2019. augusztus 19-én klíma készülék vásárlásával kapcsolatos ügyintézés szaküzleteinkben szünetel. Augusztus 21-től az ügyintézés a megszokott munkarendben, hétfőtől péntekig 09:00 - 17:30 között zajlik.

szolgáltatás

Split klíma készülék vásárlását tervezed?

Erre a rendeletre figyelj!

Az ENSZ Éghajlat Változási Keretegyezménye és annak Kiotói Jegyzőkönyve alapján 2015. február 18. napján hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet alapján minden klímagázzal működő készülék esetén mind az értékesítőnek, mind a végfelhasználónak rendelkeznie kell egy végfelhasználói nyilatkozattal, mely tanúsítja, hogy a készülék telepítését arra képesítést és engedélyt szerzett vállalkozás végzi.

2019. március 15. napján hatályba lép a 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet módosítása értelmében megváltozik a klímagázzal működő készülékek értékesítése során támasztott kötelezettség.

MIT JELENT EZ PONTOSAN?

A rendeletnek megfelelően csak akkor tudsz klímagázzal működő klímakészüléket vásárolni, ha egyedi vonalkóddal ellátott, a kereskedő, azaz általunk kiállított telepítési tanúsítvánnyal rendelkezel és azt aláírva, valamint egy telepítési nyilatkozattal kiegészítve visszaküldöd számunkra.

A telepítési tanúsítványt az Extreme Digital állítja ki számodra, a rendelésed során megadott adatok, telepítési címadatok alapján, a rendelést követő néhány munkanapon belül.

Mi a teendőd?

 1. Tedd a kosaradba a megvásárolni kívánt klímakészüléket!

 2. Add meg a rendeléshez szükséges adatokat, úgymint a számlázási adatok, átvételi mód, fizetési mód!

 3. Add meg a készülék telepítésével kapcsolatos adatokat, úgymint a telepítést igénylő neve, e-mail címe, telefonszáma, a telepítés helye (irányítószám, város, utca és házszám, emelet, ajtó).

 4. Add le a rendelésed!

 5. Néhány munkanap múlva megküldjük számodra a telepítési tanúsítványt, e-mail üzenetben. Kitöltési útmutató

 6. Írd alá, scanneld be és küldd vissza számunkra a megadott e-mail címen!

 7. A tanúsítványt feldolgozzuk és már küldjük is a rendelésed!

Amennyiben a rendelésed személyesen, a szaküzletben intéznéd, kollégáink állnak rendelkezésedre.
Személyes vásárlás esetén a klímatanúsítvány kiállításának ügyintézését nyitva tartási időben, hétfőtől péntekig 9:00 - 17:30 óra között tudjuk biztosítani.

Kinek kell a telepítést végző vállalkozást felkeresni?

A telepítést végző, F-Gáz azonosítóval rendelkező vállalkozás felkeresése a telepíttető, azaz a vásárló feladata, az Extreme Digital nem nyújt telepítéssel, szereléssel kapcsolatos szolgáltatást, azonban van egy jó hírünk!

 

WHIRLPOOL MÁRKASZERVIZ BESZERELÉSI AJÁNLATA

Ha a Whirlpool márkaszervizzel végezteted a telepítést, valamint az évenkénti karbantartást** + 2 év garanciát is adnak a Whirlpool termékre.

 

Miért előnyös ez számodra?

 • A rendeletben előírt képesítéssel rendelkező vállalkozás végzi majd a szerelést, így biztos lehetsz a garantált minőségben!

 • A Whirlpool Márkaszerviz által telepített készülék esetén a gyári garancián felül további 2 év kiterjesztett garanciát kapsz a készülékre.

 • Az ország egész területén akár már bruttó 60 000 Ft-ért is megkaphatod a képesített vállalkozás által történő telepítés szolgáltatását.**

 

**A telepítés akciós ára bruttó 60 000 Ft, mely az általános 3 méter távolságon belüli komplett installációt tartalmazza(a kültéri és a beltéri egység között a falon mérve), egy fal áttörésével (betonfal áttörés esetén +5.000 forint), normál falszerkezet és átlagos körülmények esetén. Ez nagyságrendileg a szabadpiaci ár fele, méghozzá a márkaszerviz kivitelezésében, felelősségvállalásával és műszaki hátterével. Az ár része a kültéri konzol, a szükséges vízelvezető csatorna, a speciális, asszimetrikus, szigetelt rézcsövek, a falon kívüli kábel csatornák, a szükséges elektromos szerelési anyagok az egységek között illetve az áram ellátási pontig (max. 1,5m a beltéritől), az egyszeri kiszállás és a munkadíj. Amennyiben hiányzik a beltéri egységhez szükséges elektromos hálózat, úgy az ár nem tartalmazza ennek kiépítését (konnektor, vagy fali doboz, nem messzebb mint 1,5 m-re a beltéri egységtől / egyedi ajánlat szükséges). Abban az esetben, ha a beltéri és a kültéri közötti csövezés a 3 méteres hosszt meghaladja, az ezen felüli távolság szerelési költsége méterenként 5 800- Ft (hely és kialakítás függvényében változhat), betonfalazat esetén bruttó 5 000 forinttal nő a telepítés akciós ára.

A Márkaszerviz által installált készülékre 3 év (36 hónap) teljes körű jótállás érvényes, amelynek elengedhetetlen és elválaszthatatlan feltétele a regisztráció illetve az évenkénti karbantartás. A karbantartás éves költsége 8.990 Forint (bruttó) kiszállással, segédanyaggal.

Amennyiben az évenkénti karbantartást a Vásárló nem végezteti el, úgy kizárólag a törvény által előírt 1 év (12 hónap) jótállásra jogosult.

Normál falszerkezetek: gázbeton-, öntött beton-, vasbeton-, tégla-, rönk vagy gerenda-, szilikát-, könnyű falszerkezet

Normál körülmények: beltéren legfeljebb 3 méter magasságig, kültéren 5 méter magasságig (létráról végezhető installáció)

 

HONNAN TUDOD, HOGY SPLIT KLÍMÁT VÁLASZTOTTÁL-E?

A split szó angolul azt jelenti, hogy „osztott”, ez alatt pedig azt kell érteni, hogy a split klímák két részből, egy kültéri és egy beltéri egységből állnak. A ma kapható légkondicionáló berendezések többsége split klíma.

Megnézem a kínálatot

A split klímák előnyei: A split klíma legnagyobb előnye, hogy a zajkeltő alkatrészeket a kültéri egységben helyezik el, így a benti terekben a zajhatás minimális, ráadásul a hűtés során létrejövő hő is a külső térbe kerülhet. A split klímák további előnye, hogy számos helyre felszerelhetők.

MIKOR KAPOD MEG A RENDELÉSEDET?

Rendelésed futárszolgálatnak történő átadása (vagy szaküzletben történő átvetele) függ a rendelt termék elérhetőségétől (készlet), továbbá a tanúsítvány és nyilatkozat beérkezésétől Ha minden rendben van, a beérkezéstől számított 1-2 munkanapon feldolgozzuk a dokumentumot és a rendelést elindítjuk a választott átvételi mód szerint, melyről online rendelés esetén e-mail üzenetben értesítünk.

185 emberből 170 találta hasznosnak

Kapcsolódó kérdések:

 

Szaküzletek nyitva tartása, információk