Állvány (90)

Összesen: 90
Rendezés

Találatok: 90

Legnépszerűbb termékeink

Kinek van szüksége fotós állványra?

Amikor állvány vásárlás mellett döntünk, akkor két alapszabályt kell mindig szem előtt tartanunk. Az egyik, hogy sose vegyünk annál nagyobbat, mint amit magunkkal tudunk cipelni, a másik pedig, hogy legalább egy ilyen eszközre szükségünk lesz, ha profi képeket szeretnénk készíteni.

Tény és való, hogy a modern telefonok gyártói egyre fejlettebb ISO-t ígérnek, és azt állítják, hogy állványra sem lesz szükségünk. Azonban még ma sem lehet összehasonlítani egy olyan képet, amit mobiltelefonnal készítünk, illetve egy olyat, amit profi fényképezőgéppel lőttünk. Lehetetlen hosszú expozíciós felvételeket készíteni pusztakézzel.

Mikor van szükség állványra?
Általában háromlábú állványt tudunk beszerezni. Ezt akkor tudjuk használni, amikor kevés a fény és alacsony zársebességre van szükségünk, de akkor is jó szolgálatot tesz, ha kis mélységélesség elérése a célunk. Gondoljunk azokra a stúdiókban elkészített fotókra, ahol a tárgy nem mozdul el a helyéről, mi pedig egy egész sorozatot akarunk készíteni. Ezt kézzel lehetetlen elvégezni.

A fotós állványt nem lehet kategóriákba sorolni. Nincs olyan, hogy az egyik inkább a fényviszonyokhoz, a másik pedig a stúdiófelvételekhez használható. Az állványt mindig felállíthatjuk, tökéletes kreatív eszköz, ami elősegíti a képek megszületését. Vannak olyan fotósok, akik diffúz paneleket és derítőlapokat használnak makró fotózáshoz, de vakura és más kiegészítőkre is szükségünk lehet. Miközben az állvány megtartja a fényképezőgépet, addig két szabad kezünk marad.

Milyen állványt vegyünk?
Vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy melyik állvány lesz a tökéletes számunkra. Ha az árakat vesszük figyelembe, találunk egészen olcsó termékeket, de ugyanúgy felmehetünk a több tízezres kategóriába. Az igazság azonban, hogy nem fogunk olyan állványt találni, ami minden egyes helyzetben használható, így érdemes több különbözőt beszerezni. Sok fényképésznek van egy állandó állványa, amit folyton maguknál tartanak, de felkészülnek a különböző helyzetekre is.

Ha csak most ismerkedünk a fényképezés varázsával, akkor érdemes a véleményeket is meghallgatni és elolvasni. Ne essünk a kezdők hibájába olymódon, hogy gyorsan megvesszük a legolcsóbbat. Ha komolyan gondoljuk a fotózást, akkor a stabilitás sokkal fontosabb az árnál.

Webáruházunkban több lehetőséget is találni fogsz. Ott vannak például az utazó állványok, amik kis helyen is elférnek, és nem fogják terhelni a hátunkat. Ha olyan modellt választunk, amihez adapter jár, akkor a telefont is rá tudjuk csatlakoztatni. Szintén jól jöhet egy távkioldó és a hordozható táska is, hogy még könnyebben bejárjuk a világot. A jó állvány megtalálása új távlatokat nyit meg minden fotós előtt.