Mi az az e-számla?

Az elektronikusan kiállított számláid a személyes oldalad, számlák menüpontban találod.

Az elektronikus számla és a papír alapú számla között nincs lényegi különbség, mindkettő ugyanúgy hivatalos és érvényes. Az elektronikus számla megjelenésében különbözik, nem papírra készül, hanem egy digitális fájl, esetünkben PDF formátumú. Az e-számla minden esetben digitális aláírással és időbélyegzővel ellátott dokumentum, melyet az elektronikusan kiállított dokumentumot olvasó program (jellemzően Acrobat Reader) Tanúsítványok menüpontjában tudsz megtekinteni.

Az Extreme Digital Zrt. 2018. március 14-től e-számla formájában biztosítja Számodra az előre fizetésről kiállított előlegszámlát, valamint minden olyan rendelés végszámláját, ahol az átvétel módja szállítás, legyen szó házhoz vagy szerződött átvételi pontjaink valamelyikére történő szállításról. Az elektronikusan kiállított számlák kiállítását követően:

  1. néhány percen belül e-mail üzenetben értesítünk és egy 30 napig elérhető közvetlen linket biztosítunk a letöltéshez,
  2. Személyes oldalad/Számlák menüpontjábanjogszabály által meghatározott elévülési időn belül, bármikor eléred és letöltheted.

 

1-Személyes-oldalad

1. Lépj be a Személyes oldal/Számlák menübe

 

2-Elektronikus-számláim

2. Keresd meg az eszámlát a dátuma, összege vagy a bizonylatszáma alapján.

 

3-Letöltés

3. Töltsd le a dokumentumot.

A szaküzletekben átvett rendelések esetén továbbra is a papíralapú számla nyomtatása és átadása biztosított ezen számlák azonban nem érhetőek el a Személyes oldalad/Számlák menüpontban.

Felhívjuk adóalany vásárlóink figyelmét, hogy az elektronikus számla kinyomtatott példánya a hitelesített elektronikus példánnyal együttesen alkalmas adóigazgatási azonosításra.

615 emberből 502 találta hasznosnak

A kategória további kérdései