Ébresztőóra

Találatok: 51

Ébresztőóra nélkül nem megy

Sokan el sem tudják képzelni az ébredést ébresztőóra nélkül, legalábbis abban az esetben, ha nem szeretnének elkésni a munkahelyről vagy az iskolából. Az emberek egy kisebb csoportja képes irányítani az ébredését és adott időben kinyitni a szemét, mindenki másnak azonban ébresztőórára van szüksége.

A technikai eszközök fejlődése kiszorította a hálószobákból a klasszikus ébresztőórákat. Egyre kevesebb csörgőórával találkozhatunk, ezek ma már inkább régiségnek számítanak. Ma már sokan a telefonjukat használják ébresztőként, azonban a rádiós ébresztőórák is népszerűek.

Nem véletlen azonban, hogy egyre népszerűbbé válnak azok a korszerű ébresztőórák is, amelyek legfőbb funkciója maga az ébresztés. A gyártók felismerték az igényt, hogy szívesebben használunk ilyen eszközöket ébresztőként, mint telefonokat vagy digitális rádiókat. Ezért elkészítették azokat az ébresztőórákat, amelyek legfőbb célja az ébredés biztosítása és könnyebbé tétele.

A korszerű digitális ébresztőórák általában nagyméretű LED kijelzőkkel rendelkeznek. A gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a LED fényforrások által biztosított fényerősség ne legyen zavaró a hálószobában. Ez roppant fontos szempont, hiszen az éles fényhatások gátolják az eredményes pihenést. A gyártók arra is figyelnek, hogy az ébresztőórák a lehető legkomfortosabb ébresztést biztosítsák számunkra. Ennek érdekében rendszerint erősödő ébresztőhangot alkalmaznak; az ébresztő hang először csak kellemesen halk és csak abban az esetben erősödik, ha a halkabb hanghatás nem érte el a célját. A mélyalvók számára az ismételt ébresztés jelent megoldást. Az ilyen jellegű képességgel rendelkező ébresztőóra képes időről időre próbálkozni az ébresztésünkkel, egészen addig, amíg eléri a célját, felébreszt bennünket és leállítjuk a folyamatot.

Ha digitális ébresztőórát szeretnénk vásárolni, egyéb szempontokra is érdemes odafigyelnünk. Tartsuk szem előtt, hogy csak azzal az ébresztőórával lehetünk maradéktalanul elégedettek, amelyek képesek kiszolgálni az igényeinket. Ha rossz alvók vagyunk és zavarnak az éjjeli fények, akkor válasszunk állítható fényerővel rendelkező digitális órát. Ezek esetében a fényerőt fokozatosan állíthatjuk vagy akár ki is kapcsolhatjuk. Utóbbi megoldás előnye az energiatakarékosság, illetve az elemek kímélése. Ha még többre vágyunk, választhatunk olyan készüléket, ami rádióvezérelt órával rendelkezik, illetve képes a hőmérséklet és egyéb légköri adatok kijelzésére. Egyes digitális ébresztőórák a falra is felszerelhetők, így teljesen komfortosan használhatók azok számára is, akik szívesen alkalmaznak ilyen megoldást.