Kompakt fényképezőgép (112)

Találatok: 112

Legnépszerűbb termékeink

Amit a kompakt fényképezőgépről tudni érdemes

A kompakt fényképezőgépek kínálata hatalmas. A néhány tízezer forintos, belépő szintű modellektől kezdve a több százezer forint értékű, professzionális felhasználásra szánt gépekig számtalan eszköz közül választhatunk. Amikor kompakt fényképezőgépet akarunk vásárolni, a döntésünket nem csak a felhasználási igényeink határozzák meg, hanem a gépek ára is. A következő szempont, hogy a beállítási lehetőségek mekkora szabadságot biztosítanak. Minél komplexebb fényképeket akarunk készíteni, és minél többet tudunk a fotózásról, annál több beállítási lehetőségre lesz szükségünk.

Zoom, zoom, zoom
Az optikai zoom a fényképezés előtt állítható közelítésre utal, a digitális zoom az elkészült kép nagyítási lehetőségét biztosítja. Minél nagyobb ez a szám, annál kisebb részleteket nézhetünk meg az elkészült fotón. A fénykép minőségét természetesen nem csak a zoom és a megapixelek befolyásolják, hanem a fényképezőgép szoftvere, és a lencse minősége is.

Kijelző
Amellett, hogy a kijelzőn láthatjuk az elkészíteni kívánt képet, hasznos, ha olyan gépet választunk, amelynek a kijelzője kihajtható és elforgatható. Nem csak a divatos szelfik miatt, hanem azért is mert előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor úgy kell tartanunk a fényképezőgépet, hogy csak kihajtott, elforgatott kijelzővel lehetséges a fotó elkészítése.

Effektek, funkciók, hatások
A kijelzőn láthatjuk, hogy milyen képi profilt ajánl a gép a kép készítéséhez, amennyiben automata módra állítottuk, de manuális beállítási lehetőség esetén kiválaszthatjuk a kép elkészítéséhez leginkább illő megjelenítési módot. A kompakt fényképezőgépek rengeteg előre beállított kép és jelenetfelismerési profillal rendelkeznek. Ilyen funkció például a csukott szem érzékelés, az arcfelismerés, és a vörös szem hatás csökkentése automatikusan. Már százezer forint alatt is elérhető olyan kompakt fényképezőgép, amely a rossz fényviszonyokat szoftveresen ellensúlyozza, így olyan képet készíthetünk vele, mintha kiválóan megvilágított területen fényképeznénk.

Videós képességek
A belépő szintű kompakt fényképezőgépek is alkalmasak videók rögzítésére HD vagy FULL HD minőségben. A komolyabb kompakt fényképezőgépek videóalkotás terén olykor versenyre kelhetnek egy-egy kézi kamerával. Nem csak a felbontás befolyásolja a minőséget, hanem a másodpercenként rögzített képkockák száma is. Ezt az értéket fps-sel jelölik. A 25-30 fps képességű kompakt fényképezőgépek kiválóan élvezhető minőségű videók elkészítésére alkalmasak.

További szempontok
Minél több képet készítünk, annál nagyobb tárhelyre lesz szükség. Hasznos, ha a gép rendelkezik saját memóriával. A bővítésnél vegyük figyelembe, hogy milyen sebességű memóriakártyákat támogat a gép. A GPS- szel rendelkező eszközök segítségével a képek elláthatók pontos földrajzi koordinátákkal, a fém készülékházas fényképezőgépek pedig kevésbé sérülnek, mint a műanyag borítású társaik.

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.

 

Extra Garancia Prémium

A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Ha töréskár biztosítást is szeretnél, akkor ezt a csomagot válaszd!