Szárítógép, centrifuga

Találatok: 69

Szárítógép a gyors és kíméletes ruhaszárításért

A ruhaszárítás nagyon sok háztartásban fejtörést okos; ha nem lehetséges a kültéri teregetés, az esetben sajnos a lakásban kell megoldanunk a ruhák szárítását. Szárítógép nélkül a levegő páratartalmának emelkedésével, hosszútávon pedig a falak penészesedésével kell számolnunk. A ruhaszárítás kifejezetten a fűtési időszakban okoz problémát, amikor a tartós szellőztetés nem lehetséges.

Mint látható, a szárítógép egy roppant hasznos eszköz, mégis idegenkedünk a használatától. Mi lehet ennek a valódi oka? A korábbi szárítógépek üzemeltetése kifejezetten energiaigényes volt, ami többletkiadást jelentett a családok számára. Szerencsére a mai korszerű típusok már sokkal gazdaságosabban üzemeltethetők, így a használatából eredő költségek is alacsonyabbak. A ma vásárolható korszerű típusok energiagazdaságossága elsősorban a technikai fejlődésből ered, de emellett a gyártók igyekeznek olyan takarékossági funkciókat is beépíteni, ami lehetővé teszi a leggazdaságosabb üzemeltetést. Érdemes tudni, hogy a centrifugálás sokkal kevesebb elektromos energiát emészt fel, mint a levegő melegítése, így érdemes ezt a funkciót tökéletesen kihasználni. Természetesen szem előtt kell tartani, hogy egyes ruhaneműk érzékenyek lehetnek a gyors centrifugára.

A legszélesebb kínálatot a fehér szárítógépek biztosítják számunkra, de fekete vagy akár színes borítással készített gépet is választhatunk. Érdemes lehet szem előtt tartani, hogy a kiválasztott szárítógép harmonizáljon a helyiségben elhelyezett többi háztartási géppel.