Analóg fényképezőgép (13)

Összesen: 13
Rendezés

Találatok: 13

Legnépszerűbb termékeink

Analóg fényképezőgépek

Digitális világban élünk, szinte minden műszaki eszköz, ami körbevesz minket, digitális alapon működik. Ennek ellenére azonban manapság újra közkedveltek lettek az analóg fényképezőgépek. Régen csak analóg fényképezőgépeket használtunk. Ezek számos hátránnyal rendelkeztek, korlátozott számú, a mai viszonylatban igen kevés fotót tudtunk velük egyszerre készíteni, és az előhívásukra is várni kellett, és csak ekkor derült ki, hogy valójában milyen képeket is készítettünk. A technológia fejlődésével ez lényegesen megváltozott. A digitális gépek lehetővé tették számunkra, hogy a képernyőn azonnal meg tudjuk tekinteni az elkészített fotót, és ha az nem tetszik, egyszerűen kitöröljük. Sőt, még ez sem kötelező, hiszen a hatalmas tárhellyel rendelkező memóriakártyáknak hála, hatalmas mennyiségű adatot tudunk tárolni. A digitális fényképezőgépek áttörést jelentettek a fényképezés terén, hiszen szinte korlátlan mennyiségű fényképet tudunk készíteni és el is menteni a számítógépen. Továbbá igény szerint azt a képet hívatjuk elő, amelyik a legjobban tetszik.

A digitális készülékek mellett újra felütötték fejüket az analóg fényképezőgépek. Ezek már többet nyújtanak, mint a valamikori típusok, hiszen ezek néhány másodperc alatt ki is nyomtatják a kívánt képet. Ezeket nevezhetjük instant gépeknek is, hiszen nem csak fotózásra alkalmasak,  hanem a fénykép előhívására is.

Manapság az okostelefonokkal is igen jó minőségű fotókat tudunk készíteni, és naponta ezt gyakran meg is tesszük. De mi a sorsuk ezeknek a képeknek? Megosztjuk őket valamelyik szociális hálón, elküldjük ismerőseinknek, és a következő percben már meg is feledkezünk róluk.  Fényképeink a virtuális memóriában szinte láthatatlanná válnak.

Az analóg, instant fényképezőgépeknek köszönhetően, az elkészített fényképet pár másodperc után a kezünkben tarthatjuk, megérinthetjük, és így gyönyörködhetünk benne. Az így megörökített emlékeket bármikor elővehetjük, úgy mint ahogy a gyermekkorunk fényképeivel is tesszük manapság. Milyen jó érzés újra és újra kézbe venni ezeket a fotókat, és szinte ismét részt venni a múltbéli eseményeken.

Az instant kamerák igen dekoratívak,  sokféle színben és stílusban kaphatók, ami még egyedibbé  teszi őket. A vidám színekben pompázó darabok a fiatalok körében kifejezetten közkedveltek. Születésnapi bulikon, baráti és családi összejöveteleken, valamint ünnepek alkalmával kiválóan megfelelnek a különleges pillanatok megörökítésére. A képet viszont azonnal kitehetjük a polcra, vagy odaadhatjuk egy szeretett személynek.

A szóbanforgó kamerák számos előnnyel rendelkeznek. Könnyen kezelhetők, így minden korosztály számára tökéletesen megfelelnek. Ez a készülék ideális pillanatfelvételek készítésére is. Nem szabad figyelmen kívül hagyni az ár-érték arányt sem, hiszen a készülékekhez igen kedvező áron tudunk hozzájutni.  Ami viszont valóban különlegessé teszi ezeket a fényképezőgépeket az az, hogy általuk szinte azonnal a kezünkben tarthatjuk a megörökített pillanatot.