Turmixgép

Találatok: 128

Turmixgép a friss és egészséges italokért

A turmixgépek segítségével egészséges ételeket és italokat készíthetünk gyorsan és egyszerűen. Az egyszerű, alapvető funkciókkal rendelkező turmixgépektől a bonyolultabb, akár leves főzésére is alkalmas gépekig számtalan lehetőségünk van a választásra. A magasabb turmixgép ár nagyobb tudást és több funkciót is jelent.

Műanyag vagy fém kivitel
A műanyag turmixgépek ára jellemzően alacsonyabb, mint a fém eszközöké. Inox és szálcsiszolt rozsdamentes acél gépet is vásárolhatunk. Bár egy eszközt nem elsősorban a külalakja miatt vásárolunk meg, átgondolhatjuk, hogy a fémes csillogást, vagy a vidám színösszeállítást kedveljük jobban. A fémből készült turmixgépek ára nagyobb, mint a műanyagból készült mixereké.

Teljesítmény
A teljesítményétől függ, hogy mekkora sebességgel, és milyen nyomatékkal működik a turmixgép. Azonban nem minden esetben a nagy teljesítmény a jó választás. Ha a turmixgépet ritkán használjuk, és akkor is csak rövid ideig, akkor nem szükséges nagy teljesítményű eszközt vásárolnunk. Nagy teljesítményre akkor lehet szükség, ha rendszeresen, nagy mennyiségű alapanyag feldolgozásához keresünk turmixgépet. Kis teljesítményű turmixgépet akkor válasszunk, ha alkalmanként, rövidebb időtartamokra akarjuk használni. A kis teljesítményű turmixgépet ne használjuk túl hosszú ideig, mert könnyen túlmelegedhet, és a túlmelegedés idő előtti meghibásodáshoz vezethet.

Sebességfokozatok
A sebességfokozatok meghatározzák, hogy a turmixgépek milyen tempóban dolgoztatják a pengéket és a keverőeszközöket. Az egyes fokozatok emellett meghatározzák, hogy milyen állagú lesz a keverés, aprítás után az étel, vagy az ital. Minden turmixgép több fokozattal rendelkezik, az egyes fokozatok különböző típusú ételek és italok készítéséhez ajánlottak. Minél több fokozatot látunk a termékleírásnál, annál többféle ételt és italt készíthetünk. A sebességfokozatok tekinthetőek egyfajta irányelvnek, ha már használjuk egy ideje a turmixgépet, a saját igényeinknek megfelelően  kísérletezhetünk az egyes alapanyagokhoz ajánlott fokozatokkal.

Keverőedény űrtartalma és anyaga
Minél több embernek készítünk ételt, vagy italt, annál nagyobb űrtartalmú turmixgépre lesz szükségünk. Igen elterjedtek a 1,5 literes turmixgépek, de választhatunk két liternél nagyobb űrtartalmú gépet is. A nagyobb űrtartalmú edényben is készíthetünk kisebb mennyiséget.
Turmixgépeket műanyag és üveg keverőedénnyel vásárolhatunk. Ha gyakran turmixolunk jeget, fagyasztott zöldséget és gyümölcsöt, célszerűbb olyan eszközt választani, amelyik üveg keverőedénnyel rendelkezik. Az üveg keverőedényekből is választhatunk edzett, illetve törhetetlen kivitelezésűt.

Leveskészítő funkció
Egy turmixgépet ma már nem csak a hozzávalók aprítására és összekeverésére használhatunk. A megfelelő eszközzel arra is lehetőségünk van, hogy miután a hozzávalókat a keverőedénybe helyeztük és összeturmixoltuk, levest főzzünk. A főzést egy fűtőszál teszi lehetővé. A leves készítésére alkalmas turmixgépek használatával főzéskor kevesebb edényre van szükségünk. Fontos, hogy a főzésre alkalmas turmixgépekkel kisebb mennyiségű levest készíthetünk, mint egyéb folyadékot. Egy 1,75 literes kapacitású turmixgéppel például 1,4 liter levest főzhetünk. Ez a mennyiség négy személyre elegendő.

További szempontok
Ha nem szeretjük a nagyobb zajjal járó konyha tevékenységeket, olyan turmixgépet is választhatunk, amelyik kifejezetten csendes működésű. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy megfelelően helyeztük el a gép fedelét, olyan gépet válasszunk, amelyik biztonsági funkcióval rendelkezik, és jelzi, hogy a fedő a helyére került-e.