Kombi tűzhely

Találatok: 55

Kombinált tűzhely – A sokoldalú megoldás

A kombinált tűzhelyek több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek azokhoz a készülékekhez viszonyítva, amelyek üzemeltetése kizárólag villamos energiával biztosítható. A gáztűzhelyek, illetve a kombinált tűzhelyek esetében a gázégők gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé, ilyen módon energiát takaríthatunk meg. Az is fontos szempont, hogy az ilyen jellegű tűzhelyek előállítási költsége alacsonyabb, tehát ezeket a készülékeket rendszerint alacsonyabb áron tudjuk megvásárolni. A korszerű gázégők roppant kényelmesen használhatók, így nem kell attól tartani, hogy a hőfokszabályozás gondot okozhat. A működési sajátosságából adódóan a gézégő azonnali hőt biztosít, nem kell várnunk a főzőfelület felmelegedésére, illetve az energiaforrás lekapcsolása után azonnal megszűnik a hőforrás, így az ételeink ezt követően már biztosan nem égnek oda. A kombinált tűzhelyek tehát kombinálják a gáztüzelésű és az elektromos tűzhelyek előnyeit: a gázégők mellé elektromos üzemeltetésű sütő tartozik.  

A kombinált tűzhely kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe vennünk annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelő berendezést rendelhessük meg. Talán a legfontosabb szempontot a gázégők mérete jelenti; ez határozza meg a tűzhely kapacitását. A gyártók rendszerint teljesítményben és milliméterben is meghatározzák minden egyes gázégő kapacitását, így könnyedén kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő méretet. A sütő elektromos üzemeltetése miatt a klasszikus energiaosztályos besorolás érvényes rájuk, ezeket a gyártók rendszerint fel is tüntetik a kombinált tűzhelyek adatlapjain. Lehetőség szerint törekedjünk a minél magasabb energiaosztály kiválasztására, hiszen ezek a hosszú használat során jelentős mértékű megtakarításhoz juttathatnak minket. Ugyanakkor fontos a sütő nagyságának megválasztása is; átlagos igények esetén a közepes méretű sütőket nevezzük ideális választásnak.

A legfőbb szempontok mellett sok más, kisebb jelentőséggel bíró tulajdonságot is érdemes szem előtt tartani annak érdekében, hogy maradéktalanul elégedettek legyünk a készülékünkkel. Mindenképpen érdemes szemügyre venni a rendelkezésre álló programokat. Ha szívesen alkalmazzuk az előre beprogramozott sütési módokat, akkor válasszunk ilyen típust. Fontos szempont a tisztíthatóság is. Elkerülhetetlen, hogy a sütőben és a főzőfelületen megjelenjen némi ételmaradék. Ajánlott lehet olyan tűzhelyet választani, ami könnyedén tisztítható felületekkel rendelkezik és lehetőség szerint kerekített sarkai és peremei vannak. Ha figyelembe vesszük a kombinált tűzhelyek kiválasztására vonatkozó alapvető ajánlásokat, biztosak lehetünk benne, hogy elégedettek leszünk a kiválasztott készülékkel.