Varrógép

Találatok: 25

Varrógépet minden háztartásba

Sokaknak nem is tűnik olyan fontosnak, vannak akik egyáltalán nem is használják, de a varrógép valójában minden háztartás elengedhetetlen bútordarabja. Ha valamit fel kell ölteni, ha gombot kell rá varrni, vagy ha be kell belőle venni, nem szükséges azonnal varrónőhöz rohanni, amennyiben mi is rendelkezünk varrógéppel. Némi gyakorlással és kreativitással pedig nem csak ezen egyszerű feladatokat lehetünk képesek megoldani, de akár saját mintázatú, egyedi ruhadarabokat is készíthetünk.

Mire és milyen gyakran használjuk a varrógépet?
Varrógép vásárlás esetén, először azt kell végig gondolni, hogy milyen gyakran, s mire fogjuk használni a készüléket. Ez fontos kérdés, mert a gyakoribb, szélesebb körű felhasználás több funkciót igényel, ettől pedig jelentősen növekedhetnek a varrógép árak. Csupán alapfeladatok ellátására, (mint a fent említett felvarrás, bevétel) elég egy egyszerűbb készülék is. Ha azonban esetleg saját ruhákat is szeretnénk készíteni, drágább, minőségibb, több funkciós varrógépre lesz szükségünk, amely persze nem feltétlenül ipari varrógép, de nehezebb helyzetekben is megállja a helyét.

Varrógép alap és extra funkciók
Alap és extra funkciókról volt szó az előző bekezdésben, de pontosan melyek minek is minősül? Először is a legfontosabb, hogy a varrógép tudja az alapöltéseket. Ezek az egyenes öltés, a cikk-cakk öltés, a vak öltés, és a rugalmas öltés. Hasznos alapfunkció még az öltésnagyság fokozatmenetes állítása, ez lehet automatikus programokon belüli, vagy manuális, mely szabadabb variációs lehetőségekkel szolgál. Különböző vastagságú anyagoknál pedig jó, ha a talpnyomás is állítható.
Extra funkciónak minősül a szálvágó, a tűbefűző, az automatikus gombfelvarrás, vagy gomblyuk készítés, valamint díszítő öltések, hímző programok.

Megfelelő méret és anyaghasználat
A funkciókon és a felhasználási területen kívül pedig van még valami, amit fontos szem előtt tartani, ez pedig a méret és anyaghasználat. A varrógép mérete és súlya több szempontból is lényeges. Ha például varrótanfolyamokra járunk készülékünkkel, nem tanácsos nehéz gépet választani. Viszont egy nagyobb robusztusabb gép nehezebb anyagokkal is megbirkózik, ezért ha gyakran lesz dolgunk ilyen anyagokkal, masszívabb varrógépet válasszunk. Anyaghasználat tekintetében jó, ha a varrógép alkatrészeinek nagy része fémből van. Ez külső és belső alkatrészekre egyaránt vonatkozik. A műanyag elemek ugyanis hamarabb elkopnak, könnyebben tönkre mehetnek.

Az Extreme Digital áruházban varrógépek sokasága várja, hogy öltések százait végezhesse el a kezed alatt. Válassz egyet varróképeink közül és tedd egyedivé ruhatárad!