOS 5D váz


EURÓPA LEGJOBB PROFESSZIONÁLIS FÉNYKÉPEZÕGÉPE 2006-2007


Az EISA logóval ellátott termékek megfontolt szakmai döntés alapján kapják a legjobb jelzõt, és vásárlásukkal a termékkinálat legjobb szinvonalú és leginnovatívabb berendezéséhez jut a vásárló!

A Canon 2005. nyarán bejelentette a 12,8 megapixeles EOS 5D-t, ami a kompakt, magnézium ötvözet vázat és a teljes méretû CMOS érzékelõt kombinálva új kategóriát nyitott a digitális tükörreflexes fényképezõgépek piacán. A mindössze 810 grammos tömegû gépbe egy második generációs 35,8 × 23,9 mm méretû CMOS szenzort építettek. Bekapcsolási ideje mindössze 0,2 másodperc, sorozatfelvételnél akár 60 nagyfelbontású JPEG formátumú felvétel rögzítésére is képes 3 kép/másodperces sebességgel.

„A teljes méretû érzékelõvel szerelt EOS 5D az a fényképezõgép, amit sok fotóriporter és ügynökség kért tõlünk.” - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetõje. „Nélkülözhetetlen felszerelése lesz a profi fotósok széles táborának - az esküvõi fotósoktól a fotóriporterekig.”
A Canon elsõ (az EOS D30-ban használt) CMOS érzékelõje óta eltelt öt évet ünneplendõ ez az ötödik új CMOS érzékelõ 2004. áprilisa óta. „Ezek az érzékelõk lényeges technikai elõnyt biztosítanak a Canon-nak, és fõ mozgatórugói a digitális tükörreflexes gépeink gyors fejlõdésének.” állapította meg Jensen.
A méreteiben egy 35mm-es filmkockával megegyezõ 35,8 x 23,9 mm CMOS érzékelõ teljes látószöget biztosít a fotósoknak kivágás vagy nagyítás nélkül. Pontosabban kontrollálhatóvá teszi a mélységélességet, és mivel nagy pixeleinek köszönhetõen több fényt fog fel, jelentõsen javítja a képminõséget.

Fõbb jellemzõk
Az EOS 5D-ben ugyanaz a szupergyors DIGIC II processzor található, mint a Canon EOS-1D széria tagjaiban. A gép strapabíró, ám könnyû magnézium ötvözet vázzal rendelkezik, támogatja az új képstílusok funkciót, 2,5" átlójú, nagyfelbontású LCD kijelzõ került rá, 9 pontos autofókuszát pedig 6 láthatatlan AF-pont segíti a pontosabb mûködésben. Az WFT-E1 vezeték nélküli egységgel való kompatibilitás, a gyorsan elérhetõ egyéni beállítások, a 2.0 Hi-Speed USB kapcsolat, az 1/8000 - 30 másodpercig terjedõ záridõ és az 1/200 másodpercig terjedõ vakuszinkron mind a gép gyorsaságát dicsérik.


A CMOS elõnye
Az EOS D30 megjelenése óta eltelt öt év CMOS fejlesztésének eredménye a mostani 12,8 megapixeles érzékelõ, és az a második generációs zajcsökkentõ áramkör, ami az EOS-1Ds Mark II érzékelõjében is megtalálható. Ez hatékonyan csökkenti a véletlenszerû, és teljesen kiszûri az ismétlõdõ képzajt, így a végeredmény egy különösen tiszta élénk színû kép lesz. A széles, ISO 100-1600 érzékenység skála L:50 és H:3200 értékekkel tovább bõvíthetõ. A nagy, 8,2 µm méretû pixelek lehetõvé teszik kiemelkedõ dinamikájú képek készítését, biztosítva a finom átmeneteket az árnyékos, a közepesen és az erõsen megvilágított területeken is.


Több lehetõség
Az új képstílus-beállítások (Picture Style) leegyszerûsítik a géppel végezhetõ képminõség-beállítást. Ezek a beállítások utómunka nélkül, közvetlen felhasználható JPEG képeket biztosítanak. A képstílusok leginkább a különbözõ színreprodukciót nyújtó különbözõ fajtájú filmekhez hasonlíthatóak. A könnyen kiválasztható beállítások mindegyikében lehetõség nyílik az élesség, a kontraszt, a színtónus és a telítettség módosítására. A képstílusok fajtái:

  • Standard - az éles, élénk színû képekért, amiket már nem kell utólag módosítani;
  • Portré - optimális tónus és szaturáció, gyengébb élesség a szép bõrtónus érdekében;
  • Tájkép - mélyebb zöld és kék színek erõteljesebb élesítéssel, hogy a hegyek, fák és házak körvonalai markánsabbak legyenek;
  • Természetes - ideális beállítás az utómunkákhoz; Tökéletes színhûség - a színeket egy 5200K színhõméréskletû fénnyel megvilágított témához igazítja;
  • Monokróm - a fekete-fehér képekhez, egy sor szûrõvel (sárga, zöld, narancs és piros) és tónuseffekttel (szépia, kék, lila és zöld).
Az egyéni beállítások rögzítéséhez három hely áll rendelkezésre, így a fotósok saját képstílusokat alakíthatnak ki, vagy tölthetnek fel egy külön képstílus-fájlból. További egyéni képstílusok a Canon tervei szerint a késõbbiekben letölthetõek lesznek a cég honlapjáról.
A képstílusok leváltják a képfeldolgozás azon részét, amit régebben paraméterekkel és a színmátrix segítségével lehetett meghatározni. A képstílusokat támogatják a mellékelt Digital Photo Professional és RAW Image Task programok is.

Új kijelzõ
A minõségi visszajátszás és a menü jobb olvashatósága érdekében az EOS 5D nagyobb és világosabb, 7,3 cm (2,5”) képátlójú poliszilikon TFT LCD kijelzõt kapott 230 ezer pixeles felbontással. A fejlettebb kijelzõt hátulról kétszer annyi LED világítja meg, így vízszintesen és függõlegesen is akár 170°-os szögbõl nézve is megõrzi fényerejét és láthatóságát, megkönnyítve ezzel a képek visszanézését akkor is, amikor a fényképezõgép fixen rögzítve van.

Autofókusz
Az újonnan kifejlesztett 9-pontos autofókusz rendszerben 6 láthatatlan AF-pont található a szpotmérõ körön belül. Ezek a pontok akkor aktivizálódnak, amikor a fényképezõgép AI SERVO AF módban van, ilyenkor a középsõ fókuszpont aktív, a láthatatlan AF-pontok pedig automatikusan segítenek a gépnek követni a témát.

Ergonómia és kezelhetõség
A „Prémium EOS” dizájn magnézium-ötvözet borítást és gumírozott markolatokat foglal magába. A visszafogott külsejû és kis tömegû kompakt test csak 152 × 113 × 75 mm és 810 gramm (az EOS-1Ds Mark II tömegének és méretének körülbelül kétharmada).
Egy új funkció segítségével az aktuális beállítások elmenthetõk és tárolhatók, majd a módválasztó tárcsa C (fényképezõgép beállítások) állásában újra elõhívhatók. Ez lehetõvé teszi a fotósoknak, hogy gyorsan váltsanak két teljesen különbözõ beállításrendszer között anélkül, hogy vázat kellene cserélniük. Ideális az olyan felhasználóknak, akiknek például gyorsan át kell állniuk kültéri fotózásról beltérire. Az expozíciós mód, az ISO érzékenység, az AF mód, a képstílus, a fehéregyensúly és az egyéni beállítások ebben a pontban mind rögzítésre kerülnek. A 21 egyéni beállítás 57 fajta lehetõséget kínál a fotósoknak, hogy tökéletesen a munkájukhoz igazítsák a gép mûködését.

Kapcsolódási lehetõségek
Az opcionális vezeték nélküli rendszerrel (Wireless File Transmitter - WFT-E1) a fotósok kábelek nélkül, pár másodperc alatt másolhatják át a képeket egy vezeték nélküli hálózaton a számítógépre.
A Hi-Speed USB 2.0 csatlakozóval nemcsak gyorsan lehet áttölteni a képeket számítógépre, de alkalmas közvetlenül a merevlemezre fényképezéshez is: a fényképezõgépet egy stúdióban használva például hasznos lehet, ha az elkészült képeket teljes képernyõn lehet látni. Az EOS 5D rendelkezik video-kimenettel a TV-n való lejátszáshoz, valamint PictBridge kompatibilis, így megfelelõ fotónyomtatóhoz csatlakoztatva számítógép használata nélkül is lehet róla képeket nyomtatni. A gép akár 2 GB vagy nagyobb kapacitású CompactFlash Type I és Type II kártyát is képes kezelni.

Kompatibilitás és kiegészítõk
Az EOS 5D kompatibilis a Canon összes EF objektívjével2 , ezzel átfogó választékot kínál a 14 és 600 mm közötti gyújtótávolság között.
A fényképezõgéppel egyidõben jelenik meg az EF 24-105 mm f/4L IS USM - egy könnyû, képstabilizátoros objektív. Ez az optika jól illeszkedik a Canon f/4L sorozatába, amelyben a gyártó eddig az EF 17-40 mm f/4L USM és az EF 70-200 mm f/4L USM objektíveket kínálta. Ezek az optikák olyan profiknak készültek, akik minõségi, könnyû, fix fényerejû objektívet keresnek, így ideális választás lehetnek a könnyû EOS 5D-hez is.

Az EX-szériás Speedlite vakukkal és egyéb EOS kiegészítõkkel is kompatibilis gép egy alkalmazkodó, rugalmas fényképezési rendszerrel látja el a fotósokat. A Canon által használt E-TTL II fénymérés biztosítja a megfelelõ vaku-fényerõt olyan adatok beszámításával, mint például a távolság és a fényviszonyok.

A BG-E4 egy kifejezetten az EOS 5D-hez fejlesztett, ahhoz hasonlóan magnézium ötvözetbõl készült, így kényelmes fogást biztosító akkumulátortartó markolat. A tárolóban elfér két BP-511A/514/512/511 akkumulátor, vagy hat AA3 elem . A BG-E4-en található egy exponáló gomb, egy AE/FE rögzítõ gomb, egy autofókusz választó, és egy vezérlõtárcsa, hogy megkönnyítse a gép használatát portré állásban is.

A fényképezõgépben lévõ mattüveg cserélhetõ; a géphez mellékelt szuper precíziós változat (Super Precision Matte Ec-S) mellett a Precision Matte with Grid (Ee-D) és a Super Precision Matte (Ee-S) mattüvegek is használhatók.

Az EOS 5D támogatja az opcionális adatellenõrzõ készletet (Data Verification Kit DVK-E2 v2.2), amellyel a fényképezõgéppel készült képek eredetiségét lehet igazolni.

Új szoftver
Az EOS 5D csomagjában ott van az EOS Digital Solutions Disk 11-es verziója, amely lemezen megtalálható a Canon RAW képfeldolgozó-programjának, a Digital Photo Professional-nek (DPP) továbbfejlesztett változata is. Ez a verzió már felismeri az EOS D30-tól számított összes EOS fényképezõgéppel készített RAW képet, és támogatja a képstílusokat is. Az újítások arra irányulnak, hogy a profik gyorsabban és hatékonyabban dolgozhassanak: egyszerû képkiválasztás háromszintû jelzéssel; élõ élesség-beállítás; hatékonyabb képkorrekció (Copy Stamp); továbbfejlesztett képátviteli funkció - a képek akár egybõl Photoshop-ba küldhetõek; szélesebb körû színkód-támogatás, beleértve az Apple RGB-t és a ColorMatch RGB-t; és végül továbbfejlesztett CMYK-szimuláció funkció.
A CD-n megtalálható még a ZoomBrowser EX (PC) és az ImageBrowser (MAC) v5.5 a képek megjelenítéséhez és rendezéséhez, az EOS Capture v1.5 a számítógéppel irányított fényképezéshez, illetve a PhotoStitch v3.1, a PhotoRecord v2.2 (PC), a RAW ImageTask v2.2 és a CameraWindow v 5.3 szoftverek is.

Átfogó választék
Ez a kategória teremtõ fényképezõgép tovább bõvíti a Canon eddig is átfogó D-SLR választékát. Sebesség és felbontás tekintetében minden D-SLR szegmensben a Canon tavaly április óta megjelent termékei viszik el a pálmát:
  • EOS-1Ds Mark II - 16.7 megapixel, full frame 35 mm szenzor, 4 kép/mp
  • EOS-1D Mark II N - 8.2 megapixel, APS-H méretû szenzor, 8.5 kép/mp
  • EOS 5D - 12.8 megapixel, full frame szenzor, 3 kép/mp
  • EOS 20D - 8.2 megapixel, APS-C méretû szenzor, 5 kép/mp
  • EOS 350D Digital - 8.0 megapixel, APS-C méretû szenzor, 3 kép/mp.


(1) A másolandó fájl méretétõl, minõségétõl, a hálózat sebességétõl és az adatforgalom mértékétõl függõen
(2) Kivéve az EF-S optikákat
(3) AA elemeket használva a maximum fényképezési sebesség 2,5 kép/mp

Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
5643
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
12,8 megapixel
Képstabilizátor
nincs
Valós pixelszám
13,3 megapixel
Szenzor típusa
CMOS
Kereső
van
Szenzor mérete
35,8 x 23,9 mm
Sorozatfelvétel
van (3 kép/mp 60 JPEG, vagy 17 RAW képig)
Filmfelvétel
nincs adat
Tömörítetlen formátum
RAW
Kijelző
Zoom
objektívtől függ
zoom (35mm)
objektívtől függ
Digitális zoom
nincs
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF, 9 ponton
Macro
objektívtől függ
Rekesztartomány
objektívtől függ
Zársebesség-tartomány
1/8000 - 30 másodperc
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Általános
LCD
2,5"
Fénykép szabályozás
Kategória
tükörreflexes
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3 vagy 1/2EV lépésköz
Állványmenet
van
Önkioldó
10 másodperc
Tartozékok
akkumulátor, akkumulátortöltő, vázsapka, USB kábel, AV kábel, vállszíj, CD-ROM
Súly
810g (akku és kártya nélkül)
Megjegyzés
full frame készülék, gyors bekapcsolás, DiGiC II processzor, 6 AF pont, magnézium-ötvözet borítás
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (BP-511)
Vaku
ISO értékek
auto, 50, 100, 200, 400, 800, 1 600, 3 200
Fehéregyensúly
auto, 6 előre beállított
Fő jellemzők
Beépített vaku
nincs
Külső vakupapucs
Canon saru
Vaku opciók
második redőny
Memória
Szűrőméret
objektívtől függ
Videokimenet
van
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.3 /12 Értékelés
5 csillag
10
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
2

Legújabb értékelés

(2009 jan. 15)

Canon EOS 5D digitális fényképezőgép váz
Canon EOS 5D digitális fényképezőgép váz

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Chriskardos: Egy sráccal összefutottam a *** szervízben. Vett USA-ból egy 5D vázat, és baj volt vele. Nem teljesen vettem az egész sztorit, de mintha egy firmware upgrade után az egyik panel elszállt volna. A gari ugye EU-ra nem ér. Vagy séta vissza a vázzal az USA-ba, mert ugye a vámmentes "csempész" garit ő maga nem válllal, vagy javíttatás pénzért, amit alsó hangon 80E ft munka+alkatrészdíjra saccolt a szervíz. Nem E-Digital vagyok, aki mindenkit az USA vásárlások ellen akar hangolni, csak leírtam a sztorit. Én vázat nem mernék EU-n kívülről venni, még/pláne 5D-t sem/nem. Obit, profi szűrőket már vettem többször mindenféle távoli helyekről, de azokról ált. gyorsan kiderül, ha hibásak, könnyebb leellenőrizni, hibátlan állapot esetén kevésbé várható későbbi meghibásodás. De ilyet is ismerőssel hozattam vagy magam vettem, nem az Expresszből néztem ki az USA-ból fotós cuccot csempészők hirdetéseit...

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!