DSLR hordtáska (82)

Összesen: 82
Rendezés

Találatok: 82

Legnépszerűbb termékeink

DSLR-hordtáska

Amikor fényképezőgépünkhöz, optikánkhoz keresünk megfelelő hordtáskát, a következő szempontokat érdemes figyelembe vennünk: mire is használjuk majd pontosan a táskát, mit fogunk tárolni benne, milyen körülményekhez kell alkalmazkodnia (mennyire legyen strapabíró és     kényelmes) és hogy milyen legyen a táska anyaga és stílusa. Először is többféle táskatípust különböztetünk meg: az úgynevezett messenger táskát (oldaltáskát), a holster-típusú (pisztoly)táskát a kerekes kameratáskákat és a fotós hátizsákokat.

Messenger (oldal)táskák
Ezek a táskák praktikusak, amikor gyorsan kell elővennünk a gépet, illetve mikor egyéb csomagunk is van. Emellett abban az esetben is a messenger táska lehet a legjobb megoldás, ha felszerelésünk eleve nem áll túl sok darabból. Természetesen a legkisebbekben is elférnek a tükörreflexes fényképezőgépek alapkellékei, töltő és néhány dolog az oldalzsebekben. Mivel ezek a táskák általában szövetből, erős textilből vagy bőrből készülnek, így beleillenek bármilyen természetközeli vagy városi légkörbe is. Egyetlen pántjukkal az egyik vállunkon viselhetjük, vagy a másik vállon átvetve a széles pántot a mellkason keresztben, a hátunk hátsó részén is hordhatjuk a táskát.

Nagy előnyük, hogy könnyű hordozást biztosítanak, és leginkább olyan fotósok választják, akik nem szeretik a nagyobb hátizsákokat és helyettük stílusos alternatívát keresnek.

A holster (pisztoly)táska
A pisztolytáskákat egyedülállóan arra tervezték, hogy a kamerát a kedvenc optikával együtt bele lehessen tenni - és kész is. Nincs benne plusz hely extra optikának, vagy egyéb kiegészítőknek, puritán egyszerűségével turisztikai célokra kiválóan alkalmas.
A másik remek tulajdonsága a pisztolytáskáknak, hogy az övön lógva hordható. Így leveszi a súlyt a vállról és nagyon gyors hozzáférést biztosít a fényképezőgéphez.

A pisztolytáskákat kifejezetten arra tervezték, hogy igazán megvédje a fényképezőgépet. Amikor becsúsztatják a gépet a táskába, vastag párnázott réteg veszi körül és a legtöbbször beépített esővédővel is rendelkeznek a komolyabb darabok. Ezeket egyszerűen rá lehet húzni, ha az időjárás hirtelen csapadékosabbra fordul.

Amire érdemes odafigyelni az ilyen típusú táska választásakor, hogy a kamera - amennyire csak lehet - simuljon bele a táskába, mivel így érhető el a legnagyobb fizikai védelem. Ezért a táskát legcélszerűbb ahhoz az optikához választani, amelyiket a leggyakrabban használjuk. Válogassunk bátran, hiszen  akár 70-200-as optikához is találhatunk pisztolytáskákat.

Kerekes kameratáskák
A görgős fotós táskák igazán nagyszerűek, ha nagy mennyiségű felszerelést szeretnénk magunkkal vinni. Nagy előnye, hogy szinte alig kell kompromisszumot kötni a pakolása terén, mert olyan mintha egy egész otthoni stúdió lenne az embernél, csak éppen kerekeken.

Azáltal, hogy kerekek vannak a táska alsó részébe építve, olyan a kinézete, mint bármelyik gurulós bőröndé - egy nagy kivételtől eltekintve: a táska belül számos rekeszre osztott, melyben optikák, laptop, tablet, vaku, hangfelvevő és jónéhány más kiegészítő is tárolható.

Előnyként meg kell említeni, hogy nagyon vastagfalúak ezek a táskák, így komolyabb ütődéseket, fizikai behatásokat is kivédenek. Néhány táska a szintetikus szövetek helyett merev műanyagból készül.

Fotós hátizsákok
Ezek a hátizsákok kényelmesnek bizonyulnak olyankor is, ha hosszabb ideig viseljük a táskát anélkül, hogy elővennénk a fényképezőgépet. Ez megtörténhet, például tájfotózáskor, ha a fényképésznek sokat, illetve egyenetlen talajon kell gyalogolnia, vagy kerékpároznia. Természetesen, itt is különböző méretek közül választhatunk, azonban a hátzsákok általában inkább pakolhatók, tehát több tartozék fér el bennünk, több retesz található bennük a különböző kellékeknek.

Sokszor oldalra kapcsolhatunk állványt is, a vékonyabb zsebekbe pedig kártyákat rakhatunk, vagy akár személyes iratokat, amikre szükségünk lehet.

A DSLR-hordtáskák színei természetesen változatosak, ízlésünknek megfelelőt választhatunk, a klasszikus fekete mellett a színesek is az örökké népszerű darabok közé tartoznak. Az Extreme Digital kínálatában megtalálható minden, ami a fényképezés kelléktárához szükséges, mindenki kedvére válogathat és kedvező áron megtalálhatja a számára megfelelő darabot.