Videokamera (120)

Összesen: 120
Rendezés

Találatok: 120

Legnépszerűbb termékeink

Videókamera az emlékekért, a kreativitásért

Megörökítenéd életed nagy pillanatait? Rögzítenéd a nyaralás alkalmával eléd táruló csodaszép képeket? Esetleg egy saját film elkészítésén gondolkodsz? Az Extreme Digital videókamera kínálatában minden célodhoz, ötletedhez találsz megoldást.

Videokamera hobbi és profi videózáshoz
Mielőtt elvesznél a videokamera tulajdonságok bonyolult világában, s a szakszavak útvesztőiben, először határozd meg a videokamera pontos rendeltetését. Nem mindegy ugyanis, hogy egy egyszerű, nyaralás élményeket rögzítő kis kompakt gépre van szükséged, vagy pedig egy félprofi, profi kamerára, mellyel akár filmet forgathatsz. A kettő között mind árban, mind funkcionalitásban óriási különbségek vannak.
A két fent említett véglet között számtalan alternatíva létezik. A kategóriába tartozik a webkamera, az autós kamera, a rejtett kamerák, vagy a térfigyelő kamerák, illetve a célzott felhasználásra szánt sportkamera, kalandkamera, vagy vadkamera. Rengeteg területen használják tehát az eszközt.

A videokamera legfontosabb tulajdonságai
Miután eldöntötted milyen célra vásárolsz videó felvevőt, meg kell barátkoznod ezen eszközök funkcióival. Melyik eszköz mire képes? Milyen formátumban rögzít, mekkora a látószöge, milyen minőségben veszi fel a hangot, lát-e a sötétben… vagyis, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Objektív – a videokamera szeme
Elsőként a kiszemelt eszköz objektívét kell közelebbről megismerned, hiszen ennek van legnagyobb szerepe a képalkotásban. A fényerő, a színhőmérséklet, a fókusztávolság, rengeteg fontos tulajdonságot maga az objektív határoz meg. Mivel az objektív egyfajta célszerszámnak bizonyul, halmozottan figyelj rá, hogy pontosan megfeleljen igényeidnek!

Méret és felbontás
A felbontás több szempontból is nagyon fontos. Egyrészről meghatározza a felvételek részletességét, minőségét, másfelől pedig, az elkészült alkotások méretét is befolyásolja. Ebből adódik, hogy egy nagyobb felbontású kép szebb, élethűbb, feldolgozása viszont erős konfigurációt igényel.

Beépített és külső mikrofonok a tökéletes hangminőségért
Mivel a videó kamera nem csak képet, hangot is rögzít, hangrendszere is megfelelő kell legyen. Beépített mikrofonok közül, jó ha zajszűrőset választasz, a professzionális eredmény érdekében azonban érdemes külső mikrofont csatlakoztatni a géphez.

Néhány lux
A profi videokamera fontos kritériuma a megfelelő fényerő is. Az olcsóbb kamerák csak természetes megvilágításban adnak megfelelő képet, szürkületben, vagy lámpafénynél sötét, szemcsés eredménnyel szolgálnak. Ezen problémák nagyszerűen kiküszöbölhetők egy fényerős objektívvel, vagy lux beállítással. A tökéletes eredmény érdekében pedig használhatsz reflektort is.

Valódi optikai zoom
Sok gyártó a zoom érték végtelenekbe nyúló számaival igyekszik megfogni a vásárlót, ennek azonban nem szabad bedőlni! A zoom érték azt határozza meg, hogy mennyire tudsz ráközelíteni egy adott elemre. Ez hasznos funkció lehet, mindaddig míg optikai zoom-ról beszélünk. A digitális zoom ugyanis szoftveresen nagyít az elemekre, ezáltal rontja a képminőséget.

Extrák és csatlakozók
Hasznos extra funkció lehet még a képstabilizátor, mely kiküszöböli a kézremegésből adódó rázkódásokat, a nagy CMOS fényérzékelő, közvetlen videószerkesztési lehetőség, éjszakai felvétel, esetleg 3D felvételi lehetőség. Továbbá jó, ha a kamera rendelkezik megfelelő csatlakozókkal, melyekkel a Tv-hez, számítóképhez csatlakoztathatod, illetve a mikrofon, esetleg fülhallgató bemenet is hasznos lehet.