Fagyasztószekrény

Találatok: 58

Fagyasztószekrény a tárolás mestere

A hűtő, illetve a fagyasztószekrény minden konyha alapbútora. Ezekben tarthatjuk frissen kedvenc ételeinket, alapanyagainkat. Azonban minden háztartásban más szokások diktálják, hogy mit, s hogyan tárolunk. Ez fagyasztószekrények terén sincs másként, van aki megelégszik egy kombinált hűtő kisebb mélyhűtőjével, s vannak akiknek nagy kapacitású hűtőládákra van szükségük.

Szabadon álló és beépíthető fagyasztószekrény
Fagyasztószekrény vásárlása esetén először a készülék kivitelét kell meghatároznunk. A beépíthető készülékek teljesen a konyhabútorba illeszkednek, ha kell láthatatlanul. Ajánlott építkezés során vásárolni, hiszen más esetben a beépítés bontást igényelhet. A szabadon álló gépek a ház bármely szegletében elhelyezhetőek, legyen az a konyha bármelyik sarka, vagy akár a garázs.

Álló vagy fekvő kivitel, azaz fagyasztószekrény vagy láda?
Hogy az ember fagyasztó szekrényt, vagy fagyasztó ládát vásárol, azt általában a rendelkezésre álló hely határozza meg. A fagyasztószekrény magasabb, míg a fekvő láda inkább széltében terjedelmesebb. Az utóbbi kicsit több helyet igényel, de ehhez viszonyítva nagyobb befogadóképességgel rendelkezik.

Tároló kapacitás hely függvényében
Hely és tárolás szempontjából is fontos kérdés, hogy mekkora kapacitású fagyasztószekrényre van szükségünk. Általában minél nagyobb egy fagyasztó szekrény űrtartalma, arányosan nagyobb méretekkel rendelkezik, ezért ügyeljük rá hogy a több száz literes fagyasztónak legyen elég helye. Hogy kinek mekkora készülékre van szüksége, az felhasználástól függ, 100-200 literes vagy ennél kisebb készülékek alapélelmiszerek tárolására elegendők, a 200-300 liter közöttiek képezik a középkategóriát, az ennél nagyobb fagyasztók pedig népesebb családok számára, esetleg ipari felhasználásra alkalmasak.

Környezet tudatosság és pénz megtakarítás
A környezet, no meg pénztárcánk védelmében a fagyasztószekrény energiabesorolását sem árt megnéznünk. A Európai szabvány szerint a készülékeket A-tól G-ig terjedő energiaosztályba soroljuk, ahol az A a legjobb, a G pedig a legkevésbé jó kategória. Bár a kevesebbet fogyasztó gépekhez (például egy fagyasztószekrény A++ minősítéssel) drágábban juthatunk hozzá, ez a későbbiekben az alacsony fogyasztás miatt, minden bizonnyal megtérül.

A fagyasztószekrény plusz szolgáltatásai
Végezetül gondoljuk végig, hogy milyen extra funkcióknak vennénk hasznát. Ilyen lehet a no frost technológia. Egy no frost fagyasztószekrény nem igényel leolvasztást, ugyanis a technológia jóvoltából, egyáltalán nem képződik jég a fagyasztótérben. Vagy rendelkezhet gyorsfagyasztás funkcióval, mely nagy bevásárlás alkalmával nyújthat hasznos segítséget, esetleg boríthatja antibakteriális bevonat. Ezeken kívül számos plusz funkció állhat rendelkezésünkre, de vigyázzunk, hogy ne fizessünk olyasmiért, amire semmi szükségünk.

Az Extreme Digital kínálatában fagyasztószekrények sora áll rendelkezésedre. Fagyasztószekrény no frost funkcióval, vagy egy egyszerű pult alá építhető készülék - mindegy mit keresel, nálunk biztosan megtalálod.