Automata kávéfőző

Találatok: 72

Automata kávéfőző – a modern választás

Az automata kávéfőzők legfőbb jellemzője a beépített kávédaráló, aminek köszönhetően a készülék képes közvetlenül a főzés előtt őrölni a kávészemeket. Az őrlésnek köszönhetően a kávé mindig friss és aromás. Érdemes tudni, hogy a kávé a leghatékonyabban szemes formában képes megőrizni az íz- és illatanyagait, ezért mindenképpen a szemes formában történő tárolás tekinthető a leginkább célravezető módszernek. Mivel az őrlés közvetlenül a főzés előtt történik, így nem kell attól tartanunk, hogy a kávé elveszítette a frissességét, illetve gyengültek az aromái.

Természetesen nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a kávéfajták, illetve a vásárolt szemes kávé minősége alapjaiban határozza meg, milyen finom kávét tudunk főzni az automata kávéfőző segítségével. A szemes kávé tartálya relatív nagy, így jelentős mennyiségű szemes kávét tárolhatunk bennük. Ez azt jelenti, hogy csak ritkán kell a feltöltéssel foglalkoznunk, azonban a kávéfajták cseréje kissé kényelmetlen művelet, ha épp egy másik ízvilághoz támadt kedvünk. Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy az automata kávéfőzők időnként tisztításra szorulnak. Noha minden modern készülék rendelkezik öntisztító programmal, ezek csak részleges tisztításra képesek. Időnként el kell végeznünk a gépek teljes körű tisztítását, ami kissé összetettebb feladat, mint az egyszerű filteres kávéfőzők esetében.

Az automata kávéfőző gépek népszerűsége töretlen, sőt egyre nagyobb. A friss őrleménynek köszönhetően kivételesen zamatos kávét képesek készíteni, ráadásul roppant kényelmes és gyors kávéfőzést tesznek lehetővé. Nincs más dolgunk, csak meg kell nyomnunk egyetlen gombot és már érkezik is a kiváló minőségű gőzölgő kávé. A modern automata kávéfőzők mindig a kiválasztott italnak megfelelő nyomást használnak, így ideális aromavilágot biztosítanak, akármilyen kávét készítünk velük. Ezek a gépek lehetőséget biztosítanak a tej felmelegítésére és a habosítására is, azonban tudni kell, hogy épp emiatt a gépek tisztítása kiemelt jelentőséggel bír. Csak abban az esetben élvezhetjük a kiváló kávéaromát, ha rendszeresen gondoskodunk a gép tisztán tartásáról. A korszerű gépek már szinte programozható készülékek, amelyek esetében meghatározhatjuk az őrlés mértékét, a habosított tej állagát és a használt gőznyomás nagyságát is. Az automata kávéfőzők nem sorolhatók az alacsony árkategóriás gépek közé, de kiváló adottságaiknak köszönhetően remek választást jelentenek minden kávéfogyasztó számára.