Alkategóriák

Táskák, tokok (296)

Táskák, tokok (296)

Összesen: 296
Rendezés

Találatok: 296

Legnépszerűbb termékeink

Hogyan válasszunk fényképezőgép táskát?

A fényképezőgép táska és tok a fényképezőgép elengedhetetlen tartozéka. Egy fényképezőgép tok nélkül olyan, mint egy ember otthon nélkül. A fényképezőgép táskák vagy tokok teszik lehetővé, hogy a készüléket egyszerűen és biztonságosan vihessük magunkkal. A fényképezőgép táskák és tokok kínálata óriási. Nincs egyetlenegy olyan modell, amely mindenki számára tökéletes megoldást jelent, és minden egyéni szempontnak megfelel. A fényképezőgép a fotósok legjobb barátja, így egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan tároljuk és óvjuk gépünket. Egy jól kiválasztott fényképezőgép táska megkönnyíti a dolgunkat, hatékonyabbá teszi a fotózást, míg egy számunkra nem megfelelő táska akadályokat állíthat elénk. Az alábbi típusok ismeretében gyorsan és könnyedén választhatjuk ki a számunkra ideális tokot vagy táskát.
 
Hátizsák
A hátizsák kifejezetten kedvelt típus, mert kényelmes és egyszerűen tárolható benne minden, amire szükség van. Elsősorban olyan profik számára ajánlott, akik sok eszközt visznek magukkal. Az egyenlő súlyelosztás miatt hosszú távon sokkal kényelmesebbek, mint az oldaltáskák. Különböző méretű hátizsákok kaphatóak. A legkisebbekben is elfér általában egy objektívvel ellátott SLR vagy DSLR gép, egy vagy két extra objektív, extra memóriakártya, lencsetörlő, kábelek, valamint az egyéb kiegészítők számára is van hely. Hátránya, hogy lassabban lehet elővenni belőle az éppen szükséges objektívet.
 
Oldaltáska/Messenger táska
Az egyenletlen súlyelosztás miatt nem annyira kényelmes, mint a hátizsákos fényképezőgép táska, és hosszabb ideig tartó cipelés után könnyen megfájdulhat a hátunk. Előnye, hogy gyors hozzáférést biztosít a fényképezőgéphez és a szükséges kiegészítőkhöz. A válltáskában általában elfér egy SLR vagy egy kisebb DSLR gép, egy vagy két extra objektív és egyéb kisebb kiegészítők. A kiválasztásnál figyeljünk oda, hogy SLR, DSLR vagy MILC gép számára keresünk fényképezőgép táskát! A válltáskákban általában elválasztórekeszeket és zárható zsebeket is találhatunk.

A messenger táskák tetszésünk szerint rendszerezhető belső rekeszeket tartalmaznak, így nem csak a fotózáshoz szükséges tárgyakat tárolhatjuk bennük. Könnyen magunkkal vihetünk egy laptopot, egy második fényképezőgépvázat, egy állványt, és személyes tárgyakat is. Általában több, könnyen hozzáférhető cipzáras és cipzár nélküli zsebük van. Messenger fényképezőgép táskák esetén vegyük figyelembe, hogy ha nagyon telepakoljuk, hosszabb idő után kellemetlen lehet a viselése.
 
Kemény táska/szivacsos bőrönd
A fényképezőgép táskák Rolls Royce-a. Légi utazáshoz kiváló választás. Belülről szivacsozott, így megvédi a felszerelést az eséstől, az ütéstől, és a rázkódástól. Vannak olyan modellek, amelyek teljesen légmentesek, vízállóak, és a legszélsőségesebb körülményeknek is ellenállnak. Sok esetben kerekekkel és kihúzható fogantyúval rendelkeznek. Szállításhoz, utazáshoz kiváló választás, azonban terepen javasolt mellé egy kisebb oldaltáska vagy hátizsák, amelyben csak az éppen szükséges eszközök vannak.
 
Speciális tartó/tok kompakt fényképezőgépekhez
Nem árt, ha a fényképezőgép tok tartalmaz csuklópántot, vállszíjat, vagy övbújtatót. Megóvja gépünket a portól, az ütésektől és a karcolódásoktól.
 
Víz alatti tok
Ha búvárkodás közben szeretné megörökíteni élményeit, akkor a víz alatti tok jelenti a megoldást. Víz alatti tok vásárlása előtt érdemes megnézni, hogy hány méterig garantálja a gyártó a használhatóságot.

A hatalmas választéknak köszönhetően nem kell lemondanunk a stílusunkhoz illő színekről és megjelenésről sem. Ha sokat fényképezünk külső helyszínen, akkor kopás- és nedvességálló anyagú táskát válasszunk, és minden esetben győződjünk meg róla, hogy az összes nélkülözhetetlen eszközünk kényelmesen elfér a táskában.