Kalandkamera (48)

Összesen: 48
Rendezés

Találatok: 48

Legnépszerűbb termékeink

Kalandkamerák

Azoknak, akik szeretnek utazni, emlékeket gyűjteni, esetleg búvárkodni vagy érdeklődnek az extrém sportok iránt, azoknak feltétlenül be kell szerezni egy kalandkamerát, hogy a feledhetetlen pillanatokat megörökítsék. Ezek olyan kialakítású kamerák, amelyek jól tűrik a szélsőséges helyzeteket is. Kialakításuknak köszönhetően ütés-és vízállók is, így minden körülmények között praktikusak. Tökéletes képminőséget készítenek síelés, biciklizés, búvárkodás és bungee jumping-ozás közben is. Bármilyen kaland során magunkkal tudjuk őket vinni, hiszen kicsik, így zsebben is könnyen elférnek.

Életünkben sok olyan pillanat van, amikor ennek a kamerának a hasznát vehetjük, hiszen méretükből adódóan, használatuk is nagyon egyszerű és kényelmes. A hagyományos kamerák jóval nagyobbak, érzékenyebbek és szállításuk sem olyan egyszerű, mint a kalandkameráké. Akár még hegymászás közben is használhatók, hiszen megfelelő kiegészítőkkel a fejünkre is felhelyezhetjük.
A kalandkamerák előnye még a könnyű kezelhetőség. Kevés gombbal rendelkeznek, amelyek az alapfunkciók vezérlésére szolgálnak, így bármilyen helyzetben könnyen kezelhetők.
 
Hogyan válasszuk ki a megfelelő kalandkamerát?
Manapság az ilyen típusú kamerákból egyre nagyobb a kínálat, ami valljuk be, jócskán megnehezíti a dolgunkat. Nem egyszerű kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb típust, ezért érdemes néhány szempontot figyelembe venni, ha ilyen termékre szeretnénk beruházni.

A sportkamerákat vagy kalandkamerákat bárhol használhatjuk, ahová a hagyományos kamerákat veszélyes lenne magunkkal vinni. Nem csak a készülék sérülései miatt kockázatos ez, hanem a saját biztonságunk érdekében is, hiszen hegymászás alkalmával, nem ajánlatos egy méretes kamerát magunkkal cipelni vagy esetben mászás közben megpróbálni használni.

Amennyiben ilyen kamerát vásárolunk, fontos, hogy az rendelkezzen rögzítési lehetőséggel. Ezeket akkor tudjuk megfelelően kihasználni, ha felvételezés alkalmával rögzíteni tudjuk a sisakunkra vagy a kerékpárra. A sisakra való rögzíthetőség nagyon fontos és hasznos is, hiszen például snowbordozás során nem tudnánk a készüléket kézben tartani. Ennek köszönhetően lehetőségünk van az igazán feledhetetlen pillanatok rögzítésére is. Vannak olyan kiegészítők, tartók is, amelyek lehetővé teszik, hogy a kamerát a bicikli kormányára vagy az autó szélvédőjére rögzítsük. Ha vízben szeretnék használni a készüléket, akkor fontos a vízálló tok megvásárlása is.

Amikor kalandkamerát szándékozunk vásárolni, fontos odafigyelni az audiovizuális képességeire is. Lényeges szempont a készülék felbontása, hogy az milyen minőségű videók készítésére alkalmas. A képstabilizátor is nagyon fontos tényező főleg akkor, ha adrenalindús terepen készül a felvétel. Segítségével nem készülnek rázkódó, ugráló felvételek, hiszen a stabilizáció „kiegyenlíti, elnyeli” ezeket a rázkódásokat. Síeléshez, biciklizéshez és hasonló tevékenységekhez elengedhetetlen a képstabilizátorral ellátott készülék.

A nagyítás vagy a zoom a fényképezés fontos eleme. Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor rá kell közelíteni a tárgyra, amelyet videózni vagy fotózni szeretnénk. A sportkameránál ez a szempont annyira nem lényeges, de ha Ön úgy gondolja, hogy szüksége lesz rá, akkor ezt is vegye számításba, ha kalandkamerát vásárol.

A képváltási frekvencia is lényeges a kameráknál. Ez arról árulkodik, hogy a készülék hány képet rögzít másodpercenként. Ezt az fps érték határozza meg, ami kihat a felvétel folyamatosságára. Az ilyen kameráknál a hangfelvételezés nem az elsődleges szempont, de ha Önnek erre szüksége van, akkor érdemes olyan készüléket vásárolni, amely minőséges felvételeket készít. Vásárlás előtt mindenképp érdemes átgondolni, hogy milyen célra szeretnénk a készüléket használni, és ennek megfelelő darabot vásárolni.