Cserélhető objektíves kompakt (MILC) fényképezőgép (54)

Összesen: 54
Rendezés

Találatok: 54

Legnépszerűbb termékeink

Cserélhető objektíves kompakt (MILC) fényképezőgépek

Évekkel ezelőtt, amikor a kis kompakt fényképezőgépek megjelentek, szinte végtelennek hittük a rajta fellelhető és használható opciók sorát. Azonban ezek a kis készülékek az idő múlásával és igényeink növekedésével kevésnek bizonyultak. Amint megérezzük a fényképezés örömét és sikerét, váltani szeretnénk egy jobb, fejlettebb készülékre, amely többet tud nyújtani. Manapság már igen nagy a választék a digitális fényképezőgépek terén. Olyan készülékeket vásárolhatunk elérhető áron,  amelyek szinte megközelítik a profi fotósok igényeit.

Mit is takar a MILC elnevezés?
Ha valaki már keresgélt a fényképezőgépek kínálatában, az biztos találkozott már a MILC típusú fényképezőgéppel. Ez a rövidítés tulajdonképpen a Mirrorless Interchangeable Lens Camera-t takarja, ami tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépet jelent. Ezek kis méretű gépek, amelyek a DSLR-ekben alkalmazott szenzort és a cserélhető objektíves rendszert ötvözik.

Az MILC gépek előnye a cserélhető objektív.  A nagy gépekhez haszonlóan, itt is beszerezhetünk többféle lencsét. Olyat, amit a fotózási téma vagy a környezet a jobb végeredmény érdekében megkövetel. A hagyományos kompakt gépeknél ez a kényelem nincs meg, olyan lencsékkel dolgozhatunk, amelyek be vannak építve. Az MILC gépek további előnye, hogy kezelésükhöz nem kell szakembernek, profi fotósnak lenni. Jól kivehető LCD kijelzővel rendelkezek, amelyeken jól láthatók és szerkeszthetők a fényképek.

Az MILC készülékek technikailag már szinte teljesen felzárkóztak a tükörreflexes (DSLR) gépekhez.  Manapság már nem is a teljesítményük alapján döntik el, hogy melyik gép tartozik a komolyabb kategóriába, hanem  inkább a használati tulajdonságaik alapján.  A tükör nélküli fényképezőgépek nem nagy méretű eszközök, és használatuk is közérthető. A súlyuk és nagyságuk miatt is közkedveltek, hiszen kirándulások alkalmával nem kell nagy tömeget cipelni a nyakunkan.

Vannak olyan területek is már a fényképezésben, ahol az MILC készülékeket részesítik előnyben. Azok a fotósok kedvelik ezeket a fényképezőgépeket, akiknek fontos, hogy minőségi, részletesen beállítható és megkomponálható képeket készítsenek. Általában a  sport-és természetfotósok, fotós újságírók, színházi-és koncertfotósok körében elterjedtek a készülékek, de ugyanakkor azok körében is, akik csak a családi pillanatokat szeretnék megörökíteni. A DSLR-ekkel ellentétben a MILC készülékeknél nincs  hangos tükörcsattanás. Teljesen csendben lehet tökéletes minőségű fényképeket készíteni. Vásárlás előtt érdemes odafigyelnünk arra, hogy az adott modellhez hány és milyen feladatokra alkalmas objektív érhető el.

A MILC fényképezőgépek további erőssége még a videó mód. Fejlett és jól használható videózást tesz lehetővé. A tükör nélküli gépek előnye, a tükrösükkel szemben, a videófelvétel közbeni automatikus élességállítás.

Kiknek készültek az MILC fényképezőgépek?
Ezek a készülékek azoknak készültek, akik többet szeretnének, mint amint a hagyományos kompakt gépek nyújtani tudnak, és akik remek képminőséget igényelnek. Mindezt úgy, hogy a fényképezőgép súlya és mérete is megfelelő legyen túrázásokhoz, kirándulásokhoz, nyaralásokhoz.

Mielőtt fényképezőgépet vásárolunk gondoljunk át témát alaposan, hiszen egy ilyen készülék vásárlása nem kis befektetés. Fontos tudunk elsősorban, hogy milyen célra szeretnénk használni. Családi vagy professzionális felhasználásra szánjuk a képeket. A készülék mérete, súlya és kinézete is fontos szempont, ami alapján döntést meghozzuk.