12 990 Ft 14 990 Ft (13%)

Trónok harca Cluedo

Raktáron

Raktáron

Felnőtt társasjáték
2-4 játékos
18+ kortól

Részletes leírás »
12 990 Ft 14 990 Ft (13%)

Mikor és hol vehetem át?

 • Szaküzletünkben ingyenesen 3 munkanap Részletek
 • eMAG easybox csomagautomata ponton 690 Ft 4 munkanap Részletek
 • Házhozszállítással 990 Ft 4 - 5 munkanap Részletek

Hasonló népszerű termékek

Részletes leírás

Trónok harca Cluedo jellemzői 

Ez a Cluedo kiadás sötétebb hangulatú, szórakoztatóbb és bonyolultabb a Hasbro korábbi hasonló játékainál: felnőtteknek szánták, hasonlóan George R. R. Martin regényeihez és az HBO népszerű sorozatához. Az izgalmas, gondolkodtató játékokat kedvelő baráti társaságoknak ajánljuk!

Trónok harca Cluedo

 

 A társast 2-6 résztvevő játszhatja egyszerre, akik megpróbálnak felderíteni egy gyilkosságot: a Vörös Erődben az Aranyköpenyesek parancsnokát, Meereen-ben pedig egy gazdag Mestert öltek meg. Lehetséges, hogy a gyilkosságot megrendelő vagy elkövető szereplő a játékosok közül kerül ki, így a nyomozás elég feszült hangulatban zajlik, és bármikor bekövetkezhet az, hogy valamelyik óvatlan karakter is az első áldozat sorsára jut! A játékot megnyerheti egy ártatlan nyomozó, esetleg maga az elkövető is, de előfordulhat, hogy mindenki – a gyilkost is beleértve – előbb hal meg az intrikák hálójába keveredve, mint ahogyan kiderülhetne az igazság.

 Árulás! Valaki megölte az Aranyköpenyes Városi Őrség parancsnokát a Vörös Erődben. Biztosan egy ravasz, hatalomra törekvő nemes áll az ügy hátterében, de ki lehet az? Ki kell derítenetek az igazságot, mert csak így akadályozhatjátok meg, hogy a gyilkos terve megvalósuljon!

 Az itt látható karakterek közül kerülnek ki az ügy felderítésén fáradozó önjelölt nyomozók – és az elkövető is! A tét óriási, hiszen minden szereplő az életével játszik, miközben megpróbálja tisztázni, mi is történt valójában. A Vörös Erőd tele van meglepetésekkel: titkos átjárók, váratlan események nehezítik a résztvevők dolgát, a filmsorozatból ismert helyek, képek, eszközök pedig egyedi hangulatúvá teszik ezt a macska-egér játékot. Ez a Trónok Harca világa: csak a jól taktikázó, ravasz, gátlástalan nemesek maradnak életben – és még ők sem készülhetnek fel mindenre.

 Áruló van a tanácsban! Megöltek egy gazdag Mestert, és ezzel veszélybe került a törékeny béke, ami nehezen jött létre, miután Daenerys elfoglalta a várost. Valaki a Hárpia Fiaival szövetkezett, és fel akarja lázítani a Rabszolga-öböl lakóit!

 

Trónok harca Cluedo

 

 A képeken látjátok azokat a befolyásos harcosokat, tanácsadókat és vezetőket, akik szeretnék megelőzni a véres felkelést, és felelősségre vonni a gyilkost. Ezek a nemes célok persze a biztos halált jelentenék a köztük rejtőzködő elkövető számára. Ő titokban hátráltatja a nyomozást, miközben felkészül arra, hogy a vagyonos áldozatot tüntesse fel összeesküvőként, így előadhassa: valójában a város érdekében kellett elkövetnie a merényletet. Ha jól taktikázik, elérheti, hogy büntetés helyett jutalmat kapjon – nem ő lenne az első, akit valamilyen gaztettért kitüntetnek a Trónok Harca világában!

 A játék során ki kell derítenetek, hogy KI, HOL és MIVEL követte el a gyilkosságot, mielőtt túl késő lenne! Figyeljetek nagyon oda a többiekre, mert könnyen meglehet, hogy a gyilkos köztetek van, és nagy buzgalommal nyomoz saját maga után, hogy valami ügyes hazugsággal megúszhassa az egészet! A Trónok Harca hangulata azt is megköveteli, hogy ebben a Cluedo játékban – sok másik kiadástól eltérően – a játékosok karakterei meg is halhassanak bizonyos körülmények között, így előfordulhat, hogy sosem derül fény az elkövető személyére! Az a helyes, ha senkiben sem bíztok meg!

 A karakterek felváltva lépkednek a táblán, különböző helyszíneket látogatnak meg, miközben próbálják kizárni a lehetséges bizonyítékok közül azokat, amelyek nem lehettek összefüggésben a merénylettel. A játék célja az, hogy valaki a sikeres nyomozás után bizonyítékokkal alátámasztott váddal állhasson elő, amiben megnevezi a gyilkosság elkövetőjét, helyszínét és az elkövetés eszközét. Ha a vádat emelő játékosnak igaza van, megnyerte a küzdelmet, ha nem, akkor kiesik a játékból. A képeken a Vörös Erőd játéktábláját és a merénylő változatos fegyvertárát láthatjátok.

 

Trónok harca Cluedo

 

 Az egyes játékosok köre az alábbi lépésekből áll, a szabálykönyvben minden egyes cselekvés pontos menete érthetően le van írva.

 A szereplők mozgását kockadobások befolyásolják, de az egyes karakterek egyéni képességei, illetve kártyalapok is változtatnak azon, hogy ki hová léphet.

 A gyanúsítás során a játékos előáll egy elmélettel a gyilkossággal kapcsolatban, ezután bizonyítékokat keres, miközben fokozatosan zárja ki azokat a tényezőket, amelyeknek nincs közük a merénylethez.

 Megfigyeléseit gondosan rögzíti egy titkos nyomozólapon, majd a játék során egyszer megpróbálkozhat a vádemeléssel. Aki megvádol valakit, az győz vagy kiesik a játékból: ez a Trónok Harca, senkinek sincs második esélye!

 A játék során több tényező is segítheti vagy akadályozhatja az egyes szereplők nyomozását: saját képességeik, kockadobások, váratlan események és a többi résztvevő mesterkedése lehet rájuk hatással. A viszonylag egyszerű alapszabályok ellenére a Trónok Harca Cluedo kifejezetten sok kombinációs és taktikai lehetőséget tartogat a játékosok számára, ezért sokszor újrajátszható, minden parti máshogyan alakul.

 

Trónok harca Cluedo

 

 A nyomozás menetét leginkább az intrikakártyák befolyásolják. Ezek a lapok különböző előnyökhöz juttatják az őket felhúzó és kijátszó játékosokat, de halálos veszélyeket is tartogatnak: minél több ilyen  kártyát használtok fel, annál valószínűbb, hogy a folyamatos hazugságok, tervek és ellentervek hálójába keveredő szereplők közül valakit elér a végzet. A közelgő halált stílusosan Másokat ábrázoló lapokkal oldották meg a társas készítői, ezek felhúzásuk után némán sorakoznak a tábla mellett, majd idővel elkezdik gyilkos munkájukat: könnyen lehet, hogy minden karakterrel végeznek, mielőtt a nyomoz. A Trónok Harca Cluedo nagyon szép, igényesen kivitelezett társasjáték, az HBO népszerű sorozatának szereplői, helyszínei és fegyverei egyedi hangulatot teremtenek a fantasy világban zajló nyomozás során.

 A magyar kiadás minősége mindenben megegyezik az angol eredetiével (ugyanott is készült), így rajongók és gyűjtők számára is értékes ajándék lehet. Mindennek ellenére nem kiállítási tárgy: ezzel a társassal lehet, érdemes és kell is játszani!

Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
543981
Gyártó
Winning Moves
Garancia
nincs
Kategória
társasjáték
Ajánlott korosztály
18 éves kortól
Játékosok száma
2 - 6 játékos

Állítsd össze saját csomagodat!

Összeállítom
 • got.cluedo.mockupjpg.jpeg Trónok harca Cluedo
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!

Leggyakoribb kiegészítők

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 /1 Értékelés
5 csillag
1
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2021. jan. 2.)

Trónok harca Cluedo
Trónok harca Cluedo

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Jó, izgalmas játék!

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!