850 Ft

tudtad?

Rendelésedet ingyen átveheted szaküzletünkben vagy eMAG easybox  csomagautomatában!  Rendelj akár most!

Hasonló elérhető termékek

Horváth Ildikó; T. Nagy Ilona - Csilizköz földrajzi nevei

Pesti Kalligram, 200096 oldalISBN: 8071493120

Részletes leírás »
850 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

Csilizköz a Csallóköz egyik kistája a Nagy-Duna és a mára állóvízzé silányult Csiliz folyócska, egy dunai mellékág ölelésében. A honfoglalás után hét település fejlődött ki rajta. Csehszlovákia létrejötte előtt és 1938-tól 1945-ig külön járásként a magyarországi Győr vármegyéhez tartozott. A régiók, települések és családok múltjának kutatását el sem képzelhetjük az érintett területek tüzetes helyrajzi ismerete nélkül. Ehhez nyújt pótolhatatlan segítséget a tanár Telekiné Nagy Ilona és a tanítvány Horváth Ildikó közös munkája, amely a kistáj minden régi vizének és dűlőjének hajdani és jelenlegi népi, valamint hivatalos nevét tartalmazza, azaz e falvak teljes történelmi és jelenlegi névállományát. Természetesen a változások dinamikáját – és T. Nagy Ilona szakmai bevezető tanulmányából –, mikéntjét is tanulmányozhatjuk a XIX. és XX. századi kataszteri térképekről és telekkönyvekből, valamint a helyszíni, élőszavas gyűjtés anyagából nyert, térképekkel kísért könyvben.
Teljes leírás

Specifikációk

Alapadatok
Cikkszám
91529
Gyártó
NO NAME

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!