Sütő

Találatok: 169

Sütő vásárlási tanácsok

A tűzhely a konyha egyik, ha nem a legfontosabb kelléke. Minden komfortos háztartás alapdarabja. Ezen készülnek a családokat összetartó étkezések finom fogásai. De miből áll egy tűzhely? Főzőlapból és sütőből. Aki szereti a finom süteményeket, sülteket, felfújtakat, s akár el is tudja őket készíteni, annak szüksége van egy megfelelő sütőre, amely segít megvalósítani minden édes álmát.

Hagyományos, légkeveréses, és hőlégbefúvásos sütők
Sütő vásárlás során első dolgunk eldönteni, hogy hagyományos sütőt, légkeveréses sütőt, vagy hőlégbefúvásos sütőre van-e szükségünk. A hagyományos sütő egyik előnye, hogy egyszerűen használható, ez az előny azonban hátrányt is jelenthet, hiszen kevesebb programozási lehetőséget kínál, mint elektromos sütő társai. A légkeveréses sütő ventilátorral biztosít egyenletes hőeloszlást, melynek köszönhetően az étel is egyenletesen sül át. A hőlégbefúvásos sütő a forró levegő erejével süti tökéletesre az ételeket. Az egyenletes légáramlás jóvoltából egyszerre többfajta (legyen az édes és sós) ételt is készíthetsz a sütőben, az ízek és illatok keveredése nélkül.

Mekkora legyen a sütő térfogata?
Miután kiválasztottuk a megfelelő fajtát, már is újabb kérdéssel találjuk magunkat szemben, mégpedig, hogy mekkora legyen a sütő térfogata. Ez roppant fontos kérdés, hiszen minél nagyobb egy sütő űrtartalma, úgy növekszik az ára is. Ha tehát kis családunkba szánjuk a készüléket, ne adjunk ki felesleges pénzt nagy sütőtérre, mert kihasználatlan marad. Ha viszont népesebb a családunk, esetleg gyakran fogadunk vacsora vendégeket, egy nagyobb űrtartalmú sütő sokkal kifizetődőbb.

Energiabesorolás
Fontos szerepet játszhat a döntésben az energiaosztály is. A Európai szabvány szerint a tűzhelyeket A-tól G-ig terjedő energiaosztályba soroljuk, ahol az „A” a legjobb, a „G” pedig a legkevésbé jó kategória. Ha lehet próbáljunk minél magasabb minősítésű készüléket választani, mert hiába jutunk hozzá olcsóbban egy sütőhöz, ha annak fenntartási költségei, később jóval meghaladják a megtakarítás összegét.

Extrák sütéshez, és sütőkhöz
Amint sikerült döntenünk az alapkérdésekben, már is elmerülhetünk a részletekbe. Általában minél többre képes egy beépíthető sütő annál drágább. Ha azonban valóban a konyha ördögévé szeretnénk válni, ne hátráljunk meg a borsos árak láttán. Az olyan funkciók, mint a katalitikus tisztítás, a perc számláló, a sütés körülményeit teszik jobbá, míg a többzónás sütési lehetőség, előre telepített programok, vagy grill funkció tökéletesebb sütést eredményeznek. A sütő funkciók között szelektáljunk, csak olyanért fizessünk plusz pénzt, amit biztosan használni fogunk.

Az Extreme Digital, gázsütő, villanysütő, és kombinált tűzhely között rengeteg készüléket kínál, melyek közt profik és kezdők is megtalálhatják a számukra legtökéletesebb sütőt.