Állólámpa

Találatok: 268

Az állólámpa – Dekor és hasznos funkciók egybegyúrva

Aki szívesen tölti a szabadidejét egy jó könyv társaságában, bizonyára szívesen olvasgat egy kellő megvilágítást biztosító állólámpa alatt. Nincs is ennél nagyszerűbb időtöltés a hosszú téli estéken… Elnyúlni a kedvenc karosszékünkben és élvezni az időtöltést. Az állólámpák nagyszerű szolgálatot tesznek minden alkalommal, ha több fényre van szükségünk. Használhatjuk őket olvasáshoz, különböző kézimunkákhoz és játékokhoz, de akár hangulatvilágításként is remekül hasznosíthatók. Az állólámpák alkalmasak arra is, hogy kiemeljük velük a szobák legszebb részeit, ezáltal a lakberendezésben betöltött szerepük is felértékelődik.

A gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az igényeknek megfelelő változatosságot biztosítsanak a vásárlók részére. Egyre változatosabb és egyre részletgazdagabb állólámpákkal találkozunk, ugyanakkor a minimál stílusú lámpák népszerűsége is egyre magasabb. Az utóbbi évek stílusirányzatait elsősorban a praktikusság és a letisztult formatervezés határozták meg. A kiválasztásnál ajánlott figyelembe venni több szempontot is: a lakás melyik részében szeretnénk elhelyezni, mennyit szeretnénk használni, mennyire illeszkedik a lakás bútorzatához és stílusához, fontos-e számunkra a fény irányíthatósága…

A kiválasztás sarkalatos pontja a lakberendezéshez kötődik, ezzel érdemes bővebben is foglalkoznunk, ha állólámpa vásárláson törjük a fejünket. Ideális esetben a kiválasztott állólámpa stílusában illeszkedik a búrotokhoz, a textíliákhoz és a kiegészítőkhöz. Ha korszerű minimál stílusú lakberendezéssel rendelkezünk, az állólámpánk is ilyen legyen, klasszikusabb bútorok esetében viszont a lámpának is barokkosabbnak, klasszikusabbnak kell lennie. Érdemes odafigyelnünk a kiválasztásra, hiszen egy méretes állólámpa könnyedén a szoba központi elemévé válhat, ami alapjaiban fogja meghatározni a szoba egységességét. Ráadásul az állólámpák hangsúlyossá teszik a szobának azt a részét, ahol elhelyezzük. Emiatt biztosak lehetünk benne, hogy a lámpa hangsúlyossá válik és a megjelenése alapjaiban határozza meg a szoba stílusát és igényességét.

A nappali esetében többféle fényforrásra van szükségünk. Ez nem véletlen, hiszen ebben a szobában a lehető legváltozatosabb tevékenységekkel foglalkozunk; itt beszélgetünk a családtagjainkkal, itt fogadunk vendégeket, itt nézzük a kedvenc műsorainkat a tévében, itt feledkezünk bele az olvasásba egy jó könyv társaságában, itt kézimunkázunk és fejtünk keresztrejtvényt, sokszor ebben a szobában relaxálunk vagy pihenünk. Ezekhez a tevékenységekhez sok esetben más és más fényforrás jelent ideális választást. Az állólámpák jellemzően kiegészítő világításként, illetve hangulatvilágításként jelennek meg, épp ennek köszönhetően tudják betölteni a valós szerepüket. Némi kreativitással mi magunk is könnyedén megtalálhatjuk, a szoba mely pontján tesz legjobb szolgálatot. Némi odafigyeléssel és alapossággal akár több kisebb állólámpát is elhelyezhetünk a szobában, így tökéletes megvilágítási lehetőségeket biztosítunk önmagunk számára.