Elindult!

Őrült napok, őrült árak: akciók itt

Kültéri lámpák

Találatok: 193

Kültéri lámpák a hangulatos esték szolgálatában

A kültéri lámpák használatával hangulatos környezetet teremthetünk a saját otthonainkban, a teraszokon és a kertekben. Régóta előszeretettel alkalmazzuk ezeket a fényforrásokat és lámpákat, hiszen egyszerre több funkciót is képesek ellátni. Mindenekelőtt képesek olyan mértékben megvilágítani a kertet, a lépcsőt és a különböző küszöböket, hogy azok teljesen biztonságosan használhatók legyenek, másodsorban pedig hangulatosabbá varázsolják az otthonunk ezen részeit. Ráadásul érdemes tudni azt is, hogy az Extreme Digital webáruházban a kültéri lámpák széles kínálatával találkozhatunk, így bizonyosan kiválaszthatjuk azt a típust, ami a leginkább megfelel az ízlésünknek és az igényeinknek.

A megfelelő kültéri lámpa kiválasztása azonban nem egyszerű. Ha nem tudjuk eldönteni, milyen típus a legmegfelelőbb számunkra, érdemes lehet a klasszikus megoldást választani: a kültéri fali lámpát. Ezek roppant praktikusak, hiszen a felszerelésük a lehető legegyszerűbb, ráadásul nem igényelnek és foglalnak szabad helyet a kertben és a teraszon. A falon jól elférnek, senkit sem zavarhatnak a mozgásban és rendszerint attól sem kell tartanunk, hogy egy óvatlan pillanatban feldöntjük vagy összetörjük őket. Fontos odafigyelni azonban a megfelelő méretezésre. Ha nagyobb terasszal rendelkezünk vagy nagyobb kültéri területet szeretnénk megvilágítani, érdemes több lámpát használni. Persze az elsődleges célunkat elérhetjük egy erősebb fényforrással is, azonban ilyenkor számítanunk kell arra, hogy a lámpa vakító fénnyel világít, ráadásul az árnyékok zavarók lesznek. Ha több kisebb lámpát használunk, az árnyékok sokkal kevésbé zavaróan, ráadásul meleg fénnyel világítva igazán hangulatos tereket alakíthatunk ki.

A kültéri lámpák ma már a legváltozatosabb formatervezéssel készülnek; választhatunk a lekerekített formák közük, vásárolhatunk sarkos dizájnnal ellátott lámpákat, találunk barokkos és minimalista stílusúakat is… Noha a külső tervezésük roppant változatos, az alkalmazott fényforrásaik tekintetében hasonlóságot mutatnak. Ma már egyre népszerűbben az energiatakarékos fényforrások, amelyek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Az energiatakarékosság kérdése igencsak fontos, hiszen a korszerű LED fényforrások energiaigénye töredéke a hagyományos wolfram izzók energiafogyasztásának. A LED fényforrások mellett szól a várható élettartam hosszúsága is. Jelenleg egyik technológia sem képes versenyezni a LED lámpák várható élettartamával. Ezek a fényforrások akár több tízezer óráig világítani képesek anélkül, hogy a fényük gyengülni kezdene, sőt ezt követően is használhatók maradnak, noha egyre gyengébb fényt bocsátanak ki. Ilyenkor magát a fényforrást érdemes cserélni, de érdemes tudni, hogy a valóságban ez akár 20-25 éves élettartamot jelenthet. A LED fényforrással szerelt kültéri lámpák tehát nagyszerű választást jelentenek, ha hangulatos, energiatakarékos és tartós megoldást keresünk.