Vaku (11)

Összesen: 11
Rendezés

Találatok: 11

Legnépszerűbb termékeink

Professzionális vakuk a tökéletes fotókért

A számtalan fényképezőgéphez szinte megszámlálhatatlan típusú és árú vaku elérhető. A néhány tízezres modellektől a százezresekig igen széles a vaku választék. A hatalmas, elérhető, eladó vaku kínálatban megtalálni a megfelelőt nagy kihívás lehet. Különösen akkor, ha csak most ismerkedünk a fotózás világával. Ha tudjuk, mire kell figyelni, és tudjuk, milyen árakat engedhetünk meg magunknak, a választás máris könnyebbé válik.

A legtöbb kompakt fényképezőgéphez vásárolhatunk megfelelő külső vakut. A külső vakuk sok esetben igen borsos áron vásárolhatók meg, azonban általános igazságként kezelhetjük, hogy a kiváló fotók készítésében ugyanolyan fontos szerepet játszik a vaku, mint maga a fényképezőgép. Sok vaku kézi és automata vezérléssel is rendelkezik, illetve képesek a fényképezőgép saját vakujának villanását érzékelni.

Kézi vagy automata vezérlés?
Ez attól függ, mennyire vagyunk gyakorlottak vagy kísérletező kedvűek. Ha pontosan tudjuk, milyen képeket akarunk készíteni, természetesen olyan vakura lesz szükségünk, amelyik biztosítja a manuális vezérlés lehetőségét. Ha egyelőre jobban bízunk a gépben, mint a saját feltételezéseinkben, választhatunk kizárólag automata vakut, vagy olyat, ami manuális és automata beállítási lehetőséget is tartalmaz.

Vaku újratöltési idő
Az újratöltési időt befolyásolhatják az elem és akkumulátorok tulajdonságai, valamint a beállítási módok. Egy néhány tízezres vaku is képes lehet 0,3 másodperces újratöltésre, de a töltéshez szükséges idő akár 8 másodperc is lehet, még egy magasabb árfekvésű vaku esetében is.

Dönthető fej
Ha a vaku pozíciója nem változtatható, azzal korlátozzuk a lehetőségeinket. Az állítható vakufejjel jobb képeket készíthetünk, hiszen a vaku felfelé és lefelé döntésével változtathatunk a fényképezni kívánt objektum megvilágításán.

Mit jelent a TTL?
A funkció lényege, hogy a kamera kommunikál a vakuval és irányítja azt. A folyamat automatikusan zajlik, a kamera egy elővillanás segítségével méri fel a fotózási körülményeket, és ennek megfelelően határozza meg a vaku szükséges fényvillanásának erejét.  

Vezetékes vagy távvezérlés
Bizonyos képalkotási helyzetekben a fotós távolabbról szemléli a megörökíteni kívánt eseményt. A távoli megörökítéshez olyan gépre és vakura van szüksége, amelyeket a távolból is irányíthat. Az irányítás lehetséges vezetékes és vezeték nélküli technológiák segítségével is. Számtalan vaku támogatja a vezeték nélküli módot, a hatótávolságuk azonban több méterrel is eltérhet.

További funkciók
A legtöbb gyártó igyekszik plusz tulajdonságokkal felruházni a vakukat, hogy a vásárláskor az ő termékük mellett döntsenek a fotósok. Az alacsonyabb és a magasabb árakon elérhető vakuk is rendelkeznek kiváló extra funkciókkal. Előre beállítható profilok, túlmelegedés elleni védelem, intelligens szervó üzemmód, kijelző a vakun, automatikus lezárás, és a látószög automatikus beállítása. A kínálat adott tehát.