Alkategóriák

Professzionális drón (75)

Professzionális drón (75)

Összesen: 75
Rendezés

Találatok: 75

Legnépszerűbb termékeink

Professzionális drón

Manapság már szinte nincs is olyan ember, aki ne ismerné a drónok fogalmát, hiszen segítségükkel fantasztikus légifelvételeket tudunk készíteni. Felhasználási területük igen széles, és emiatt nagyon népszerűek ezek a kis gépek. Egyre nagyobb teret hódítanak nem csak a professzionális, hanem a mindennapi használatban is. A drónokat életünk egyre több területén fel tudjuk használni, hiszen könnyen irányíthatók, strapabírók, kompakt kialakításuknak köszönhetően pedig könnyen magunkkal vihetjük őket bárhová. Egyes típusok olyan kicsik, hogy akár a zsebünkben is elférnek.

Ezek az eszközök leginkább szórakozásra, élmények megörökítésére szolgálnak. Azonban egyre elterjedtebbek tudományos téren is, különböző mezőgazdasági és ipari méréseknél egyaránt. Méretük miatt új lehetőségeket nyújtanak a légi fényképezés és megfigyelés terén. Az ilyen felhasználásoknál igen praktikusak, hiszen általuk úgy készítenek felvételeket, hogy közben nem igényelnek külön pilótát. Így egyre több vállalat és cég is erőszeretettel használja őket.

A drónok hatalmas szórakozási lehetőségeket nyújtanak számunkra. A kis eszközzel szabad repülhetünk a magasban, és a levegőből fedezhetjük fel a gyönyörű mesés tájat, amelyet meg is örökíthetünk egy fantasztikus felvétel, videó formájában. Ilyen eszközzel filmbeillő felvételeket tudunk készíteni olyan magasból és olyan sebességgel haladva, ahogy csak szeretnénk. Megörökíthetjük vele nyaralásainkat, kirándulásainkat, szabadtéri programjainkat és manapság egyre nagyobb teret kapnak az esküvői videófelvételek készítésekor is.

Mire figyeljünk, ha drónt vásárolunk?
A legelső, amire drónvásárláskor oda kell figyelnünk, az az eszköz motorja. Két típus közül tudunk választani. Vannak a szénkefés megoldások, ahol tulajdonképpen egy Z alakban meghajlított réz érintkező felület veszi át az áramot. Ez olcsóbb megoldás, de cserébe gyengébb és silányabb minőségű készüléket kapunk.

A másik típus a BLDC, vagyis a brushless motorok. Ezekben nem található szénkefe, hanem réztekercs. Ez drágább, erősebb és strapabíróbb megoldás. Előnye még, hogy kevesebb rezgést visz át a készülékre.

Fontos figyelembe venni a repülésvezérlőt is. Itt elég sok lehetőséggel találkozhatunk. Ezek a drónok irányítására szolgálnak. Vannak olyan típusok, amelyeket telefonról tudunk irányítani. Az ilyen megoldás hátránya, hogy a készülék nem rendelkezik akkora hatótávolsággal és a vezérlés sem annyira kényelmes. A repülésvezérlőkkel a repülési paramétereket is be tudjuk állítani, és az eszköz automatikusan az általunk megadott utat fogja bejárni.

A drónok fontos kiegészítői még a repülést segítő szenzorok, a GPS és az optikai érzékelő. Az utóbbi a pozíciótartásért felelős. Az ultrahangos érzékelő pedig a tárgyelkerülésért felel. GPS segítségével pedig a drón automatikusan fel és le tud szállni, esetleg visszatérni a kezdési pontra.

Vegyük figyelembe az eszköz méretét is. A mérettel összefüggésben van a súly is, ami igen fontos szempont, ha a készüléket egyik pontból a másikba  kell vinni. A könnyebb szállítás érdekben vásárolhatunk behajlítható karú repülő eszközöket is. Vegyük figyelembe a készülék üzemidejét is.

A kameraplatformos drónok olyan készülékek, amelyek elsődleges célja a minőséges felvételek és fényképek készítése. Az ilyen típusoknál nagyon fontos a minőséges kamera, a rezgésmentes propellerek, a stabil és a szélálló test. Hogy a felvételünk ne remegjen, fontos  az elektromechanikus stabilizátor. Ez azért hasznos, mert folyamatosan vízszintben tartja a kamerát. Az ilyen típusok fel vannak szerelve repülést segítő szenzorokkal, GPS-szel, optikai, ultrahangos és infravörös szenzorokkal. Ezek professzionális eszközök, melyekkel lélegzetelállító felvételeket készíthetünk.

Milyen kiegészítőkre lehet szükségünk?
Amikor megvásároljuk az első drónunkat, csak ez első lépést tesszük meg a gondtalan repülés irányában. Hogy a készüléket könnyen és gondtalanul tudjuk használni, szükség van bizonyos kiegészítők megvásárlásra is.

Valószínűleg nem is jut azonnal eszünkbe, de az egyik legnagyobb probléma, hogy miben is tároljuk drónunkat és a tartozékokat úgy, hogy könnyen és sérülésmentesen tudjuk szállítani. Manapság már igen sok féle táska és hátizsák kapható ilyen célra.

Ha már teljesen benne vagyunk a felvételek készítésében, hamar rá fogunk jönni, hogy egy akkumulátor nem akkumulátor. Feltétlenül szükség van belőle tartalék darabokra is, hiszen nincs is annál kellemetlenebb, amikor felvételkészítés közben áramforrás nélkül maradunk. Ügyeljünk arra, hogy mindig gyári típust vásároljunk. Mivel a propellerek viszonylag érzékenyek, érdemes belőlük is tartalékokat vásárolni.