Akkumulátor töltő (115)

Összesen: 115
Rendezés

Találatok: 115

Legnépszerűbb termékeink

Akkumulátor töltők

Manapság rengeteg műszaki eszköz vesz minket körül, telefonok, táblagépek, fényképezőgépek, vakuk, különböző távirányítók, órák, gyermekeink játékai, ezek működtetéséhez elektromosságra van szükség. Vannak akkumulátorral, illetve elemekkel működő eszközök. Ezek idővel és a használattól lemerülnek, és újratöltést igényelnek. Ilyen célt szolgálnak az akkumulátor vagy elemtöltők. Ezek az eszközök mindennapjaink szerves részét képezik, szinte el sem tudnánk képzelni életünket nélkülük.

A tölthető elemeket is akkumulátoroknak szokás nevezni. Manapság már sokféle elem megvásárolható tölthető változatban is. A kínálatban találhatunk tölthető elemeket akkumulátorral együtt, de megvásárolhatjuk külön az akkumulátort és külön az elemeket. A felhasználók gyakran attól tartanak, hogy túltöltik az elemeket, azonban a ma kapható márkás, intelligens töltőknél ez nem fordulhat elő, hiszen túltöltés elleni védelemmel vannak ellátva, amelyek megakadályozzák ezt. Az akkumulátorok a tölthető elemek esetében a 80%-os feltöltés után kisebb áramerősséggel töltenek tovább, így ez megakadályozza az elem sérülését. Akkor történhet csak baleset, ha a töltőben lévő szabályozó áramkör meghibásodik.

Miért érdemes újratölthető elemet és elemtöltőt vásárolni?
Első látásra sokan vélekednek úgy, hogy a tölthető elemek az akkumulátorral együtt igencsak drágák, és jobban megéri eldobható alkáli elemeket vásárolni. Azonban, ha egy kicsit jobban belegondolunk, rájövünk, hogy ez nincs így, hiszen, ha hosszú távra tervezünk, több szempontból is érdemes újratölthető elemeket vásárolni.

Sajnos még mindig sokan vannak azok, akik úgy vélik, hogy jobban megéri eldobható elemeket használni, hiszen azok olcsóbbak is és vétel után azonnal használhatók is, nem kell a töltéssel „bajlódni”. Azonban érdemes hosszútávra gondolkodni ilyen szempontból is, és nem megfeledkezni a környezetükről sem, hiszen hatalmas mennyiségű hulladékot termelünk, ha minden alkalommal új elemeket vásárlunk a játékkonzolokba vagy a távirányítókba.

Különböző felmérések szerint egy átlagos család évente 70 alkáli elemet használ el, de mennyivel kifizetődőbb lenne a pénztárcánk és a környezetünk védelme szempontjából is, ha egyszerre fektetnénk be ezt a pénzt, és ezer alkalommal feltölthető elemeket vásárolnánk. Ezek lemerülés után nem landolnak a kukában. Érdemes pótelemeket is vásárolni, így nem kell arra várni, hogy az adott darab feltöltődjön. Az ilyen típusú elemek pluszköltsége néhány feltöltés után megtérül, és nem csak a pénztárcánkat kíméli meg, hanem a környezetünket is. Hosszú élettartammal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy akár több, mint 2000 alkalommal is fel tudjuk őket tölteni.

Az újratölthető elemek további előnye, hogy tovább képesek megőrizni töltöttségüket, még akkor is, ha nagy fogyasztású eszközt látnak el energiával. Ezt a képességüket hosszútávon képesek megőrizni. Az ilyen típusú elemek töltéskor nagyon kevés energiát használnak, az átlagos 8 órás töltési idő alatt körülbelül csak 42 wattot. Vannak természetesen úgynevezett gyorstöltők is, ezek akár 1,5 óra alatt is fel tudják tölteni az elemeket.